Daca ne dorim o dantura frumoasa si sanatoasa trebuie sa intelegem ca indreptarea dintilor este un lucru foarte important si nu trebuie tratat ca pe un simplu  moft ci ca pe  o necesitate.
Dintii incorect aliniati reprezinta un punct de plecare pentru bolile de mai tarziu, respectiv caria dentara, boala parodontala si in final pierderea dintilor.

Daca dintii sunt inghesuiti, periajul dentar va fi ineficient, bacteriile vor persista pe suprafata dintilor,  tartrul se va forma mult mai usor, gingiile vor fi inflamate si vor aparea sangerarile gingivale.

Astfel,  odata instalata boala parodontala, riscul este unul real si poate avansa pana la pierderea dintilor.
Exista conceptia gresita conform careia  ortodontia este doar pentru copii si adolescenti, insa in realitate orice persoana, indiferent de varsta poate beneficia de tratament ortodontic.


Tehnologia medicala a cunoscut un avans extraordinar in ultima perioada, incat  aparatele dentare sunt atat de variate ca forme, marimi, vizibilitate sau culori incat purtarea lor devine mai facila ca niciodata.
Spre deosebire de aparatele dentare traditionale, noua generatie de aparate invizibile sau aliniatori invizibili permite acum indreptarea dintilor fara ca cei din jur sa poata observa.

Invisalign® tratează o serie de probleme legate de îndreptarea dintilor, de la deplasari minore ale dintilor la cazuri mai complexe. Oricare ar fi problema, rezultatul este un zambet nou, cu dinti mai uniformi, pe care veti dori sa-l vada toata lumea.
Iata cateva dintre problemele legate de indreptarea dintilor care pot fi tratate cu Invisalign.

Dintii supraaglomerati sunt atunci cand nu exista suficient spatiu in interiorul maxilarului pentru ca toti dintii sa incapa in mod normal.

Dintii cu spatii mari intre ei sunt atunci cand aveti spatiu suplimentar in interiorul maxilarului.

Ocluziile încrucisate sunt atunci cand maxilarul superior si mandibula sunt amandouă aliniate gresit. De obicei, unul sau mai multi din dintii superiori ”calca” in interiorul dintilor inferiori, iar acest lucru se poate intampla in partea frontala si/sau pe partile laterale ale gurii.

Ocluziile adanci sunt atunci cand dintii superiori se suprapun semnificativ peste dintii inferiori.

Ocluziile inverse sunt atunci cand dintii inferiori ies in afara celor superiori, problema cauzata de obicei de dezvoltarea insuficienta a maxilarului superior, dezvoltarea excesiva a mandibulei sau ambele.

Pentru a vedea cat de bine se potriveste Invisalign cu nevoile dumneavoastra, puteti efectua chiar acum o programare la medicul specialist Invisalign.

Evaluarea zambetului pentru o vedere de ansamblu asupra a ceea ce percepeti ca ar fi problema dumneavoastra specifica legata de indreptarea dintilor, o puteti  discuta in amanunt in timpul consultatiei initiale Invisalign.