Dinți într-o zi – atunci când vrei să-ți recapeți dantura rapid

Clinica stomatologica » Dinți într-o zi – atunci când vrei să-ți recapeți dantura rapid
Sunați pentru programare: 0733.733.030

Dacă te confrunți cu lipsa dinților, fie că este necesară o restaurare dentară completă fie că vrei să scapi de proteză, la Denttaglio Clinic beneficiezi de soluția modernă a sistemului de implanturi dentare într-o zi. Astfel, îți recapeți zâmbetul intr-o  singură vizită la cabinetul stomatologic si pleci acasă cu o dantură perfect funcțională recapatandu-ti încredere și stimă de sine.

Implantul dentar într-o zi poate fi și opțiunea de tratament în cazul unui singur dinte lipsă (doi sau trei). Prin urmare, dacă ai pierdut unul dintre dinții frontali, mâine te poți întoarce la job să-ți reiei activitățile. Implantul dentar într-o zi îți oferă dantura completă într-o singură ședință. Mai multe răspunsuri despre cum poți avea dinți într-o zi, afli din rândurile de mai jos. 

Ce este implantul dentar într-o zi?

Prima dată este important să definim ce este implantul dentar. Acesta este un șurub din titan cu rol de rădăcină artificială pentru a susține viitorul dinte. Este inserat în osul maxilar (sus) sau mandibular (jos), iar după o perioadă de vindecare de 4-6 luni, este atașat noul dinte (coroana dentară).   

Implantul dentar într-o zi, cunoscut și sub numele de implant dentar rapid, dinți într-o zi sau dantura fixa intr-o zi înseamnă că unul sau mai mulți dinți lipsă sunt înlocuiți cu o singură vizită la cabinetul stomatologic, deci fără a mai aștepta o perioadă de 4-6 luni. Coroana dentară provizorie  este așezată peste implant în aceeași zi.

Efect imediat

Pacientul nu trebuie să mai aștepte luni la rând stânjenit din cauza spațiilor rămase în urma pierderii dinților. El pleacă din cabinetul stomatologic cu zâmbetul larg, datorită unei danturi noi.

Tehnici inovatoare la Denttaglio Clinic

Bucuria de a avea o dantură complet nouă într-o singură zi devine posibilă cu ajutorul celor trei concepte moderne de înlocuire a dinților lipsă. Acestea sunt:

One Day Implant

Sistem de implanturi dentare care se aplica cu ajutorul unui ghid chirurgical ce implică utilizarea tehnologiei revoluționare digitale (scanare intraorală, radiografii digitale tridimensionale, frezare computerizată, printare 3D s.a.);  inserarea implantului sau a implanturilor dentare pentru pacient si aplicarea coroanei dentare provizorii sunt etape care au loc într-o singură zi;

Fast and Fixed

Sistem de implanturi dentare dezvoltat de producătorul Bredent din Germania; pacientul primește într-o zi o dantură completă, toți dinții de jos și sus, cu doar 4 implanturi în mandibulă și 6 implanturi în maxilar (la jumătate față de numărul cerut de metoda tradițională) reducandu-se etape precum aditia osoasa sau sinus lift;

All on 4/6

Sistem de implanturi dentare dezvoltat de producătorul Nobel Biocare (cu sediul central în Elveția); dantura pacientului este înlocuită într-o singură zi cu mai puține implanturi decât în mod tradițional; astfel, în loc de 8-10 implanturi cât ar fi fost necesare pentru o singură arcadă sunt folosite doar 4 implanturi; uneori este nevoie de 6 implanturi în maxilarul superior, dat fiind densitatea osoasă scăzută;

De știut:

Tehnicile inovatoare de inserare a implanturilor dentare într-o singură zi necesită medici stomatologi calificați să lucreze cu sistemele One Day Implant, Fast and Fixed sau All on 4/6 – tehnica este diferită față de cea a implanturilor tradiționale. În plus, cabinetul trebuie să fie dotat cu aparatură specială. 

La clinica Denttaglio din București avem o echipă profesionistă de medici și tehnologie medicală de ultimă generație pentru a oferi pacienților dantura mult dorită într-o singură vizită la cabinet.

Cum poți să obții o dantură nouă într-o singură zi?

