În contextul COVID-19, clinicile Denttaglio își suspendă activitatea. PRELUĂM URGENȚELE la clinica din București Detalii
Ne puteți contacta în continuare.

Sunt prea in varsta sa port aparat dentar ?

2 noiembrie 2016

Dintii sanatosi pot fi miscati la orice varsta, asadar nu exista “prea tarziu” , caci orice adult poate beneficia de aparat dentar.
Studiile au demonstrat ca frecventa cazurilor de ocluzie (muscatura) incorecta in randul adultilor este comparabila cu cea a copiilor si adolescentilor. Trei sferturi din populatia adulta are probleme de natura ortodontica.
Un zambet frumos reprezinta cu siguranta un motiv in plus pentru a ne simti mai increzatori, studiile in domeniu dovedind ca un pacient care beneficiaza de tratament ortodontic poate cunoaste o imbunatatire a vietii sociale si a oportunitatilor in cariera in urma acestuia.
In plus, o dantura corect aliniata este o dantura mai sanatoasa, intrucat dintii inghesuiti sunt greu de curatat si pot duce, astfel, la probleme gingivale in viitor. Dupa cum vedeti, sunt multe motive pentru a urma un tratament ortodontic, indiferent de varsta.

Daca sunteti sau nu un candidat potrivit pentru aparat dentar nu depinde de varsta, ci de starea de sanatate a danturii, starea generala de sanatate si tipul de problema pe care doriti sa o rezolvati.
Boala parodontala, care poate duce la retractie gingivala si pierdere osoasa, este mai frecventa la adulti decat la copii si acest aspect este important, deoarece tratamentul ortodontic are la baza miscarea dintilor la nivel osos, iar asta poate agrava boala parodontala. Astfel ca simptomele bolii parodontale vor trebui tratate si tinute sub control inainte de inceperea tratamentului de indreptare a dintilor.

Medicul ortodont are la dispozitie o varietate de metode de tratament, printre care bracketii – din metal sau ceramica/safir – aplicati pe dinti cu un adeziv special si care sunt actionati prin intermediul unui arc  si cu ajutorul carora se aplica o anumita presiune pe dinti, pentru a-i deplasa in pozitia corecta.
Din punct de vedere estetic, s-au facut progrese insemnate in ceea ce priveste aparatele dentare, existand acum si varianta aparatelor dentare invizibile sau linguale (care se aplica pe partea interioara a dintilor).

Astfel ca din ce in ce mai multi adulti recurg la tratamente de indreptare a dintilor, cu rezultate foarte bune.

Oricare ar fi metoda aleasa, cert este ca varsta nu mai reprezinta un motiv intemeiat. Nu e niciodata prea tarziu sa iti indeplinesti dorinta de a avea o dantura corect aliniata si armonioasa, iar medicul specialist este cel mai in masura sa te indrume si sa iti prezinte cea mai buna alternativa de tratament.

1. Ce alternative am la un aparat dentar?

Cazurile simple se pot rezolva si cu fatete dentare sau cu un tratament mixt, care este mai scurt ca timp.

2. Care este pretul unui aparat dentar invizibil (Invisalign) ?

Un tratament dureaza in medie intre  12-14 luni si costa intre 1500-4000 / ambele arcade. Sedintele de activari sunt mai rare decat in cazul tratamentelor cu aparate clasice, vestibulare si sunt incluse in costul initial al tratamentului.

3. Care este pretul unui aparat dentar Incognito ?

Pretul unui aparat Incognito este de  3500 euro / arcada. E nevoie in medie de 6-7 sedinte de activari.

4. Pot achita in rate in tratament ortodontic?

 Iti oferim optiuni de plata flexibile. Toate detaliile financiare se stabilesc in urma consultatiei primare si a planului de tratament.

Daca te gandesti ca ar fi cazul sa ai un zambet perfect, te vom intampina cu drag in clinica noastra sa stam de vorba despre solutia cea mai potrivita cazului tau!

Autor
Specialist Ortodonție
Vă așteptăm
la clinică
Programări
0733.733.030

Specialist endodonție și estetică dentară

Echipa de medici
Plata in rate