Suna╚Ťi pentru programare: 0733.733.030

Solutia ideala pentru pentru functionalitatea dintilor tai

Un implant dentar r─âm├óne cea mai bun─â solu╚Ťie de restaurare dentar─â atunci c├ónd ai pierdut unul sau mai multi  dinti ╚Öi ├«╚Ťi dore╚Öti un z├ómbet complet func╚Ťional. Fiind introdus ├«n osul maxilar,  implantul dentar joac─â rolul r─âd─âcinii dintelui lips─â. ├Äntruc├ót este realizat din titan, material 100% biocompatibil cu organismul, implantul dentar se contope╚Öte cu osul, proces denumit ├«n termeni medicali osteointegrare, lucru care   face ca implantul s─â nu se mi╚Öte ╚Öi s─â nu afecteze din╚Ťii vecini, spre deosebire de pun╚Ťile dentare care implica sacrificiu de substanta dentara prin slefuirea dintilor sanatosi.

Grija pentru o dantura frumoasa si sanatoasa este deopotriva o preocupare care vizeaza atat sanatatea personala cat si estetica. De partea cealalta, un dinte lipsa poate avea efecte neplacute asupra vietii sociale.

Studiile arata ca romanii incep sa isi piarda dantura chiar inainte de a implini 20 ani. Dupa aceasta varsta, peste 50% dintre romani au cel putin un dinte lipsa. Vestea buna este ca stomatologia moderna are solutii prompte pentru aceste situatii, iar echipa medicilor de la Denttaglio Clinic le ofera pacientilor tratamente precise si atente la detalii.

Av├ónd ├«n vedere c─â pierderea din╚Ťilor reprezint─â o problem─â care afecteaz─â foarte mul╚Ťi adul╚Ťi de toate v├órstele, implantul dentar este solutia ideala de inlocuire a dintilor pierduti. Nu exista o pastila universala, si nici un sistem de implanturi dentare universal perfect. Exista in schimb sistemul, sau implantul dentar perfect pentru fiecare caz in parte. Si aici ne concentram sa facem o selectie ideala in planificarea cazului.

Ce este implantul dentar intr-o zi?

One Day Implant sau Implantul dentar ├«n intr-o zi este un concept  dezvoltat ╚Öi perfec╚Ťionat ├«n ultimii ani, astfel ├«nc├ót ast─âzi a devenit un standard al calit─â╚Ťii ├«n implantologia avansat─â. Este o procedur─â minim-invaziv─â, de ├«nlocuire a unui dinte lips─â ├«ntr-o singur─â ╚Öedin╚Ť─â la medicul stomatolog. Aceast─â procedur─â se bazeaz─â pe stomatologia digital─â care, cu ajutorul unui ghid chirurgical, ofer─â avantajele inser─ârii cu precizie maxim─â ╚Öi minim invaziv─â a implantului.

├Än cazul implantului dentar rapid, pacientul beneficiaz─â de extrac╚Ťii, ad─âugare de os suplimentar, unde este cazul, ╚Öi inserarea implantului, ├«ntr-o singur─â ╚Öedin╚Ť─â. Astfel se reduc cele patru interven╚Ťii la care este supus pacientul ├«n cazul unui implant dentar tradi╚Ťional. De asemenea, stomatologia digital─â ofer─â ╚Öi avantajul implantului dentar f─âr─â durere ╚Öi a unei vindec─âri mult mai rapide. La final, implantul dentar inserat are aspect natural ╚Öi nimeni nu va observa c─â pacientul a avut o interven╚Ťie.

Implantul dentar  ghidat digital reprezint─â ultima noutate din domeniul implantologiei, iar datorit─â numeroaselor beneficii pe care le ofer─â pacien╚Ťilor,  a devenit rapid un standard ├«n clinica Denttaglio. Pe baza unor investiga╚Ťii digitale de tip CBCT ╚Öi cu ajutorul unor softuri de prelucrare digital─â, este realizat Ghidul Chirurgical.


Ce este Ghidul Chirurgical?

Ghidul Chirurgical este 100% personalizat, fiind realizat ├«n baza unor investiga╚Ťii CBCT combinate cu tehnologia CAD/CAM. Dup─â ce se realizeaz─â computerul tomograf 3D, se efectueaz─â o scanare intraoral─â cu 3Shape TRIOS pentru a surprinde toate detaliile cavit─â╚Ťii orale a pacintului. Scannerul intraoral ├«nlocuie╚Öte amprentarea clasic─â, astfel pacientul se bucur─â de confort pe durata ├«ntregului proces. 

Informa╚Ťiile oferite de CBCT ╚Öi de 3Shape Trios sunt analizate. ├Än urma suprapunerii acestora, viitorul implant dentar este proiectat virtual ╚Öi se realizeaz─â o matri╚Ť─â dintr-un material biocompatibil, ghidul chirurgical.

Fiind realizat după măsurători digitale, ghidul chirurgical îi oferă specialistului ghidajul pentru inserarea implantului dentar cu o precizie milimetrică. Astfel, de cele mai multe ori, nu sunt necesare incizii și cusături, ci doar o mică gaură făcută în gingie în locul unde urmează să fie inserat implantul.

