Stomatologie copii

Stomatologie pentru copii

Stomatologia pentru copii ia amploare din ce in ce mai mult si inca de la cele mai fragede varste, ingrijirea  dentară adecvată este esențială pentru sănătatea orală a copiilor. Este cunoscut faptul ca uneori micutii pacienti pot fi usor tematori, speriati, chiar anxiosi de ceea ce se intampla in cadrul unui cabinet de stomatologie.

 În București, există o serie de medici dentiști specializați în tratarea copiilor, care oferă tratamente dedicate in exclusivitate copiilor și abordări prietenoase pentru a asigura o experiență plăcută și confortabilă pentru cei mici.

La Denttaglio Kids, te asteptam impreuna cu cel mic pentru a beneficia de oferta  noastra.

WELCOME PACK KIDS

280 LEI
  • Consultație complexă
  • Plan de tratament personalizat
  • Depistare risc cariogen
  • Periaj profesional
  • 2 sigilări dentare
Dr Raluca Oprescu

Dr. Raluca Oprescu – Medic dentist pentru copii

La Denttaglio Kids ne bucuram sa-i intampinam pe cei mici intr-o atmosfera primitore alaturi de Dna doctor Raluca Oprescu, medic specialist pedodont.

Un aspect distinctiv al doctorului Raluca Oprescu este abordarea sa empatică. Înțelege că copiii pot avea temeri și anxietăți atunci când vine vorba de vizitele la dentist. Prin urmare, ea se asigură că fiecare copil se simte confortabil și în siguranță în timpul tratamentelor sale. Această abordare empatică ajută la construirea încrederii și la menținerea unei relații pozitive cu pacienții săi mici.

Beneficiile tratamentelor abordate de catre  medicii  dentiști specializati in stomatologia pediatrica

Medicii dentiști specializați în tratarea copiilor aduc o serie de beneficii semnificative în îngrijirea dentară a celor mici. Aceștia au experiență și cunoștințe avansate în tratarea copiilor, înțelegând nevoile și particularitățile acestora. De asemenea, ei folosesc o abordare prietenoasă și calmantă pentru a reduce anxietatea copiilor și a-i face să se simtă în siguranță în timpul vizitelor la dentist.

Un alt avantaj al medicilor dentiști pentru copii din București este utilizarea echipamentelor medicale precum  și a  tehnicilor adecvate vârstei copiilor. Aceștia sunt familiarizați cu instrumentele și tehnologiile specifice necesare pentru tratarea copiilor, asigurând astfel un tratament eficient și confortabil.

Pentru a asigura o îngrijire completă, medicii dentiști specializați în tratarea copiilor din București sunt pregătiți să facă față și urgențelor dentare și să gestioneze durerea într-un mod sensibil și eficient.

stomatologie copii dentist pentru copii

Serviciile oferite de medicii dentiști specializați în tratarea copiilor la Denttaglio Kids:

  • consultații și evaluări inițiale pentru a identifica orice afecțiuni sau probleme dentare.
  • teste salivare de depistare a riscului cariogen
  • tratamente preventive, cum ar fi sigilarea dinților și fluorizarea, pentru a preveni apariția cariilor
  • obturatii dentare ale dintilor de lapte si permanenti imaturi
  • extractii ale dintilor de lapte
  • tratamente de inhalosedare in cazul copiilor anxiosi

 

In cadrul departamentului de stomatologie pediatrica din cadrul clinicilor Denttaglio Bucuresti si Buzau, pacientii pot beneficia de tratamente ortodontice timpurii pentru a corecta problemele de aliniament dentar.

Prin intervenția timpurie, aceștia pot ajuta la îmbunătățirea dezvoltării și funcționării corecte a dinților și maxilarelor copiilor.

Cu atentie la detalii, impreuna construim zambete sanatoase !

Stomatologie copii – Ce face un medic pedodont?