Implantul dentar se fixează în osul maxilarului și reprezintă rădăcina artificială pentru un dinte nou, construit special să semene cu restul danturii. În varianta tradițională, procedura de implant dentar se desfășoară în mai multe etape. Prima dintre ele implică inserarea rădăcinii artificiale, apoi integrarea acesteia în osul maxilarului (perioadă de așteptare de 4-6 luni) și abia apoi atașarea noului dinte și recâștigarea zâmbetului.

În varianta modernă poți obtine fie un dinte nou, fie o întreagă dantură într-o singură zi, datorită evoluției tehnologiei medicale, mai precis a noilor sisteme de implanturi dentare prezentate mai sus (One Day Implant, Fast and Fixed, All on 4/6). Acest lucru înseamnă că se inserează implanturile (rădăcinile artificiale) și tot în aceeași zi se fixează și dantura provizorie fixă, care arată și se simte natural. Pacientul scapă de proteza dentară și pleacă acasă, reluându-și activitățile în mod normal, fără niciun disconfort estetic. 

Perioada de acomodare a implanturilor cu osul maxilarului, absolut necesară, are loc și în această variantă, doar că se desfășoară în timp ce pacientul poartă dantura provizorie (nu se detașează pentru curățare, nu există riscul să cadă). După 4-6 luni, timp în care el nu a trebuit să renunțe la nicio activitate socială sau legată de job, se întoarce în cabinet unde primește dantura finală.

De reținut:

Poți obtine o dantură nouă într-o singură zi datorită noilor sisteme moderne de implanturi dentare precum One Day Implant, Fast and Fixed sau All on 4/6, care permit inserarea implanturilor (rădăcinilor artificiale) și fixarea coroanelor dentare într-o singură zi. 

Îți poti pune implanturi dentare pentru a inlocui  toți dinții lipsa?

Boala paradontală poate conduce la pierderea întregii danturi. Din fericire, astăzi îți poți pune implanturi dentare pentru toți dinții cu un proces de tratament cu mult superior față de cel tradițional. Noul sistem de implant dentar rapid, precum Fast and Fixed sau All on 4/6 înseamnă câștigarea unei danturi noi, dinții maxilarului și ai mandibulei, fără intervenții multiple, inserarea unui număr mare de implanturi și perioade lungi de așteptare până să poți în sfârșit zâmbi.

Noile sisteme de implanturi dentare într-o zi implică o singură intervenție în care sunt inserate pe ambele arcade 8-10 implanturi (față de 20 în mod tradițional) și tot în cadrul aceleiași vizite se atașează dantura provizorie. Chiar dacă în primă fază aceasta este provizorie, ea asigură un frumos aspect estetic, eliminând stima scăzută de sine din cauza lipsei dinților.

Este sigur sistemul de implant dentar într-o zi?

Sistemul de implant dentar într-o zi, fie că este vorba de One Day Implant, Fast and Fixed sau All on 4/6 (prezentate mai sus) sunt proceduri care se bazează pe tehnologii dentare de top, realizate de producători de talie mondială în soluțiile de implanturi dentare.

Implanturile dentare pentru dinți într-o zi sunt sigure și necesită doar o îngrijire corespunzătoare a danturii, la fel ca orice alt implant dentar.

De reținut:

Respectă indicațiile medicului stomatolog pe durata desfășurării tratamentului, ca de exemplu consumul de alimente moi în perioada de acomodare.

Este dureroasă procedura de implant dentar într-o zi?

Nu! Deși dat fiind amploarea intervenției, ea poate fi asociată cu o durere mare, această concepție este greșită. Operația de inserare a implanturilor dentare se realizează sub anestezie locală sau intravenoasă, astfel că nu se resimte absolut nicio durere. 

Majoritatea pacienților au afirmat că nu au simțit durere în timpul intervenției chirurgicale de inserare a implanturilor, dar nici în zilele imediat următoare.

Mai mult decât atât, în cazul implantului dentar rapid pentru dinți într-o zi, pacientul se prezintă pentru o singură intervenție chirurgicală, față de metoda tradițională unde se reîntoarce pentru alte și alte operații de inserare a implanturilor. Prin urmare, este vorba de mult mai mult confort fizic și mental în cazul sistemului de implanturi dentare într-o zi. 

