Aparat dentar copii

Clinica stomatologica » Aparate dentare » Aparat dentar copii

Informatii validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0733.733.030

Atunci când ești părinte îți susții copilul în activitățile sale, îl încurajezi și îl lauzi pentru rezultatele excelente. Pentru că știi cât de important este să aibă încredere în forțele sale, îi oferi necondiționat tot suportul necesar. Copilul de azi este adolescentul de mâine, cu prietenii strâns legate, ieșiri în oraș, examene la facultate, prima relație, primul job s.a. Încrederea în propria persoană nu are voie să lipsească.

Prin urmare, dacă cel mic al tău nu are dințișorii aliniați așa cum ar trebui și te gândești la un aparat dentar mobil pentru copii, află din rândurile de mai jos informația care te interesează.  

La ce vârstă îi pot pune aparat dentar copilului meu?

Copiii pierd dinții de lapte între 6 și 12 ani, atunci când aceștia sunt înlocuiți cu dinții permanenți. 

Se recomandă o vizită la medicul ortodont încă de la primii dințișori. În cadrul consultului, doctorul va analiza atât alinierea dinților celui mic, cât și maxilarul, care trebuie să fie pregătit pentru a primi dinții permanenți. În caz contrar, ei pot erupe într-o malpoziție. Astfel, medicul ortodont poate dezvolta un plan care să ajute la prevenirea problemelor viitoare. Cu aparatul dentar la copii, care este usor de purtat, discrepanțele de creștere între maxilar și mandibulă sau lipsa de spațiu pentru erupția dinților permanenți sunt corectate.

Cele mai frecvente probleme de ortodonție care îți semnalează că este momentul să mergi cu cel mic la doctor sunt:

 • dinți înghesuiți
 • dinți depărtați
 • dinți strâmbi
 • dinți superiori prea în față
 • dinți inferiori prea în spate
 • dinți erupți în afara gingiei
 • mușcătură incorectă
 • maxilar îngust

Depistate din timp, aceste probleme nu se agravează și pot fi rezolvate într-un timp mult mai scurt cu un aparat dentar de  copii, decât mai târziu la vârsta adultă.

De reținut:

Chiar dacă cel mic încă are dinții de lapte, se recomandă o vizită la medicul ortodont la vârsta de 7 ani. Cu ajutorul unui aparat dentar mobil pentru copii, doctorul ghidează erupția dinților permanenți, pentru a crește cât mai aproape de poziția lor corectă.

Ce tipuri de aparate dentare există pentru copii?

Toate tipurile de aparat dentar aplică o presiune continuă și blândă pentru a muta încet dinții copilului tău în poziția finală dorită, cu scopul de a oferi un frumos aspect estetic și o masticație corectă. 

Există două mari categorii de aparate dentare pentru copii: 

 • Aparate dentare mobile
 • Aparate dentare  fixe

Aparate Dentare Mobile

Plăcuțe mobile

Este un aparat reglabil construit din material acrilic tare și arcuri de sârmă, care asigură o expansiune controlată prin utilizarea unui șurub central reglabil.

Invisalign teen 

Invisalign se adresează multiplelor cazuri, de la cele simple, la cele mai complexe.

Aliniatori Suresmiles

Acest sistem este aplicabil la toate tipurile de aparate fixe convenționale, sporind exponențial eficiența acestora.

Funcțional Frankel

Este un aparat funcțional realizat din scuturi acrilice netede și fire din oțel inoxidabil și este compus dintr-o singură piesă.

Twin block

Cu ajutorul acestui aparat, discrepanțele dintre maxilarul superior și cel inferior sunt echivalate.

Trainer Myobrace

Trainerele Myobrace tratează cauzele profunde ale dinților strâmbi prin deblocarea creșterii și dezvoltării naturale armonioase.

Cât costă un aparat dentar mobil pentru copii?

La Denttaglio, sistemul de plată este previzibil, flexibil și comod. Prețurile transparente fără costuri ascunse sau modificate de-a lungul tratamentului sunt individualizate pe fiecare etapă a tratamentului ortodontic. Costul total variază de la un pacient la altul, în funcție de perioada de timp necesară tratamentului, complexitatea cazului și vârsta pacienților. 