Pedodonția reprezintă asistența stomatologică de specialitate, acordată unei categorii aparte de pacienți, datorită particularităților dinților de lapte și a dinților definitivi tineri, dar și pentru că este esențial să câștigăm încrederea micuților încă de la început. Pentru că atmosfera e plăcută și prietenoasă, iar tratamentul netraumatic, copiii vin cu plăcere la Denttaglio Kids.

Stomatologia pediatrică este o ramură care îi pregătește pe viitorii dentiști de copii în special în ceea ce privește problemele de sănătate orală care pot apărea din primii ani de viață. Totodată, pedodontul știe cum să facă plăcută vizita la stomatolog, fiind atent, receptiv și empatic la micii pacienți.

În cadrul unei vizite la dentist, pentru copii este important atât personalul medical, cât și aparatura și modul în care le sunt explicate procedurile la care vor fi supuși. Astfel, un pedodont bun știe cum să gestioneze reacțiile și emoțiile celor mici și va face din întreaga consultație o joacă inofensivă.

Stomatologia pentru copii se ocupă atât de tratarea cariilor și a altor probleme orale, cât și de profilaxie. În acest sens, dinții celor mici pot avea nevoie de tratamente de sigilare sau fluorizare sau aparat dentar, iar copiii pot primi îndrumări privind periajul corespunzător și îngrijirea întregii guri.

Stomatologie copii – Când să îți aduci prima dată copilul la medicul stomatolog?

Prima vizită la medicul stomatolog pedodont ar trebui să aibă loc odată cu erupția dinților de lapte, în jurul vârstei de 6 luni – 1 an. Acest lucru permite copilului să se familiarizeze atât cu pedodontul, cât și cu mediul cabinetului, și oferă medicului șansa de a le recomanda părinților metode de prevenire a cariilor, dar și de a depista precoce leziunile.

În general, avem convingerea că dinții copiilor nu trebuie să fie tratați, deoarece oricum vor cădea. Din nefericire, aceasta este o convingere falsă. Durerea de dinți la copii poate provoca stres inutil și o experiență neplăcută. Vizita la cabinetul stomatologic trebuie făcută pentru a-i ajuta pe copii să-și mențină dantura sănătoasă chiar de la început.

Îngrijirea dinților de lapte ajută chiar și la prevenirea problemelor pe termen lung cu dinții permanenți, precum:

  • Nealinierea generată de lipsa dinților de lapte;
  • Carii/cavități în dinții permanenți;
  • Infecție răspândită în dinții permanenți;
  • Infecție gingivală;
  • Nevoia de îngrijire extensivă, ortodontică, pe termen lung;
  • Malformații permanente ale dinților, cum ar fi forma dentară incorectă sau defecte ale smalțului.

Stomatologie copii – Cum ar trebui să arate prima vizită la stomatolog?

Este important ca primul consult dentar să nu fie asociat cu vreo afecțiune, astfel încât cel mic să crească fără a-i fi frică de dentist. Programarea la stomatolog atunci când „doare” este cel mai nepotrivit moment pentru introducerea copilului în lumea dinților sănătoși. Cu cât este mai mică vârsta la care aduceți copilul la cabinetul dentar, cu atât este mai probabil ca acesta să aibă o experiență pozitivă.

Stomatologie copii – Cand e obligatoriu?

O vizită la stomatolog este obligatorie dacă observați la copil că:

  • Un dinte de lapte a căzut mai repede decât era de așteptat;
  • Dinții – chiar cei de lapte – sunt strâmbi sau nu sunt aliniați;
  • Există probleme funcționale (masticație, deglutiție);
  • Dinții de sus și cei de jos nu se ating/ se ating într-un mod incorect;
  • Există anomalii dentare sau este spațiu mare între dinții de sus și cei de jos, când arcadele dentare sunt în contact.

