Sistemul damon

Clinica stomatologica » Sistemul damon

Sistemul damon

La ora actuala, este cel mai performant sistem de bracket si autoligaturanti si cel mai biologic mod prin care se poate corecta pozitia dentara. Avantajul deriva din arhitectura bracketului care, spre deosebire de bracketsii conventionali, unde arcul este fixat prin legaturi elastice, are o parte glisanta care se inchide, fixand astfel arcul in slot. Cel mai recent aparat din seria Damon este Damon Q (metalic), cu varianta estetica DAMON CLEAR, pentru pacienții preocupați de imagine.

Sistem minim invaziv

Aparatul ortodontic fix Damon inseamna un sistem mecanic unic, pasiv,ce permite ca forte reduse sa actioneze complementar cu muschii fetei, ai limbii, cu oasele si tesuturile. Fortele reduse minimizeaza disconfortul pacientului si imbunatatesc considerabil estetica faciala de obicei fara expansiune palatala rapida sau extractii dentare in scop ortodontic.

Sistem autoligaturant

Gratie partii glisante cu sistem de inchidere, nevoia ligaturilor elastice dispare, acestea riscand sa se coloreze si sa acumuleze placa bacteriana. Sistemul Damon este indicat pacientilor cu un indice carios mare sau care au inghesuiri dentare grave, ce impiedica igienizarea corecta.

Rezultate rapide

Tratamentul cu sistemul Damon necesita mai putine vizite la clinica decat in cazul tratamentelor traditionale, fiind cu pana la
6 luni mai rapid decat cel clasic datorita arcurilor hi-teck cu memorie si frictiune redusa. Stim cat de pretios este timpul tau!

Vă așteptăm
la clinică
Programări
0733.733.030

Specialist estetica faciala

Echipa de medici