Denttaglio Clinic \ Fațete dentare No Prep

Fatete dentare NO PREP – Fatete dentare fara slefuire

Fatete dentare No Prep

Fatete dentare No Prep

În domeniul esteticii dentare, inovațiile au atins un nivel foarte înalt care ne oferă posibilitatea să obținem în mod facil zâmbetul pe care ni-l dorim. Una dintre aceste tehnici care atrage interesul din ce în ce mai mult persoanelor care vor o schimbare majora a esteticii dentare este reprezentată de fațetele dentare no-prep

Aceste fațete dentare ultra-subțiri oferă o soluție minim invazivă tuturor celor care doresc să obțină zâmbetul perfect fără a fi necesară îndepărtarea extinsă a smalțului sau proceduri complexe. 

În acest articol, vei regăsi toate informațiile de care ai nevoie cu privire la fațetele dentare no-prep, din punct de vedere al beneficiilor, procesul de aplicare și întrebările frecvente care cu siguranța te vor interesa și ale căror răspunsuri te vor ajuta să iei decizia cea mai potrivită pentru tine.

În acest articol vei afla informații complete despre fațetele dentare E-max care te vor ajuta să iei decizia cea mai bună pentru dantura ta. 

Fatete dentare NO PREP – fara slefuire

Dacă ești în căutarea unei transformări din punct de vedere estetic a zâmbetului tău fără intervenții dentare invazive, fațetele dentare no-prep reprezintă o opțiune pe care trebuie să o iei în considerare. Aceste fațete dentare au devenit foarte populare datorită capacității lor de a oferi un aspect frumos și natural al zâmbetului tău, păstrând în același timp cea mai mare parte a structurii naturale a dinților.

Ce sunt Fațetele Dentare No-Prep

Fațetele dentare no-prep, cunoscute și sub denumirea de fațete „ultra-subțiri„, sunt realizate din materiale avansate (precum fatete dentare Emax sau fatete dentare de zirconiu care le permit să fie deosebit de subțiri, dar totuși rezistente. Spre deosebire de fațetele dentare tradiționale, care necesită îndepărtarea semnificativă a smalțului, fațetele dentare no-prep sunt concepute să adere direct la suprafața dinților fara o alterare a acestora. În trecut, materialul ales pentru procedurile estetice a fost rășină compozită.

Cu toate acestea, durabilitatea scăzută a acestui material duce la deteriorarea aspectului dinților din cauza modificării culorii. În plus, matricea sa organică se degradează și absoarbe apa, fiind nevoie de  materiale de întreținere și curățare constantă pentru a prelungi durata de viață a acestui material. Însă, porțelanul imită foarte mult structura naturală a dinților și este o opțiune excelentă pentru a evita diverse dezavantaje ale rășinii compozite.

 Când este corect realizat conform unui protocol clinic precis, fațetele de porțelan au o viață clinică foarte lungă. Materialul are mai multe caracteristici importante, inclusiv stabilitate fizico-chimică, compatibilitate biologică excelentă, rezistență suficientă la compresie și abraziune, reproducere excelentă a culorii dinților, aderența la agentul de fixare (cimentare), smalțul dentar și stabilitatea culorii în timp.

Această abordare inovatoare care presupune neafectarea smalțului a transformat fațetele no prep într-o alegere atractivă pentru cei care caută o soluție estetică mai puțin invazivă. Ideea din spatele stomatologiei estetice minim invazive este că doctorul ar trebui să aleagă metoda care afectează cel mai puțin posibil dantura, evitând astfel uzura inutilă a structurii dentare, restabilind în același timp funcția și aspectul dinților pacientului în urma intervenției. 

Dezvoltarea minim invazivă în stomatologie a fost posibilă numai datorită progreselor tehnologice în sistemele ceramice și dezvoltarea tehnicii cimentării adezive. Inițial, stomatologii aplicau fațete laminate cu grosimea de 0,5 mm pe suprafața unui dinte care nu a suferit o procedură de pregătire anterioară. 

Prin urmare, stomatologii au optat pentru limitarea pregătirii în prealabil a dintelui, iar perfecționarea sistemelor ceramice actuale, în special ceramica presată îmbunătățită cu dislicat de litiu, a readus în centrul atenției ideea de aplicare a fațetelor no prep. Deși aceste fațete ating grosimea celor din ceramică feldspatică, dislicatul de litiu permite restaurarea de până la 0,2 mm grosime și asigură ușurința actului medical. 

