Aparate dentare

Clinica stomatologica » Aparate dentare
Sunați pentru programare: 0733.733.030

Chiar dacă nu te-ai născut cu un zâmbet perfect, cu ajutorul ortodonției moderne poți obține o dantură frumoasă și sănătoasă, indiferent de vârstă.

Dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă estetică, ci și una funcțională care se agravează odată cu trecerea timpului. Principalul scop al unui tratament ortodontic nu este aspectul danturii, ci o funcționalitate corectă. Dacă dantura funcționează bine, este și frumoasă, însă acest lucru nu se aplică invers.

Un zâmbet frumos nu înseamnă neapărat un zâmbet funcțional, tocmai de aceea o vizită la medicul specialist ortodont poate indica trebuie sau nu să urmăm un tratament ortodontic.

Aparatul ortodontic sau aparatul dentar este un dispozitiv special folosit de medicii ortodonți pentru a corecta poziția dinților și a arcadelor (maxilar și mandibulă), a crea spații între dinți, a corecta mușcătura și a ajuta întreaga dantură să se dezvolte corect.

Oferta lunii
Aparat dentar metalic

Nu doar că oferă rezultate garantate și definitive, ci reduc și durata tratamentului

2.800 lei
2.200 lei
Vezi detalii
-11%
Aparat dentar safir

Marele avantaj al acestor aparate dentare transparente este aspectul, safirul având abilitatea de a se integra impecabil în cavitatea orală

3.500 lei
2.800 lei
Vezi detalii
Cel mai bun preț
-20%
Aparat dentar transparent Invisalign

Este complet invizibil datorită aliniatorilor realizați dintr-un material transparent

4500 EUR
4000 EUR
Vezi detalii
-11%
Vezi toate ofertele

Avem o politică de prețuri transparentă, în care primează calitatea și siguranța actului medical. Nu există costuri ascunse. Peste 50% din pacienții noștri sunt cazuri tratate necorespunzător în alte clinici.

Obține zâmbetul mult visat! Spune DA tratamentului ortodontic! Programează-te acum!

Tratamentele ortodontice moderne, realizate de specialiștii Denttaglio Clinic pot fi realizate cu aparate dentare mobile, fixe, funcționale sau cu o combinație între acestea. De la aparate dentare translucide, de culoarea dinților, la aparate dentare invizibile, metalice sau autoligaturante, nu există o limită de vârstă pentru pacientul care își dorește să obțină zâmbetul mult visat! În anumite cazuri, este necesar un tratament complex, atât ortodontic, cât și chirurgical, pentru corectarea deficiențelor mari de poziție a dinților sau arcadelor.

BENEFICII

  • Rezolvi o problemă funcțională și estetică în același timp
  • Previi apariția cariilor, parodontoza și alte afecțiuni stomatologice (dinții înghesuiți sunt predispuși la diverse probleme)
  • Te bucuri de metode moderne de îndreptare a dinților

TIPURI DE APARATE DENTARE

Aparat dentar invizibil Incognito

Incognito, cel mai popular aparat dentar lingual din lume, realizat din aur, este complet ascuns vederii deoarece brackeții se află în spatele dinților. Rezolvă orice tip de malocluzie.

Aparat dentar transparent fix Safir

Aparatul dentar cu brackeți din safir este o alegere modernă de îndreptare a dinților, ajutând la corectarea poziției și la obținerea unei danturi funționale, fără ca ceilalți să observe că porți aparat dentar.

Aparat dentar fix ceramic

Aparatul dentar cu brackeți ceramici este o soluție estetică, brackeții fiind foarte puțin vizibili în comparație cu cei metalici. În plus, este o alegere accesibilă.

Aparat dentar fix metali

Aparatul dentar metalic asigură un tratament eficient, este accesibil din punctul de vedere al costului, iar brackeții sunt rezistenți. Este recomandat în cazul oricărei anomalii dentare.

Aparat dentar autoligaturant Damon

Aparatul dentar autoligaturant Damon asigură un tratament cu până la 6 luni mai rapid decât un aparat clasic, fiind cea mai rapidă metodă. Pacienții pot opta și pentru varianta Damon Clear, cu brackeți din safir.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Aparatul dentar Invisalign este complet invizibil. Compus dintr-un set de aliniatori personalizați, detașabili, este cea mai confortabilă metodă de tratament ortodontic. Fără restricții alimentare.

ETAPELE TRATAMENTULUI CU APARAT DENTAR

Atunci când începi un tratament ortodontic, trebuie să ai în vedere toți pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru obținerea zâmbetului mult visat. Nu este cea mai ușoară metodă de a obține un zâmbet frumos, însă este, cu siguranță, cea minimal invazivă care oferă cele mai bune rezultate. În funcție de tipul de aparat dentar ales, cu brackeți sau alignere, etapele de tratament diferă.


1. Consultație de specialitate

Prima ședință la Denttaglio nu este niciodată o experiență „la ortodont”. Vei discuta cu medicul specialist, apoi vei face poze în studio, radiografii, iar la final se vor lua amprente digitale cu ajutorul celui mai performant scanner din lume, 3Shape Trios.

2. Plan de tratament personalizat în funcţie de pacient

Planificarea fiecărui caz începe de la trăsăturile feței (protocol numit Digital Smile Design), prin care se stabiliește poziția ideală a fiecărui dinte. Această informație este transpusă într-un set-up ortodontic (simulare digitală) care este printat 3D, iar pe acesta se pozitionează fiecare bracket, astfel încât mișcarea fiecărui dinte este calculată și dirijată. 

3. Montarea aparatului dentar

Procedură deloc nedureroasă, care durează aproximativ o oră în cazul fiecărei arcade. 

După o igienizare profesională (detratraj și periaj profesional), medicul ortodont aplică fiecare bracket pe dinte cu ajutorul unui adeziv special.

În zona molarilor sunt inserate inele metalice, iar prin orificiile brackeților este introdus un arc metalic, fixat cu ajutorul unor elastice.

4. Controale

Activarea aparatului dentar  se face la un interval de 4-6 săptămâni, însă diferă  foarte mult în funcţie de tipul de aparat ales;

5. Îndepărtarea brackeților

Ședința de îndepărtare durează aproximativ o oră. Bracket-urile sunt îndepărtate cu instrumente speciale și se completează cu o ședință de profilaxie și fluorizare;

6. Purtarea aparatului de contenţie

Poate fi de 2 tipuri: mobil (compus dintr-o bază de acrilat şi croşete) și fix (format dintr-un retainer care rămâne lipit permanent în spatele dinților) şi care are rolul de a păstra dinţii în poziţia corectă.

În cazul aparatelor dentare moderne, invizibile, precum Invisalign, care în locul brackeților și a sârmelor folosesc alignere (aliniatori sau gutiere) realizate dintr-un material special, etapele sunt puțin diferite.

Un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos! Nu lăsa problemele ortodontice să dăuneze sănătății tale orale și să-ți afecteze încrederea în tine. Vino la Denttaglio Clinic și descoperă tratamentul ortodontic potrivit pentru tine!