Chirurgie dentara

Chirurgia dentara este o ramura importanta a stomatologiei ce include interventii dentare de la extractii simple la operatii complicate. Extractia dentara este cea mai frecventa interventie chirurgicala realizata in cazurile in care dintii nu mai pot fi salvati, in cazul maselelor de minte care provoaca durere, dinti inghesuiti care se extrag in scop ortodontic, etc.

Experienţa noastră în chirurgie dentara se măsoară  prin pacienţii mulţumiţi de rezultatul tratamentelor, care ne-au recomandat în rezolvarea complicaţiilor dentare. Prin terapia atraumatică, îndepărtăm dinţii şi/sau măsele foarte cariate, distruşi de infecţii sau înghesuiţi. Dintele extras se poate inlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentara.

Despre noi

În clinica noastră se realizează următoarele intervenții chirurgicale:

 • implanturi dentare 
 • Aditii osoase 
 • extracții dentare
 • odontectomii
 • rezecții apicale
 • chistectomii
 • premolarizări
 • transplantări
 • chirurgie parodontală
 • intervenții chirurgicale ajutătoare inserării implanturilor dentare
 • intervenții chirurgicale ajutătoare protezării mobile

Clinica stomatologică Dentttaglio dispune de o sală de operații complet utilată pentru chirurgie dentara, cu echipamente moderne și care asigură condiții stricte de asepsie. Experiența clinică îndelungată și profesionalismul echipei de chirurgi a clinicii noastre garantează reușita oricărei intervenții.

TEHNOLOGIA PRGF – NR 1 IN VINDECAREA RAPIDA

Tehnologia PRGF, dezvoltată de  BTI, Institutul pentru Biotehnologie și Medicină Regenerativă din Spania a fost folosită, până în momentul de față, la mai mult de 700.000 de pacienți, din peste de 20 de țări dupa proceduriile de chirurgie dentara. 

Recunoscută la nivel global, tehnologia PRGF este un procedeu care accelerează procesul de vindecare al unei zone pe care s-a intervenit chirurgical (implant dentar, sinus lift etc.), direct în cabinet, în doar câteva minute utilizând exclusiv proteinele din sângele pacientului. 

Clinica DENTTAGLIO  utilizează exclusiv tehnologia PRGF în procedurile de implant dentar și în cazul intervențiilor de chirurgie dentara cu un grad ridicat de complexitate..

În momentul de față, pacienții pot opta cu încredere pentru această variantă de tratament, clinica noastra fiind dotate cu una cele mai bune aparate de centrifugare, asemenea clinicilor stomatologice mari din Europa.

Utilizăm PRGF Endoret în tratamentele cu implant dentar deoarece: 

 • regenerare rapida a tesuturilor
 • lipsa durerii
 • se realizează exclusiv din sângele propriu al pacientului
 • procesul de vindecare este de 7 ori mai rapid 
 • dispare riscul inflamatiei 
 • dispare riscul infectiilor 
 • rata de succes a interventiei 100% 

NOU! Tehnicilor inovatoare folosite in clinica Denttaglio li s-a alaturat Membrana PRF – o descoperire revolutionara in domeniul chirurgiei dentare osoase regenerative. 

Folosirea A-PRF si i-PRF (Platelet Rich Fibrin= trombocite bogate în fibrina) constituie o tehnica de avangarda in domeniul medicinei dentare, ce aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.).

Chirurgie dentara

Tehnologia din dotare include dispozitive piezo-chirurgicale, lasere de mare putere, fiziodispensere, dispozitive de masurare a stabilitatii implanturilor post interventie precum si alte numeroase aparate care ajuta medicul sa realizeze aceste tratamente rapid, precis si nedureros, vindecarea facandu-se rapid si fara evenimente neplacute pentru pacient.

Tipuri de tratamente dentare în care poate fi utilizată TEHNOLOGIA PRGF:

 • Intervenția de implant dentar sau dinti ficsi in 24 de ore
 • Adiție de os pentru implantul dentar
 • Repararea osului – plasma cu proteine obținută prin centrifugare poate fi utilizată cu succes și în reconstrucția feței pentru a repara traumele la nivel local cauzate de extracția unui dinte sau a unui chist.

