Pagina test

Clinica stomatologica » Pagina test

Sistemul Sky Fast & Fixed  este o metodă revoluționară prin care pacienții care nu mai au nici un dinte pot obține un zâmbet nou, dinți ficși în doar 24 ore. Astfel, într-o singură vizită la cabinetul stomatologic, pacienții obțin dinți ficși cu care pot mânca, râde,  vorbi, perfect normal, natural, fără nicio jenă. Această metodă de reconstrucție totală a danturii cu ajutorul implanturilor dentare Sky Fast & Fixed de la Bredent se adresează și pacienților care poartă proteză dentară mobilă sau care au dinți naturali care nu mai pot fi salvați.

În cazul pacienților care au purtat proteză dentară, edentați total, oasele maxilare pot suferi o serie de modificări – atrofierea osului maxilar și pneumatizarea sinusurilor (mărirea volumului acestora și diminuarea volumului osului), ceea ce face adesea imposibilă inserarea de implanturi dentare clasice. Sistemul Sky Fast & Fixed valorifică la maximum osul nativ al pacientului, evitând astfel intervențiile de adiție sau augmentare osoasă, reducând nu doar costurile, ci și perioada de desfășurare a tratamentului.

Implanturile dentare Sky Fast & Fixed de la Bredent sunt implanturi speciale,  fiind concepute astfel încât să permită inserarea acestora chiar și după o extracție dentară și încărcarea imediată.

Au o structură și un design diferit, care valorifică osul natural. Implanturile sunt mai lungi, iar cele laterale sunt inserate în unghi de 45 grade, indiferent de arcadă, evitându-se astfel sinusurile, nervul alveolar, canalul mandibular sau gaura mentoniera și oferind o stabilitate mai mare.

La Denttaglio Clinic folosim tehnica PRGF ce asigură 100% osteointegrarea implanturilor dentare și garantează o vindecare de 7 ori mai rapidă decât în mod normal, reducând, de asemenea, riscul de infecție.

În cazurile  în care osul natural al pacientului chiar nu mai poate fi valorificat, acesta nedispunând de o cantitate suficientă de os, care să permită inserarea implanturilor și să garanteze stabilitatea acestora în timp, se apelează la procedura de adiție osoasă. Adiția osoasă presupune creșterea volumului osului maxilar prin adăugarea unor grefe de os, recoltate direct de la pacient (de obicei, din bărbie) sau artificiale. Astfel, osul maxilar va putea susține implanturile dentare, iar tratamentul va avea rezultate bune și de lungă durată.

Lucrarea provizorie fixă atașată implanturilor dentare în ziua inserării acestora este o lucrare înșurubată, ceea ce oferă pacientului confortul unei danturi fixe. Este realizată dintr-un material special folosit în stomatologie, însă impune ușoare restricții alimentare pentru a diminua presiunea aplicată pe implanturile în plin proces de osteointegrare. Dar acest lucru nu va împiedica pacientul să se bucure de o viață normală, imediat după ce iese din cabinetul stomatologic.

Cine poate beneficia de  implanturile dentare FAST&FIXED (by Bredent)?

  • Pacienții care nu mai au nici un dinte sau au puțini dinți rămași pe arcadă (care nu mai au șanse de salvare și necesită extracție)
  • Pacienții care își doresc să se bucure de o dantură funcțională, rapidă, obținută în 24 ore, care arată și funcționează exact ca dantura naturală. Este cea mai bună alegere pentru pacienții care vor să renunțe la proteza dentară și la inconvenientele create de aceasta
  • Pacienții ai căror dinți sunt bolnavi și nu mai pot fi salvați sub nicio formă
  • Pacienții care nu vor sa treacă prin intervenții de adiție osoasă sau sinus lifting, scurtându-se astfel și timpul de așteptare.

Cum se întreține dantura după montarea lucrării definitive Fast & Fixed?

Imediat după intervenție, timp de 48 de ore, pacientul trebuie să folosească o periuță de dinți chirurgicală, moale, menajând astfel gingia. După câteva zile de la intervenție, pacientul poate folosi apă de gură cu clorhexidină după fiecare periaj.

Indiferent dacă vorbim despre o construcție protetică sau dantură naturală, igienizarea este factorul-cheie care promite o dantură frumoasă și sănătoasă, care să dureze cât mai mult. Construcția protetică aplicată peste implanturile dentare Sky Fast & Fixed trebuie igienizare profesional cel puțin o dată la 6 luni, lucru perfect valabil și în cazul dinților naturali.

În ceea ce privește alimentația și sistemul Fast & Fixed, nu există restricții majore, însă trebuie evitate obiceiurile vicioase care supun dantura unor forțe masticatorii excesive, precum: rosul obiectelor dure (pixuri), spargerea între dinți a fructelor tari (nuci, fistic), deschiderea dopurilor cu dinții.

De asemenea, fumatul trebuie evitat, deoarece nicotina afectează osteointegrarea și vindecarea postoperatorie.

Contraindicații ale sistemului Sky Fast & Fixed

Intervenția este contraindicată în cazul în care pacientul suferă de anumite afecțiuni precum următoarele afecțiunile cardiace grave sau boli metabolice grave.

În anumite cazuri, intervenția cu implanturi dentare Sky Fast & Fixed este contraindicată relativ, până la rezolvarea sau cel puțin stabilizarea problemei, precum: tensiune arterială crescută, tratament cu bifosfonați/ citostatice/ radioterapie.

Unde poți beneficia de un tratament Fast and Fixed?

Echipa de specialiști Denttaglio Clinic poate efectua întreaga procedură presupusă de sistemul Sky Fast & Fixed de la Bredent, în cadrul unei singure vizite, datorită competenței medicilor, a tehnicilor și a tehnologiilor de ultimă generație utilizate în clinică. Intervenția este una minimum invazivă și extrem de rapidă, în doar 24 de ore pacientul obține un zâmbet nou cu care poate mânca, vorbi și râde, imediat după fixarea lucrării provizorii.

Vă așteptăm
la clinică
Programări
0733.733.030

Specialist Chirurgie Orală

Echipa de medici