Pe l├óng─â acurate╚Ťea ├«n plasarea implantului, utilizarea ghidului chirurgical previne afectarea nervilor ╚Öi a cavit─â╚Ťii sinusale, aceast─â tehnic─â fiind recomandat─â ├«n mod special ├«n cazul ├«nlocuirii din╚Ťilor frontali.


Beneficiile implantului dentar rapid

 • Implantul dentar rapid este confortabil si nu afecteaz─â ├«n niciun fel s─ân─âtatea din╚Ťilor naturali din vecin─âtatea implantului, ca ├«n cazul pun╚Ťilor dentare
 • Din╚Ťii fic╚Öi, ├«i ofer─â pacientului ├«ncredere ├«n sine, pentru c─â va putea m├ónca orice ├«╚Öi dore╚Öte, va articula mult mai corect cuvintele ╚Öi va dob├óndi o fizionomie a fe╚Ťei mult mai atr─âg─âtoare
 • Datorit─â tehnologiei digitale, pacientul nu simte durere ├«n cazul tratamentului cu impant dentar rapid, iar vindecarea este mult mai rapid─â
 • Realizarea corect─â a implantului dentar ├«n 24 de ore ╚Öi igiena corespunz─âtoare pot face ca durata de via╚Ť─â a unui poate s─â fi peste 20 de ani
 • Costurile sunt mult mai mici

Avantajele implantul dentar ghidat digital

 • Metoda rapida de a obtine dinti frumosi si functionali
 • Timpul petrecut ├«n cabinetul stomatologic ╚Öi num─ârul vizitelor sunt considerabil reduse.
 • Inserarea implantului se realizeaz─â f─âr─â t─âieturi, deci f─âr─â surere sau disconfort pentru pacient.
 • Vindecarea este mai rapid─â dec├ót ├«n cazul implantului dentar clasic.
 • Datorit─â ghidului chirurgical, inserarea implantului se realizeaz─â cu precizie maxim─â. Astfel, rata de succes a integr─ârii implantului este ├«mbun─ât─â╚Ťit─â.
 • Rezultate estetice

De ce recomand─â medicii stomatologi implantul dentar MIS?

 • Pemite ├«nlocuirea  imediat─â a dintilor lipsa  – One Day Implant sau din╚Ťi fic╚Öi ├«n 24 ore (restaurarea complet─â a danturii ├«ntr-o zi)
 • Minimizeaz─â resorb╚Ťia osoas─â
 • Stabilitate primar─â foarte bun─â
 • Rezisten╚Ť─â mare la for╚Ťe laterale
 • Rezultate estetice excelente
 • Osteointegrare excelent─â 
 • Rezultate longevive
 • Fiecare implant vine cu o frez─â final─â steril─â, de unic─â folosin╚Ť─â, pentru o procedur─â sigur─â ╚Öi precis─â

Care sunt contraindica╚Ťiile tratamentului cu implant dentar MIS?

De regul─â, nu se recomand─â apelarea la implantare, indiferent de tipul implantului dentar, ├«n anumite afec╚Ťiuni generale severe precum diabetul zaharat, hemofilia, bolile cornice ╚Öi deficien╚Ťe ale sistemului imunitar. Nici ├«n cazul fum─âtorilor nu este indicat─â aceast─â solu╚Ťie protetic─â, deoarece acest viciu ├«mpiedic─â vindecarea, iar dependen╚Ťii de alcool nu sunt nici ei candida╚Ťi ideali, neput├ónd urma, de obicei, instruc╚Ťiunile de dup─â implantare.

Cum se ├«ntre╚Ťine dantura dup─â montarea unui implant dentar MIS?

Chiar dac─â rata de succes a tratamentului cu implant dentar MIS este foarte mare, este crucial ca ├«n perioada de osteointegrare s─â se acorde o aten╚Ťie aparte at├ót alimentelor consumate, c├ót ╚Öi ritualului de ├«ngrijire. Ac╚Ťiunile extreme, cum ar fi mu╚Öcatul acadelelor sau rosul unghiilor, pot afecta integrarea implantului, iar utilizarea unei periu╚Ťe de din╚Ťi electrice poate sl─âbi rezisten╚Ťa ╚Öurubului cu rol de r─âd─âcin─â. 

Evitarea acestor ac╚Ťiuni este recomandat─â ╚Öi apoi, dup─â montarea coroanei, precum ╚Öi renun╚Ťarea la fumat, evitarea consum─ârii de lichide prea fierbin╚Ťi ╚Öi a altern─ârii acesteia cu consumarea alimentelor sau lichidelor foarte reci. De asemenea, pentru men╚Ťinerea s─ân─ât─â╚Ťii implantului ╚Öi, implicit, pe cea a cavit─â╚Ťii orale, se recomand─â vizitarea periodic─â a cabinetului medicului stomatolog.

Implanturile dentare MIS pot fi implanturile care ├«╚Ťi vor schimba via╚Ťa. Te a╚Ötept─âm la Denttaglio Clinic s─â descoperi toate beneficiile!  Programeaz─â-te acum!