Care este diferența între implanturile tradiționale și implanturile dentare într-o zi?

Implantul dentar într-o zi implică o serie de avantaje față de cel tradițional. Pentru a înțelege diferențele între cele două sisteme și care sunt beneficiile de care se bucură pacientul, urmărește tabelul de mai jos.

Implant dentar tradiționalImplant dentar într-o zi
Se utilizează 8-10 implanturi pentru arcada de jos și 8-10 pentru cea de sus (în cazul în care toți dinții sunt lipsă)Se utilizează 4 implanturi pentru arcada de jos și 6 pentru cea de sus (în cazul în care toți dinții sunt lipsă)
Dantura finală este fixată după 4-6 luni, cât durează perioada de osteointegrare (acomodarea implantului cu osul maxilarului). Nu există o dantură provizorie.În acceași zi cu inserarea implanturilor dentare se realizează și se atașează o dantură fixă provizorie, care îi permite pacientului să nu se priveze de la o viață socială activă.
Număr mare de vizite la cabinetul stomatologic pentru inserarea pe etape a implanturilor.O singură vizită la cabinet pentru inserarea implanturilor și fixarea danturii temporare, apoi reîntoarcerea după 4-6 luni pentru fixarea danturii finale.
Poate necesita o procedură suplimentară de adiție osoasă, în cazul în care osul maxilar este distrus.Nu necesită adiție osoasă datorită faptului că două dintre implanturi sunt așezate în unghi, se folosește suportul de os dur al maxilarului; 
Un cost mai mare în final datorită întervențiilor multiple, mai mult timp consumat, dar și un plus de disconfort.Un cost mai mic datorită unei singure intervenții chirurgicale și a lipsei procedurii de adiție osoasă, timp economisit și un plus de confort.

Care sunt avantajele de a-mi pune implant dentar într-o zi?

Sistemul de implant dentar într-o zi oferă numeroase avantaje:

 • Este ideal pentru persoanele care poartă proteze dentare, care se confruntă cu foarte mulți dinți lipsă ori care nu pot beneficia de implanturile tradiționale din cauza unei pierderi masive de os;
 • Permite pacientului să se bucure de senzația de a avea dinți stabili și puternici cu o singură vizită în cabinetul stomatologic;
 • Încrederea și stima de sine sunt crescute datorită refacerii imediate a danturii (pacientul zâmbește și mestecă confortabil), fără a mai fi nevoie de proteza dentară;
 • Este folosită tehnologie de ultimă oră care asigură un tratament rapid și confortabil;
 • Datorită tehnicii noi folosite, este eliminată nevoia de grefă osoasă;
 • Se realizează o economie de costuri, pentru că prețul final ajunge să fie mai mic decât în cazul implanturilor tradiționale care implică mai multe intervenții chirurgicale.

Care sunt dezavantajele unui implant dentar într-o zi?

Mai jos îți prezentăm dezavantajele sistemului de implant dentar într-o zi:

 • Prețul mare, care deși este mai avantajos decât în cazul unui tratament de ani de zile pentru implanturi tradiționale, el poate fi un minus (necesită împrumut bancar);
 • Cât timp pacientul are dantura fixă provizorie (pe perioada de fuziune a implanturilor cu osul maxilar), aceasta nu trebuie să fie supusă vreunei presiuni, se vor evita alimentele tari;
 • Realizarea implanturilor dentare rapide nu se poate face în orice clinică, implică cunoștințe suplimentare din partea medicilor și aparatură specifică;

Cum se desfășoară procedura sistemului de implant dentar într-o zi? Sistemul de implant dentar într-o zi implică o desfășurare rapidă și facilă a proceselor:

