Aparat dentar Social Six

Clinica stomatologica » Aparate dentare » Aparat dentar Social Six
Sunați pentru programare: 0733.733.030

Atunci când zâmbești nu ești pe deplin încrezător și observi mici nereguli ale modului în care sunt aliniați dinții tăi? Dacă știi că aspectul danturii tale are nevoie de îmbunătățire, dar nu ți-ai făcut încă curaj să porți aparat dentar, acum nu mai ai de ce să-ți faci griji. Există Social Six, aparatul dentar cu 6 brackeți care se aplică în spatele dinților. Prietenii nu îl observă, iar tu obții zâmbetul pe care-l vei afișa cu încredere într-un timp scurt. În rândurile care urmează îți dezvăluim tot ce trebuie să știi despre aparatul Social Six.

Ce este aparatul dentar Social Six?

Aparatul dentar Social Six (STb) este soluția ideală pentru persoanele care au probleme ortodontice minore, sau moderate. Acesta este compus din șase brackeți care se atașează pe spatele dinților superiori sau inferiori, oferind rezultate remarcabile.

Aparatul Social Six tratează probleme legate de înghesuire sau spațiere, cazuri de complexitate dintre cele mai diverse. Este o variantă mult mai confortabilă decât cea clasică, iar datorită faptului că se montează în spatele dinților, nimeni din jur nu observă că persoana poartă aparat dentar.

Cum funcționează aparatul dentar Social Six?

Aparatul dentar Social Six (STb) este un aparat dentar lingual  care se montează în spatele dinților. Folosește cea mai avansată tehnologie dentară, autoligaturanta, pentru a ghida ușor dinții în poziția corectă, fără a provoca dureri sau disconfort. Din punct de vedere estetic, acest aparat nu-și face simțită prezența; prietenii, colegii de muncă nu îl vor putea observa.

Mai precis, cei șase brackeți (mai mici decât cei ai aparatelor tradiționale, cu o formă prietenoasă conformației dinților) sunt fixați într-un mod foarte ușor pe partea din spate a danturii, cu o peliculă de material adeziv. Brackeții sunt conectați între ei printr-o sârmă subțire (arc) care pune presiune și contribuie la alinierea dinților. Modul unic de prindere a arcului cu brackeții aparatului dentar ajută la confortul purtării (presiune relativ scăzută asupra dinților) și scurtează considerabil perioada de tratament.

Social Six este un aparat care:

 • corectează dinții strâmbi ai unei arcade sau a ambelor arcade;
 • corectează malocluziile (mușcătura inadecvată) cu grade diferite de severitate;
 • direcționează sensul de miscare al dinților spre poziția corectă;
 • corectează problemele funcționale de masticație, deglutiție (înghițire) și fonație;
 • poate fi purtat in cazuri de recidiva post-tratament

Cine poate să beneficieze de aparatul dentar Social Six?

Social Six a fost special conceput pentru a îndrepta cei șase dinți din față. Sunt numeroși pacienți adulți care nu au probleme cu felul în care realizează mușcătura (modul în care dinții inferiori intră în contact cu dinții superiori) și își doresc doar să îmbunătățească aspectul zâmbetului.

Sunt persoane care au observat că dinții au fost înghesuiți din cauza apariției măselelor de minte, alții au avut întotdeauna un dinte care i-a deranjat din punct de vedere estetic. Mai există o categorie de pacienți care au purtat în trecut aparat dentar, doar că dinții au început să se miște când au încetat să mai poarte aparatul de contenție (are rol de menținere a danturii în poziția obținută și se păstrează minim 6 luni post-tratament ortodontic).

Acestea pot fi doar câteva scenarii pentru cazurile care apelează la Social Six. Dat fiind faptul că este un aparat care se concentrează pe îndreptarea dinților din față, durata de tratament este cu mult mai scurtă decât în cazul aparatului dentar clasic.

Care sunt avantajele aparatului dentar Social Six?

