În contextul COVID-19, clinicile Denttaglio își suspendă activitatea. PRELUĂM URGENȚELE la clinica din București Detalii
Ne puteți contacta în continuare.

INVISALIGN – Alternativa clara a aparatului dentar clasic

2 noiembrie 2016

CE ESTE INVISALIGN?

Invisalign este cel mai revolutionar sistem estetic de indreptare a dintilor fara braketi.

Cu ajutorul unor aliniatori (gutiere) transparente, detasabile si confortabile, Invisalign  indrepta dintii discret, progresiv pana se ajunge la pozitia dentara dorita.
Aparatul dentar cu gutiere transparente este personalizat adaptandu-se perfect pe dinti.
Şi, nimeni nu poate spune că aveti aparat deoarece Invisalign este invizibil!

DE CE INVISALIGN?

Ceea ce face din Invisalign un aparat dentar unic este tehnologia modernă pe care o folosește, ce permite realizarea unui model 3D al danturii pacientului, pe baza amprentei dentare a acestuia și a radiografiilor. Cu ajutorul acestei amprente 3D, specialistul  realizează planul de tratament, care previzionează cum se va mișca fiecare dinte, în fiecare etapă a tratamentului, care este durata acestuia, dar și care va fi rezultatul final.

Invisalign este singurul aparat dentar în cazul caruia anumiti dinti pot fi programați să nu se miste: de exemplu, daca pacientul are implanturi sau lucrari dentare, aparatul poate fi programat sa nu producă miscari asupra acestora, fapt imposibil pentru celelalte aparate ortodontice.

Datorita gutierelor mobile, care pot fi indepartate in timpul meselor, pacientul nu are restrictii în ceea ce priveste alimentele sau bauturile consumate.
Igienizarea se poate realiza fara probleme, ceea ce reduce riscul de aparitie a cariilor sau a altor patologii dentare.

Invisalign actioneaza cu presiuni mici, discontinue, asupra dintilor, astfel ca pacientul nu simte durere, iar sensibilitatea post-tratament este cu mult diminuata. In plus, pentru ca aliniatorii nu se lipesc direct pe dinți, nu exista riscul ca smaltul sa fie afectat în niciun fel.
Invisalign nu-ti raneste gingiile si nu-ti distruge smaltul, pentru ca este fabricat dintr-un material moale, transparent și foarte rezistent. De aceea, vei putea zambi fara probleme in timp ce-l porti, iar viata ta sociala nu va avea deloc de suferit.

CUM DECURGE TRATAMENTUL ?

Medicul specialist certificat Invisalign va lua o amprentă a dinţilor  pentru a verifica daca acestia pot fi indreptaţi cu sistemul Invisalign. Odata confirmat acest lucru, un plan de tratament detaliat va fi apoi dezvoltat cu ajutorul ClinCheck®, un planul de tratament virtual 3D. ClinCheck indica seria de deplasari prin care se preconizeaza ca vor trece dintii tai de-a lungul tratamentului – astfel incat sa poti  vedea cum vor arata, dupa toate probabilitatile, dintii tai la finalul tratamentului cu Invisalign.

Cand vei începe tratamentul cu Invisalign, veţi purta fiecare set de aliniatori personalizaţi în etape de două săptămâni. Astfel dinţii vor începe sa migreze, putin cate putin, deplasandu-se treptat spre pozitia finala proiectată.
În tot acest timp, vei avea parte de controale ocazionale pentru a monitoriza evolutia.
Durata unui tratament variază de la o persoana la alta, în functie de complexitatea fiecarei probleme legate de indreptarea dintilor.
Daca va ganditi ca ar fi cazul sa aveti un zambet perfect, va vom intampina cu drag in clinica noastra pentru o consultatie!

1.CAT DUREAZA TRATAMENTUL CU INVISALIGN ?

Durata totală a tratamentului depinde de complexitatea fiecarui caz clinic, de amplitudinea deplasarilor dentare si de varsta.
În mod normal, tratamentul poate dura între 9 şi 18 luni.

2.ESTE DUREROS TRATAMENTUL CU INVISALIGN ?

Unele persoane pot resimti un disconfort temporar minor timp de cateva zile, atunci cand introduc un aliniator nou.
Acest disconfort dispare, de obicei, dupa  cateva zile.

3.CAT DE DES TREBUIE PURTATE APARATELE INVISALIGN ?

Aliniatorii trebuie purtati in permanenta pe durata tratamentului, in afara de momentele in care mancati, va  spalaţi pe dinti sau folositi ata dentara.

4.ESTE NECESARA PURTAREA UNUI APARAT DE CONTENTIE ?

Purtarea unui aparat de contenţie dupa orice tratament ortodontic este o etapa importantă, deoarece menţine dintii stabili în noile lor pozitii.

5.EXISTA MAI MULTE OPTIUNI DE TRATAMENT CU APARATELE INVISALIGN ?

In functie de complexitatea cazului clinic, exista mai multe optiuni de tratament Invisalign Full, Invisalign Lite, Invisalign i7, Invisalign Teen.
Adolescentii  sau cei la care dentitia permanenta nu a erupt inca pot fi tratati cu Invisalign Teen – un tratament special conceput pentru ei.

In urma consultatiei vei stabili impreuna cu medicul ortodont ce aparat se potriveşte cel mai bine situatiei clinice si nevoilor tale.

Autor
Specialist Ortodonție
Vă așteptăm
la clinică
Programări
0733.733.030

Specialist estetica faciala

Echipa de medici
Plata in rate