Ce este aditia osoasa? – Chirurgie dentara

Este o procedură de chirurgie dentara realizată pentru a adăuga os sau pentru a ajuta organismul dumneavoastră să producă ţesut osos nou în zone ale maxilarului unde există resorbţie osoasă cauzată de infecţie sau zone unde există edentaţii vechi (dint lipsa).

Când avem nevoie de adiţie osoasă ?

Cea mai întâlnită întrebuinţare a adiţiei osoase este în inserarea implanturilor dentare. Grefele osoase sunt necesare în cazurile în care există o lipsă consistentă de volum osos, în ceea ce privește adâncimea, grosimea, înălţimea crestei şi lăţimea acesteia. Este necesară o cantitate suficientă de os tridimensional pentru a asigura integrarea implantului. Îmbunătăţirea înălţimii osoase – care este foarte dificil de obţinut – este foarte importantă pentru a asigura ancorarea implanturilor, pentru că trebuie să reziste stresului mecanic al mestecatului exact ca un dinte natural.

Ce implică procedura de aditie de os?

Operaţia de adiţie osoasă este o procedura de chirurgie dentara care are propriul standard de îngijire într-o procedură tipică: clinicianul ridică gingia pentru a expune osul maxilar, materialul de adiţie este plasat în acest loc şi apoi o membrană este aplicată în această zonă. Locul de adiţie este lăsat să se vindece pentru câteva luni.

Clinicianul cere apoi o nouă radiografie pentru a confirma succesul grefei osoase în lăţime şi înălţime şi apoi presupune că semnele pozitive din aceste două dimensiuni prevăd succesul în cea de-a treia dimensiune, în profunzime. Acolo unde este nevoie de mai multă precizie, de obicei în cazul implanturilor mandibulare, o radiografie 3D sau un fascicul conic sunt folosite pentru măsurarea precisă a osului, localizarea nervilor şi structurilor vitale, toate pentru un plan de tratament complet.

Realizată corect, o adiţie osoasă produce vascularizaţie osoasă asemănătoare osului natural şi este, prin urmare, potrivită inserării implantului. Radiografiile pot fi realizate in clinica noastra, astfel ca nu mai este necesar sa faceti drumuri suplimentare.

Aditia osoasa:

 • Ofera suportul ideal pentru implanturile dentare;
 • Creste longevitatea dintilor naturali si a implanturilor;
 • Creaza un aspect gingival natural, ca forma si nivel;
 • Imbunatateste estetica si echilibrul vizual;
 • Imbunatateste igiena dentara.
 • Care este rata de succes a aditiei osoase?

Tratamentul de aditie osoasa este sigur si predictibil cu o rata foarte mica de complicatii atunci cand:

 • Chirurgul detine experienta si manualitatea necesara si este specializat in astfel de manopere,
 • Se utilizeaza biomateriale de calitate, certificate si aparatura avansata, capabila sa ofere caracterul „minim invaziv” (piezochirurgie, laser, etc),
 • Pacientul respecta cu strictete toate indicatiile medicului (igiena orala, fumat, dieta speciala, medicatie, controale, etc).
 • Aditiile osoase orizontale (ingrosarea osului) sunt mai predictibile si au o sansa de succes mai mare decat aditiile osoase verticale (inaltarea osului).

Procedurile de grefare osoasa – sunt proceduri specifice de chirurgie dentara ce au ca scop cresterea (refacerea) volumului osos – pe inaltime (aditie verticala) si pe latime (aditie orizontala) pentru a crea fundatia solida pentru implanturile dentare si lucrarile de pe acestea.