Având în vedere aceste proprietăți mecanice mai bune, restaurarea danturii utilizând fațetele dentare no prep poate fi realizata, finisată și testată în condiții mult mai sigure.

Fatete dentare NO Prep – Avantajele Pe Care le Oferă

  1. Păstrarea Structurii Dintelui: Fațetele dentare no-prep sunt apreciate pentru că nu afectează smalțul dinților. Ele necesită puțină sau nici o îndepărtare a smalțului, păstrând astfel sănătatea dinților naturali.
  2. Procedură Minim Invazivă: Procesul de aplicare este relativ nedureros și, de obicei, nu necesită anestezie.
  3. Aspect Natural: Aceste fațete sunt personalizate pentru a se potrivi nuanței și formei naturale a dinților tăi, asigurând un aspect neted și autentic.
  4. Transformare Rapidă: Obține o transformare a zâmbetului într-un timp mai scurt în comparație cu alte proceduri estetice.
  5. Opțiune Reversibilă: Spre deosebire de procedurile ireversibile, fațetele dentare no-prep oferă flexibilitate, deoarece pot fi îndepărtate dacă este necesar.

Procesul de Aplicare

Procesul de obținere a fațetelor dentare no-prep implică câțiva pași simpli:

  1. Consultație: O consultație inițială cu un dentist estetician pentru a discuta obiectivele și asșteptările tale și pentru a determina, în urma unei evaluări riguroase, dacă ești un candidat potrivit.
  2. Proiectare și Personalizare: Fațetele tale vor fi realizate într-o manieră personalizată pentru a se potrivi cu rezultatul pe care ți-l dorești.
  3. Lipire: Fațetele sunt lipite în mod sigur pe fața dinților tăi prin utilizarea unui adeziv puternic.
  4. Detalii Finale: După ce stomatologul estetician se asigură că fațetele se potrivesc perfect și arată corespunzător din punct de vedere estetic, vor fi efectuate eventuale ajustări necesare.

Fațete dentare cu preparatie VS Fațete dentare No-Prep

În timp ce fațetele dentare cu preparație oferă propriile lor beneficia și fațetele no prep nu necesită aceeași pregătire în prealabil, probabil te-ai întrebat dacă sunt cu adevărat fațete. Însă noi îți garantăm că sunt! Fațetele no prep, pentru a putea să îți imaginezi mai bine, am putea spune că sunt precum niște învelișuri subțiri ca napolitana, personalizate pentru dinți individuali. 

Ele pot fi realizate din compozit, ceramică sau porțelan – deși e bine să ai în vedere faptul că fațetele din porțelan no prep sunt considerate cele mai bune – și acoperă imperfecțiunile și neregularitățile de pe suprafețele frontale ale dinților. Deși ai posibilitatea pe ce dinți optezi să le aplici, ele sunt în general aplicate aproape exclusiv celor șase dinți din față pe care toți îi observăm când o persoană zâmbește, denumiți în engleză  the social six tocmai pentru importanța crucială pe care zâmbetul o reprezintă în succesul relațiilor noastre sociale.

Alte aspecte pe care trebuie să le mai iei în considerare în cazul în care alegi fațetele dentare no-prep sunt reprezentate de faptul că se evidențiază prin păstrarea structurii dentare, disconfort minim și rezultate rapide. Cu toate acestea, este necesar să ai în vedere că alegerea fiecărei opțiuni depinde de nevoile dentare individuale, iar dincolo de preferințele pe care le ai, va fi absolut necesară decizia finală a medicului stomatolog care va stabili dacă ți se potrivesc cu adevărat.

Fațetele Dentare No-Prep – Sunt Potrivite pentru tine?

Pentru a ști dacă fațetele dentare no prep sunt potrivite pentru tine, trebuie să ai în vedere faptul că acestea reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să rezolve probleme estetice minore, cum ar fi decolorarea, spațiile mici între dinți și ușoarele devieri ale alinierii danturii. Cel mai important este că poți afla acest lucru împreună cu medical stomatolog în cadrul consultației inițiale.

