Aparate dentare

Purtarea aparatelor dentare nu a fost niciodata mai usoara

Aparatul dentar este un tratament ortodontic care trateaza probleme legate de malpozitia dintilor, muscatura incorecta, dureri articulare si care poate fi parte integranta a oricarui tratament de reabilitare orala cu implanturi, coroane sau fatete pentru un rezultat de lunga durata.

Folosind un aparat dentar se pot corecta dintii aflati intr-o pozitie la orice varsta (copil sau adult), mai usor fiind in perioada copilariei. Principalele probleme ortodontice care pot aparea in perioada adulta sunt probleme parodontale ca de exemplu retractii ale gingiei, tocirea dintilor, aparitia sensibilitatii dentare, pierderea osoasa graduala cu aparitia mobilitatii dentare si in final pierderea dintilor.

Odata cu progresele în tehnologia ortodontica, purtarea aparatelor dentare nu a fost niciodata mai usoara!

Denttaglio Clinic ofera un tratament individualizat fiecarui pacient

 • In prima etapa se scaneaza dintii pacientului si se vizualizeaza direct pe calculator. Acest lucru permite simularea posibilelor miscari dentare sau ale oaselor maxilare impreuna cu dintii, in cazuri mai dificile care necesita interventii chirurgicale si un plan mai amplu de tratament.

 • Tratamentul ortodontic poate fi vizualizat ca etape inainte de inceperea lui. Scanarea dintilor elimina amprenta clasica si permite confectionarea computerizata.

 • Folosind tehnologia 3D, la Denttaglio Clinic, medicii specialisti pot creea simulari ale opțiunilor de tratament înainte de începerea concreta a acestora. In felul acesta, se planificăm etapizat fiecare moment, fiecare etapa a terapiilor precum si strategia optimă pentru a ajunge la rezultatul dorit.

4 motive sa porti un aparat dentar indiferent de varsta

Descoperiti cele mai importante argumente pentru a purta un aparat dentar si modul prin care puteti avea un zambet de invidiat:

 • null

  Functionalitate

  Beneficiul cel mai important al purtarii de aparat dentar este obtinerea unei muscaturi corecte, care este mai putin expusa la depunerea tartrului, formarea cariilor, a fracturilor dentare si a problemelor parodontale.

 • null

  Il poti purta la orice varsta

  Vestea bună pentru pacienţii adulţi este ca nu există o limită de varstă pentru a face tratament ortodontic, atâta timp cât sănătatea dentitiei si a tesuturilor de sprijin este buna.

  Dintii aflati intr-o pozitie incorecta, precum si muscatura necorespunzatoare se pot corecta la orice varsta.

 • null

  Obtii un zambet de invidiat

  Transformarea zambetului intr-unul fermecator creste increderea in sine, schimba perceptia individuala si a celor din jur despre propria persoana, ceea ce duce in mod natural la imbogatirea experientelor sociale. O persoana multumita de imaginea sa va zambi mult mai des, va fi mai expresiva si se va simti mult mai bine in relatiile sociale.

 • null

  Economie de bani si timp

  Aparatul dentar nu trebuie privit ca pe un moft, ci ca pe o necesitate si chiar o investitie in tratarea eventualelor probleme care apar din cauza dintilor malpozitionați si care, netratate la timp, pot duce la tratamente mult mai costisitoare.

Tipuri de aparate dentare

Pentru ca punem accentul pe confort si rezolvarea eficienta a oricaror probleme dentare, La Denttaglio iti oferim o gama variata de aparate dentare punand accent atat pe factorulul estetic cat si functional.

Cum aleg tipul potrivit de aparat dentar pentru mine?

Alegerea aparatului dentar potrivit se face in urma unei consultatii stomatologice. In functie de natura problemelor danturii dumneavoastra medicul ortodont va va prezenta si recomanda aparatul dentar optim pentru rezolvarea acestor probleme. In general, pana la varsta de 9-10 ani se folosesc aparatele mobile, iar pentru adulti se folosesc aparatele fixe.

Aparate dentare ceramice

Aparatul dentar ceramic este optiunea potrivita din punctul de vedere al raportului eficienta-discretie. Acesta ajuta atat la alinierea si intarirea dintilor, precum si la corectarea malocluziei dentare. Totodata aparatul dentar ceramic ofera un grad de confort si de discretie ridicat. Aparatul este rezistent la patare si usor de curatat.