 1. Conservarea alveolei postextractionale – daca imediat dupa extractie nu se poate insera implantul dentar, pentru ca osul sa-si pastreze forma si sa nu se deformeze, ideal este ca alveola sa fie umpluta cu material de aditie (substitut osos). Dupa vindecare (4-6 luni) implantul dentar va fi inserat in pozitia perfecta, intr-un os intact si cu densitate corespunzatoare. Daca dintele se afla intr-o zona vizibila, o coroana provizorie si personalizata va fi plasata de catre specialistul protetician pentru a ghida vindecarea gingivala corecta.
 2. Aditia osoasa orizontala – se realizeaza atunci cand osul maxilar este prea subtire pentru a suporta un implant dentar. O solutie de compromis este reprezentata de inserarea unui implant cu diametru mai mic (subtire) decat cel recomandat insa acesta nu va functiona pe termen lung. Astfel, prin aditie orizontala, osul va fi ingrosat oferind posibilitatea pozitionarii ideale a unui implant de diametru corect. Totodata, realizam o forma corespunzatoare a gingiei ceea ce va usura igiena locala si va imbunatatii considerabil estetica dentara.
 3. Aditia osoasa verticala – se realizeaza atunci cand osul maxilar este prea scurt pentru a suporta un implant dentar. O solutie de compromis este reprezentata de inserarea unui implant cu lungime mai mica (scurt) decat cel recomandat insa acesta nu va functiona pe termen lung. Astfel, prin aditie verticala, osul va fi inaltat oferind posibilitatea pozitionarii ideale a unui implant de lungime corecta. 

Aditia si augmentarea osoasa – Chirurgie dentara

Cauzele frecvente ale pierderii verticale de os sunt: boala parodontala, traumatismele, extractia dentara si pneumatizarea (marirea volumului) sinusului. Inaltarea osului in sinusul maxilar PNEUMATIZAT se numeste sinus lifting si augmentare osoasa sinuzala.

 1. Augmentarea sinuzala – extractia dintilor posteriori de la maxilarul superior permite ca sinusul maxilar, care in mod normal se afla deasupra acestor dinti, sa-si mareasca volumul, ocupand osul. Implanturile nu pot fi inserate in sinus, adica in aer (in sinus se gaseste aer) si de aceea, procedura vizeaza refecerea volumului osos in aceasta regiune.

Aditia de tesut moale – Chirurgie dentara

Aditia de tesut moale sau gingivoplastia  in limbaj medical este o procedura de chirurgie dentara prin care gingia este remodelata.  In cadrul clinicii noastre aceasta procedura este realizata de un specialist in chirurgie orala in stransa  colaborare cu esteticianul nostru.

Gingivoplastia reprezinta modelarea chirurgicala a tesutului  din jurul dintelui pentru a arata cat mai natural. De cele mai multe ori aceasta interventie este realizata simplu pentru a face gingiile sa arate mai bine,dar poate fi folosita si in  corectarea anumitor  defecte din nastere sau a unor defecte aparute in urma  traumatismelor.

De cele mai multe ori aditia de tesut moale este recomandata  pacientilor  ce prezinta retractie gingivala cauzata de factori diversi de la boala parodontala, fumat,scrasnirea din dinti in timpul somnului  pana la periajul prea agresiv . In momentul in care retractia gingivala isi face simtita prezenta, dintele capata un aspect alungit,dizarmonios.

Grefele de tesut sunt folosite  acolo unde defectul este mare si gingia este retrasa pe o lungime mai mare de 5 mm evidentiind radacina dintelui . In cazul realizarii grefei de tesut moale pacientul va prezenta doua leziuni la nivelul cavitatii bucale. Prima este prezenta la nivelul dintelui si cea de-a doua la nivelul cerului gurii, de unde a fost prelevat tesutul. Vindecarea survine in decursul a 10-14 zile cu un efect estetic sporit, fiind interventia chirurgicala cu cel mai mare impact asupra pacientului.

Chirurgie dentara pret

 • SINUS LIFT EXTERN (Adiție os + membrană resorbabilă) 5000 RON
 • SINUS LIFT INTERN (Adiție os + membrană resorbabilă) 3000 RON
 • BONE SPLITTING (lărgirea crestei în vederea implantării) 2200 RON
 • Membrană resorbabilă 1200 RON
 • Vindecare rapida cu PRGF - endoret 900 RON
 • Adiție bio-os 1750 RON
 • Adiție bloc osos 5500 RON
 • Adiție grefă gingivală2000 RON

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031