Aparatul dentar Social Six oferă pacientului zâmbetul mult dorit, fără ca nimeni să observe brackeții, într-un timp scurt și la un preț accesibil. Află tot despre avantajele aparatului Social Six din rândurile de mai jos:

 • Este un aparat care nu se vede, dat fiind că este montat pe spatele dinților; pacientul își îndreaptă dantura fără ca nimeni să știe că el poartă aparat dentar;
 • Durata de tratament este mult mai scurtă față de cea a aparatelor tradiționale, mai precis între 6 și 8 luni (în funcție de caz); datorită acestui lucru, pacienții pot câștiga zâmbetul mult dorit până la data unei ocazii speciale, cum ar fi cea a nunții;
 • Este o soluție pentru persoanele care au nevoie de o îmbunătățire estetică minoră a danturii lor, care sunt nemulțumiți de cum arată dinții din față;
 • Este un aparat dentar mai ușor de purtat și de igienizat datorită numărului redus de brackeți (6 pentru fiecare arcadă – de la canin la canin) și a formei acestora, mici și rotunjiți;
 • Este un aparat dentar care nu provoacă disconfort sau durere;
 • Are un preț accesibil, cu mult mai mic față de celelalte tipuri de aparate dentare, mai ales în comparație cu aparatele dentare invizibile (cunoscute pentru un cost ridicat, datorită confortului estetic oferit și a manoperei minuțioase).

Ce implică tratamentul cu Social Six?

Tratamentul cu Social Six implică câteva etape principale:

 • consultul inițial, când medicul ortodont analizează cazul pacientului, discută cu acesta despre planul de tratament și validează soluția Social Six ca fiind cea ideală;
 • realizarea aparatului într-un mod personalizat cu dantura pacientului;
 • aplicarea aparatului dentar Social Six prin lipirea brackeților pe partea din spate a dinților; 
 • monitorizarea evoluției tratamentului, câteva posibile controale stabilite cu medicul ortodont pentru a vedea progresul și implicit dacă sunt necesare ajustări;

Cât durează tratamentul cu aparatul dentar Social Six?

Perioada de tratament variază în funcție de complexitatea cazului, însă este vorba de o durată mult mai scurtă de timp decât în situația aparatelor dentare clasice. Pentru numeroși pacienți tratamentul s-a finalizat în mai puțin de 16 săptămâni.

Social Six are ca perioadă cunoscută de tratament 6 – 8 luni, în timp ce aparatele cu brackeți pe întreaga dantură durează de regulă între 18 și 24 de luni.

Pot să mănânc și să beau normal dacă port aparat Social Six?

Alimentația nu prezintă nicio problemă, poți să mănânci și să bei fără dificultăți. În plus, pentru că Social Six are mai puțini brackeți, doar șase pe arcadă, igienizarea este mult mai ușor de făcut. Cu toate acestea, iată ce trebuie să știi:

 • Evită alimentele dure, precum morcovul sau nucile, pentru a nu risca să rămână în spațiul de la sârmă sau să se desprindă brackeții.
 • Periază dinții după fiecare masă, atunci când igiena orală nu este una corectă, purtarea aparatului dentar poate afecta sănătatea orală.

Este dureros aparatul dentar Social Six?

Nu! În special datorită tehnologiei noi, a modului de prindere a arcului cu brackeții aparatului dentar, presiunea aplicată pe dinți este blândă, iar senzația inițială de disconfort dispare la scurt timp. Confortul de a purta aparatul dentar Social Six se datorează și dimensiunilor mult mai reduse ale brackeților.

Cât costă aparatul dentar Social Six?

Pentru faptul că este un aparat care nu se observă, care are o durată mică de tratament, se poate crea impresia că Social Six este o soluție costisitoare. Fals! Pretul aparatului dentar Social Six  este 3500 lei pentru o arcadă.

Unde pot să-mi pun aparat dentar Social Six?

Te așteptăm în clinica Denttaglio din București. Utilizăm cele mai avansate aparate ortodontice și facem ca tratamentul să fie ușor și confortabil pentru pacienți. Aparatul Social Six reprezintă o soluție estetică de top, cu ajutorul căreia pacienții obțin zâmbetul dorit, cu maxim de confort și fără să-și facă griji în privința aspectului estetic în timpul purtării.