Aparate dentare invizibile

Aparatele dentare invizibile nu afecteaza estetica pacientului pe perioada tratamentului, fiind complet invizibile din exterior. Prin pozitionarea linguala acestea nu afecteaza smaltul si permit o mai buna observare a alinierii dintilor. Aparatele dentare invizibile sunt confortabile pentru buze si obraji, conturul acestora nefiind afectat. Bracketii sunt personalizati pentru fiecare dinte in parte; prin urmare riscul de a se desprinde de pe suprafata dintelui este redus.

Cat costa un aparat dentar?

Costurile unui aparat dentar variaza in functie de mai multi factori. Exista un cost initial care include aparatul dentar propriu-zis si montarea acestuia si costuri ulterioare pentru controale periodice dupa activarea aparatului.
Medicul ortodont este cel care recomanda si calculeaza pretul corespunzator tratamentului ortodontic in urma unei consultatii de specialitate. Puteti accesa aici lista completa a serviciilor si tarifelor Clinicii Stomatologice Denttaglio.

Cum va fi montat aparatul dentar?

Aparatele dentare pot fi mobile (gutiere transparente) sau fixe (cu bracketi). In functie de natura aparatului dentar, acestea se monteaza pe exterior (aparatele cu bracketi metalici, ceramici sau safir) sau pe interior (aparatele dentare linguale). Montarea aparatului este o procedura nedureroasa, nu presupune anestezie. In cazul gutierelor nu este nevoie de montare, pacientul fiind informat despre purtarea si ingrijirea acestora.

Pentru montarea unui aparat dentar fix medicul dentist va aplica fiecare bracket pe dinte cu ajutorul unui ciment dentar, va insera inelele metalice pe dintii posteriori pentru stabilitatea aparatului si va introduce arcul ortodontic, fixandu-i pozitia cu ajutorul unor elastice.

Cat timp dureaza un tratament cu aparatul dentar?

Durata tratamentului ortodontic se stabileste in functie de varsta pacientului si de gravitatea anomaliei. Tratamentele cu aparate dentare fixe dureaza in medie 18-24 luni si sunt urmate de purtarea aparatelor de contentie pentru o perioada variabila in functie de caz. Aparatele dentare mobile se utilizeaza pentru o perioada de 9-12 luni.

Este posibil sa ma doara dintii in timpul purtarii aparatului dentar?

In functie de gradul de sensibilitate al fiecarui pacient la durere, in urma montarii aparatului se poate resimti un discomfort (3-5 zile), datorita presiunii asupra dintilor si osului maxilar. In aceasta perioada se recomanda o dieta cu alimente moi. Pentru a evita iritatia buzelor si a obrajilor puteti aplica ceara ortodontica, pe care o veti primi de la medicul specialist in urma aplicarii aparatului. Pentru a diminua discomfortul si durerea puteti apela si la analgezice.

Cum imi ingrijesc dintii in timpul purtarii aparatului dentar?

Purtarea unui aparat dentar impune anumite reguli importante de ingrijire a danturii pentru mentinerea sanatatii orale si pentru rezultate optime ale tratamentului ortodontic. Se recomanda periajul dupa fiecare masa si folosirea atei dentare cel putin o data pe zi. Exista periute ortodontice (care prezinta un șant central), precum si periute interdentare special concepute pentru curatarea dintilor cu aparat dentar. Folosirea unei paste de dinti cu fluor este recomandata pentru prevenirea aparitiei cariilor.

In privinta alimentatiei, pentru a preveni desprinderea sau spargerea bracketilor, trebuie evitat consumul alimentelor lipicioase sau caramelizate, a celor tari (fructe tari, alimente crocante), precum si a alimentelor bogate in zaharuri.

Cand este momentul potrivit pentru o consultatie ordodontica?

In cazul copiilor varsta recomandata pentru o examinare initiala este cea de 7-8 ani, astfel incat medicul ortodont sa poate aplica tratamentul potrivit la momentul potrivit. Tratamentul cu aparat dentar nu are limita de varsta, fiind utilizat cu succes si pentru adulti. Nu este niciodata prea tarziu sa apelezi la tratamente ortodontice pentru a te bucura de un zambet frumos.