Servicii de stomatologie pediatrică oferite la Denttaglio

  1.  Prima vizită la medicul dentist trebuie să fie efectuată înainte să apară vreo durere sau vreun disconfort, altfel întreaga experiență va fi considerată una neplăcută pentru cel mic.
  2.  Examinarea orală presupune examinarea minuțioasă a cavității bucale a micuțului, inclusiv prin radiografiere digitală, pentru a vedea fiecare leziune carioasă și a examina mugurii dinților permanenți.
  3. Prevenirea este cel mai bun tratament, tocmai de aceea recomandăm examinarea cavității bucale la bebeluși și copii de până în 3 ani, tocmai pentru a putea preveni o viitoare problemă dentară.
  4. Recomandăm detartrajul sau curățarea profesională a dinților la minimum 6 luni. Folosim cele mai moderne tehnici și tehnologii, astfel încât cel mic nici nu va ști când s-a încheiat intervenția.
  5. Dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă estetică, ci una funcțională. La Denttaglio Kids, folosim cele mai moderne tehnici ortodontice, astfel încât cel mic să primească cel mai bun tratament cu aparat dentar.

Care sunt principalele afecțiuni stomatologice întâlnite la copii?

Cariile sunt cea mai des întâlnită afecțiune care apare la copii, iar dacă se intervine în timp util, dintele poate fi cu ușurință salvat. Caria dentară se curăță, după care se aplică o plombă. În cazul în care pulpa dintelui a fost afectată și există o inflamație, tratamentul de canal este necesar. Atunci când caria ajunge la nerv, pot apărea complicații și dureri.

Erupțiile dentare reprezintă apariția dinților de lapte, care are loc începând cu vârsta de 6 luni, iar procesul se finalizează în jurul vârstei de 30 de luni. Aceștia vor începe să cadă în jurul vârstei de 6 ani, până în momentul în care toți dinții ajung să fie înlocuiți de alții definitivi.

Principala cauză pentru care dinții cresc nealiniați corespunzător este dimensiunea redusă a maxilarului, în raport cu mărimea și numărul dinților. Problema trebuie corectată cu ajutorul unui aparat dentar.

Gingivita reprezintă o inflamație a gingiilor, care poate apărea și la copii. În general, afecțiunea este cauzată de acumularea plăcii bacteriene și a tartrului în zone adiacente gingiilor. Acest lucru provoacă iritație, ducând, ulterior, la inflamarea lor.

Abcesul dentar este o umflătură care apare atunci când are loc o acumulare de puroi în urma unei infecții, fiind însoțit de durere și, uneori, febră. În general, este cauzat de o carie netratată, ceea ce înseamnă că profilaxia este esențială pentru sănătatea orală a celor mici.

Simptomele care arata ca cel mic are nevoie de un consult stomatologic

  •  Dinți înghesuiți, strâmbi sau care prezintă spații interdentare;
  •  Ocluzie incorectă – arcada superioară nu intră în contact cu cea inferioară în timpul mușcăturii;
  •  Probleme în masticație;
  •  Zgomote puternice la deschiderea sau închiderea gurii;
  •  Pierderea timpurie a dinților de lapte;
  •  Mușcarea obrazului interior;
  •  Aspect deloc armonios – arcadele nu sunt proporționale cu restul feței.

Prețuri stomatologie copii

  • Consultație Primară Medic Specialist150 RON
  • Tratament de urgență 250 RON
  • Profilaxie completă (detartraj, periaj, fluorizare) 250 RON
  • Sigilare dinte temporar 120 RON
  • Sigilare dinte permanent 150 RON
  • Obturație fizionomică compozit de la 240 RON
  • Obturație de canal 200 RON
  • Obturație compozit dinți temporari frontali100 RON
  • Obturație compozit dinți permanenți 150 RON
  • Consultație medic specialist ortodonție 150 RON
  • Aparat mobil/arcadă 1500 RON
  • Aparat dentar fix brackeți metalici/arcadă 2200 RON