Clear Aligner CA® – aparatul dentar invizibil care iti transforma zambetul

Clinica stomatologica » Aparate dentare » Clear Aligner CA® – aparatul dentar invizibil care iti transforma zambetul

Informatii validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0733.733.030

Dacă ești nemulțumit de zâmbetul tău, ai vrea să porți aparat dentar, însă vrei unul care să nu se observe, atunci acordă atenție soluțiilor moderne în materie de tratament ortodontic.

Astăzi există aparate dentare invizibile, iar unul dintre ele este Clear Aligner, total diferit de metoda clasică cu brackeții lipiți pe fata dinților.

Dacă ții la imaginea ta, vrei să obții o dantură frumoasă fără compromisuri din punct de vedere al aspectului, află mai multe despre aparatul dentar Clear Aligner.

Ce este aparatul dentar Clear Aligner?   

Aparatul dentar Clear Aligner CA® este un aparat dentar invizibil (cum este și Invisalign, un brand devenit deja un simbol pentru această soluție de tratament), care utilizează alignere ortodontice, adică niște gutiere transparente, detașabile, realizate personalizat, potrivit danturii pacientului. 

Nu are sârme sau brackeți, de aceea este foarte confortabil și ușor de purtat. Pentru că este detașabil, pacientul poate observa rezultatul tratamentului în orice moment.

Clear Aligner nu impune restricții alimentare, alignerele se îndepărtează cu ușurință înaintea meselor.

De reținut:

 • este un aparat detașabil 100% invizibil;
 • funcționează cu ajutorul alignerelor – elemente din plastic transparent, foarte dur, asemănătoare gutierelor de contenție;
 • nu îți provoacă iritații, nu te deranjează, este discret și eficient; 

Este potrivit aparatul Clear Aligner pentru mine?

Dacă este vorba de imperfecțiuni minore, precum dinți ușor înghesuiți, distanțați sau aliniați necorespunzător, aparatul invizibil  Clear Aligner poate fi o opțiune excelentă. În cazul unei probleme ortodontice complexe (ca de exemplu o malocluzie severă), cel mai probabil medicul va recomanda un alt tip de tratament.

Este important să programezi o consultație la cabinet pentru a discuta cu medicul ortodont   și a afla care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine.


Cum funcționează tratamentul cu aparatul dentar Clear Aligner? 

Această tehnică revoluționară presupune ca un prim pas  consultația. Medicul ortodont realizează planul de tratament  și decide dacă aparatul Clear Aligner este potrivit pacientului. În cazul pozitiv urmează scanarea  dinților, apoi realizarea alignerelor în baza unui software specializat –  tot procedeul durează aproximativ  1-2 săptămâni.

Alignerele deplasează dinții în mod controlat în poziția dorită, prin intermediul unei presiuni ușoare. Procesul are loc treptat, pe etape, astfel că în timp se ajunge la rezultatul dorit. Datorită repoziționării dinților, o dată la aproximativ două săptămâni alignerele se schimbă cu un set nou. Este recomandat ca alignerele să fie purtate minim 17 ore pe zi, inclusiv noaptea. Aparatul se îndepărtează în timpul meselor, fiind necesar să fie bine igienizat (doar cu apă rece). Se inserează pe dantură ușor, fără a se folosi forța în exces.

Care sunt beneficiile aparatului Clear Aligner?

 • este un sistem de ultimă generație ce rezolvă o problemă în cel mai modern și eficient mod;
 • este un aparat dentar invizibil – alignerele sunt transparente și se potrivesc perfect danturii, pentru că sunt create special pentru fiecare pacient în parte;
 • este detașabil – acest lucru înseamnă că pacientul poate mânca și bea absolut orice își dorește; totodată și igiena orală are loc cu foarte mare ușurință, periajul dinților, folosirea aței dentare se pot realiza cu lejeritate;
 • este confortabil – deoarece este compus dintr-un material flexibil, moale, care nu irită, așa cum se întâmplă în cazul brackeților aparatului dentar fix;
 • nu îți afectează viața socială, Clear Aligner nu se vede, nu există brackeți, prin urmare persoanele din jur nu vor ști că porți aparat dentar;
 • poți să vezi cum vor arăta dinții tăi la final;

Cât timp trebuie purtat aparatul Clear Aligner?

Ca și în cazul aparatul dentar clasic, durata tratamentului depinde de complexitatea cazului. De regulă, media de timp pentru purtarea aparatului Clear Aligner este de un an de zile, dar se poate ajunge și la doi ani în cazurile severe (ca și la aparatul dentar fix).

Este mai bun aparatul dentar Clear Aligner decât cel cu brackeți ?

Clear Aligner este o soluție modernă de tratament pentru pacienții care pun mare preț pe aspectul estetic, fiind un aparat dentar aproape invizibil pentru corectarea problemelor ortodontice ușoare și până la moderate. Aliniază dinții cum o face și un aparat dentar fix, doar că sunt folosite alignere transparente, foarte subțiri și detașabile.

Aparatul Clear Aligner afectează vorbirea?

Poate exista un ușor disconfort la vorbire, dar este doar în perioada de acomodare, în primele două-trei zile, imediat apoi va dispărea. Prin urmare, Clear Aligner nu afectează vorbirea.

Cum am grijă de aparatul Clear Aligner?

 • pune-ți alignerele doar după o bună igienă orală;
 • înainte de a le aplica, spală alignerele cu o periuță de dinți cu perii moi și pastă, clătind cu apă rece;
 • de două-trei ori pe săptămână păstrează-ți alignerele pentru 10-15 minute într-un pahar în care ai dizolvat o tabletă efervescentă antibacteriană (există tablete speciale);
 • când nu porți alignerele, păstrează-le într-un recipient dedicat;
 • atunci când porți aparatul Clear Aligner evită băuturile colorate și pe cele fierbinți, pentru a proteja alignerele;

Unde pot să îmi pun aparat dentar Clear Aligner?

Tratamentul cu Clear Aligner se bazează foarte mult pe pregătirea și experiența medicului. Te invităm la Denttaglio Clinic pentru o consultație. Te așteaptă o echipă medicală profesionistă, pregătită să îți ofere rezultatul mult dorit – un zâmbet plin de încredere.

Cât costă aparatul dentar Clear Aligner?

Pret aparat dentar Clear Aligner

La noi, în clinica Denttaglio, prețul aparatului Clear Aligner este de 450 euro/pe arcadă. În acest preț sunt incluse:

– tratamentul ortodontic pe arcada

– controalele periodice pe tot parcursul tratamentului

450 euro

Programează o consultație la clinică și vino să vorbim despre Clear Aligner!

Call Now Button