Consultație medic specialist100 RON
Amprente alginat50 RON
Modele laborator50 RON
Examen modele de studiu50 RON
Analiza teleradiografie de profil și OPG50 RON
Fotografii endo-orale și faciale50 RON
Plan de tratament ortodonție și ortopedie dento-facială200 RON
Plăcuță mobilăde la 1000 RON
Functional Frankel1500 RON
Twin block1000 RON
Trainer Myobrace 1200 RON/ ambele arcade

Aparate dentare mobile pot fi îndepărtate și aplicate în orice moment de către pacient. 

Aparate  dentare fixe  pentru copii

Acesta poate fi de mai multe tipuri, în funcție de materialul din care sunt confecționate bracket-urile:

 • Aparat dentar metalic 
 • Aparat dentar din safir
 • Aparat dentar ceramic
 • Dispozitiv Herbst
 • Dispozitiv Forsus
 • Aparate ortopedice fixe: Masca Faciala, Headgear, Disjunctor, Plan de muscatura, Arc lingual, 
 • aparatul dentar fix este alcătuit din bracket-uri (din metal/safir/ceramică) de-a lungul cărora este inserat un arc (un fir foarte subțire), ce pune presiune asupra dinților pentru a se mișca încet în poziția corectă;
 • aparatul dentar fix metalic are prețul cel mai mic dintre toate;
 • aparatul dentar cu bracket-urile din safir sau ceramică, sunt foarte puțin vizibile, deci o soluție superior estetică față de aparatul metalic;
 • atât aparatul dentar metalic, cât și cel din safir sau ceramică asigură un tratament eficient, care de regulă durează între 18 – 24 de luni;

De știut:

Există și aparatele dentare invizibile care nu sunt observate deloc de persoanele din jur: Incognito sau Invisalign. Aparatul dentar invizibil (lingual) Incognito are bracket-urile montate pe partea interioară a dinților. Aparatul Invisalign este compus din gutiere transparente (pentru cele două arcade), detașabile atunci când mănânci.  

Cât costă un aparat dentar fix pentru copii?

Prețul unui aparat dentar diferă în funcție de modelul de aparat, care se alege în urma primului consult ortodontic. În funcție de nevoile pacientului, medicul ortodont îți va recomanda cea mai bună și mai sigură opțiune pentru copilul tău. Pe lângă costurile aparatului, mai apar și costurile de amprentare, fotografiile endo-orale, fixarea aparatului, planul ortodontic, precum și vizitele regulate la cabinet.

Pentru a scurta cât mai mult perioada de purtare a aparatului, și implicit costurile financiare, este necesară o cooperare și comunicarea cât mai bună cu medicul ortodont. În cazul aparatelor dentare pentru copii, este necesară implicarea cât mai atentă a părintelui însoțitor.

Iată, mai jos, prețurile serviciilor de ortodonție la Denttaglio Clinic:

Consultație medic specialist100 RON
Amprente alginat50 RON
Modele laborator50 RON
Examen modele de studiu50 RON
Analiza teleradiografie de profil și OPG50 RON
Fotografii endo-orale și faciale50 RON
Plan de tratament ortodonție și ortopedie dento-facială200 RON
Aparat dentar metalic2200 RON/arcada
Aparat dentar ceramic2500 RON/arcada
Aparat dentar safir2800 RON/arcada
Aparat dentar autoligaturant Damon3200 RON/ arcada
Aparat dentar invizibil10.000RON/ ambele arcade

Cât timp va trebui să poarte aparat dentar copilul meu?

Durata de tratament variază în funcție de complexitatea problemei. Astfel, poate exista o durată de tratament de 6 luni de zile sau de 2 ani. Media de timp pentru purtarea aparatului dentar la copii este de aproximativ un an și jumătate, 2 ani.

După terminarea tratamentului poate fi necesară purtarea unui aparat dentar de contenție, care ajută ca dinții să își păstreze alinierea pe care au câștigat-o. 

Ce restricții alimentare apar pentru copiii care poartă aparat dentar?

Copilul va putea mânca orice, singurele restricții sunt în privința caramelelor și a gumei de mestecat care se poate lipi de bracket-urile aparatului dentar fix. De asemenea, nu va avea voie să muște din fructe (vor trebui tăiate în felii) sau să consume alimente lipicioase (bomboane/ dropsuri/ caramele).

Foarte important este spălatul pe dinți după fiecare masă, fie că este vorba de aparat dentar mobil sau fix. 

Fă o programare la Denttaglio iar medicul ortodont Monica Hazizi, specialist în Ortodonție si Ortopedie Dento-Facială, te va ghida în alegerea aparatului dentar ideal pentru copilul tău! Programează primul consult acum!


Call Now Button