1. Etapa implanturilor

 • Consultația inițială – este examinată cavitatea bucală cu ajutorul radiografiilor panoramice și a unui computer tomograf dentar; se verifică nivelul densității osoase pentru a se stabili unde vor fi inserate implanturile dentare; se scaneaza dintii  și se trimite la laborator situatia intraorala pentru a fi realizată dantura provizorie care să se potrivească și să arate exact ca dinții naturali; Scanarea intraorala se realizeaza cu ajutorul ultimei tehnologii la ora actuala – Sistemul TRIOS 3 SHAPE
 • Intervenția chirurgicală – se realizează anestezia locală sau intravenoasă pacientului pentru a nu simți nicio durere și nici măcar un disconfort; sunt extrași dinții care nu mai pot fi tratați, apoi cavitatea bucală este curățată complet pentru a fi îndepărtate țesuturile afectate sau bacteriile; se inserează implanturile dentare, de regulă 4 în osul mandibular (jos) și 6 în osul maxilar (sus);
 • Atașarea lucrării dentare fixe provizorii – după ce implanturile au fost inserate, pacientului i se atașează dantura provizorie care este perfect funcțională și are un frumos aspect estetic; ea nu trebuie dată jos pentru a fi curățată după mese, altfel spus, pacientul are la finalul aceleiași zile o dantură temporară care se simte ca dinții naturali;

2. Etapa vindecării

 • Primirea danturii finale – după o perioadă de 4-6 luni de zile, timp în care implanturile dentare s-au osteointegrat, iar pacientul nu a resimțit nici un disconfort estetic datorita lucrării dentare provizorii, el se întoarce la cabinet pentru a i se monta dantura definitivă;

De știut:

Clinica Denttaglio este dotată cu toată aparatura necesară, inclusiv pentru realizarea radiografiilor panoramice sau a computerului tomograf, astfel încât pacientul să nu fie nevoit să facă drumuri suplimentare. Beneficiază de tratamentul implanturilor dentare într-un mod ultraconfortabil.

Cât costă sistemul de implant dentar într-o zi?

Atunci când ai nevoie de o dantură nouă, fie că te confrunți cu paradontoză, fie că vrei să renunți la proteză, fie că ai nevoie de o restaurare dentară completă, te întrebi care va fi costul.

Sistemul de implanturi dentare Fast and Fixed dezvoltat de producătorul Bredent din Germania îți oferă o dantură nouă într-o singură zi. Se folosesc 4 implanturi pentru arcada de jos și 6 implanturi pentru cea de sus. În funcție de nevoi, îți poți reface fie dantura superioară, fie cea inferioară, a mandibulei.

Mai jos îți prezentăm prețurile pentru sistemul de implant dentar într-o zi, Fast and Fixed.

Fast and Fixed (Bredent) – MANDIBULĂ:

FAZA 1Fast&Fixed mandibulă – 4 implanturi și lucrarea fixă provizoriede la 4000 euro
FAZA 2Fast & Fixed mandibulă – lucrare fixa definitivă Bio Hpp / metalo – ceramică

Fast & Fixed mandibulă – lucrare fixă definitivă ceramică pe zirconiu
de la 2000 euro

de la 2500 euro

Fast and Fixed (Bredent) – MAXILAR:

FAZA 1Fast & Fixed maxilar – 6 implanturi și lucrare fixă provizoriede la 4900 euro
FAZA 2Fast & Fixed maxilar – lucrare fixă definitivă Bio Hpp / metalo – ceramică

Fast & Fixed maxilar – lucrare fixă definitivă ceramică pe zirconiu
de la 2000 euro

de la 3000 euro

Unde pot sa îmi pun dinți într-o zi?

Te așteptăm la Denttaglio Clinic din București pentru a beneficia de avantajele sistemului de implant dentar într-o zi. Dispunem de tehnologie performantă de ultimă generație. Avem laborator de tehnică dentară în cadrul cabinetului, care este dotat cu aparatură digitală CAD-CAM (scanner, computer cu soft de imagine 3D și o unitate de frezare). În plus, folosim cel mai performant scanner intraoral din lume – 3Shape Trios. 

Tomografia dentară CBCT ne ajută să inserăm implantul dentar în poziție ideală, iar cu ajutorul ghidurilor chirurgicale printate 3D oferim pacientului un dinte nou care se integrează în mod perfect cu dinții naturali existenți.

Vino la noi în cabinet pentru a descoperi și mai mult din tehnologia de ultimă oră pe care o punem la dispoziția pacienților noștri, din dorința unor tratamente minim invazive, confortabile și rapide.

Lipsa unui dinte sau a tuturor dinților nu trebuie să mai fie o problemă! Recuperează-ți funcționalitatea și frumusețea danturii într-o singură zi!