Fațete dentare No-Prep – Îngrijire

Menținerea fațetelor tale dentare no-prep este simplă:

  1. Practică o igienă orală bună prin periaj și folosirea aței dentare în mod regulat.
  2. Evită să muști obiecte dure pentru a preveni posibilele deteriorări.
  3. Programază vizite regulate la medicul dentist pentru a asigura sănătatea și longevitatea fațetelor tale.

Longevitate și Durabilitate

Cu îngrijire corespunzătoare, fațetele dentare no-prep pot dura mulți ani. Totuși, experiențele individuale pot varia în funcție de factori precum practicile de igienă orală și alegerile în ceea ce privește stilul de viață.

Considerații Legate de Costuri

Costul fațetelor dentare no-prep variază în funcție de factori precum locația, expertiza dentistului și numărul de fațete necesare. În timp ce acestea pot fi mai accesibile decât fațetele tradiționale, este esențial să consulți un medic specialist pentru a obține o estimare precisă.

Explorarea Experiențelor Pacienților

Pacienții care au ales fațete dentare no-prep declară că sunt foarte mulțumiți atât de aspectul acestora, dar și de modul în care decurge procedura – fără durere și transformarea imediată pe care o oferă.

Abordarea Îngrijorărilor Comune

Unele îngrijorări comune legate de fațetele dentare no-prep includ:

  • Grosime: Fațetele dentare no-prep sunt ultra-subțiri, deci poți fi sigur că nu se simt voluminoase.
  • Demontabilitate: Acestea pot fi îndepărtate, însă aceasta este o decizie ce trebuie luată în urma consultării cu dentistul tău.
  • Colorare: Deși sunt rezistente la colorare, este indicat să eviți consumul excesiv de substanțe care pot colora dinții.

Întrebări Frecvente Despre Fațetele Dentare No-Prep

Cât timp rezistă fațetele dentare no-prep?

Fațetele dentare nu durează toată viața, te poți aștepta ca fatetele dentare din porțelan să dureze 10 ani sau mai mult cu îngrijirea corespunzătoare. În unele cazuri, se știe că fațetele din porțelan durează până la 20 de ani. În general, majoritatea oamenilor se pot aștepta ca fațetele lor să dureze între 5 și 20 de ani, în funcție de material și de rutina de îngrijire orală. 

  • Longevitatea furnirului de porțelan, zirconiu sau Emax– până la 20 ani
  • Longevitatea furnirului compozit – 5 ani sau mai mult
  • Longevitatea furnirului No-Prep – până la 20 ani 

Sunt fațetele dentare no-prep reversibile?

Fațetele no prep sunt considerate reversibile sau semipermanente. Acestea pot fi îndepărtate, dar există riscul ca dinții tăi să fie afectați de procesul de aplicare sau îndepărtare.

Necesită ele o îngrijire specială?

Dacă ai grijă de igiena orală, rezultatele ar trebui să dureze mai mult. În cazul furnirurilor, trebuie să acorzi o atenție deosebită liniei gingiilor pentru a preveni acumularea de resturi și bacterii în spațiul în care fațetele se întâlnesc cu gingiile.

Pot fațetele dentare no-prep corecta probleme ortodontice majore?

Fatetele dentare No prep pot corecta anumite probleme ortodontice minore, dar in cazul problemelor ortodontice majore este nevoie de aparat dentar.

Sunt fațetele dentare no-prep potrivite pentru toate vârstele?

Nu există o limită de vârstă, însă medicii recomandă alegerea unei astfel de proceduri după vârsta de 18 ani.

Concluzie

Fațetele dentare no-prep au devenit o opțiune remarcabilă în domeniul esteticii dentare, oferind persoanelor posibilitatea de a-și transforma zâmbetele printr-o procedură minim invazivă și cu rezultate maxime. Prin aspectul lor natural, aplicarea rapidă și potențialul de a-ți transforma zâmbetul și de a-ți reda încrederea în tine, fațetele dentare no-prep merită cu siguranță să fie luate în considerare. 

Dacă cauți o transformare a zâmbetului care să îmbine estetica și confortul, explorează posibilitățile oferite de fațetele dentare no-prep.

Alege locatia*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Programează-te

Cea mai avansată îngrijire dentară.

Te așteptăm la clinică.  Poți face programarea telefonic la 0311.302.730  sau prin Whatsapp la 0729131546

Programează-te
Dr Monica Hazizi
0311.302.730
arată număr