Albirea dinților – Tipuri, Preț, Beneficii,

Albirea dinților

Ai dintii galbeni si vrei sa-ti faci o schimbare? Ai auzit de tratamentul de albire dentara asistat laser si te gandesti sa incerci si tu, insa iti este teama de faptul ca acest tratament iti poate afecta smaltul? Avem vesti bune!
În cadrul clinicii noastre utilizăm cele mai avansate și sigure tehnici de albire, care oferă rezultate durabile și naturale, sub supravegherea atentă a specialiștilor noștri.
 
Vizitează-ne la clinica noastră pentru a afla cum putem îmbunătăți aspectul dinților tăi și a-ți oferi un tratament de albire dentară profesional și eficient.
albirea dintilor

În acest articol vei afla toate răspunsurile la întrebările tale despre ce presupune albirea dinților. 

REZUMAT

 • Tot ceea ce trebuie să știi despre albirea dinților
 • Tipuri de albire dentară
 • Care sunt beneficiile oferite de albirea dinților la dentist?
 • Albirea dinților – preț
 • Cât durează tratamentul pentru albirea dinților?
 • Este sigură albirea dentară?
 • Doare albirea dinților la dentist?
 • Cum se realizează albirea dinților la dentist?
 • Pentru cât timp dinții mei vor rămâne albi, în urma unei albiri profesionale la dentist?
 • De ce se îngălbenesc dinții
 • Colorarea dinților intrinsecă
 • Colorarea dinților extrinsecă
 • Alte metode de albire a dinților

   

Tot ceea ce trebuie să știi despre albirea dinților

Albirea dentară este o procedură cosmetică simplă și confortabilă, non-invazivă, care albește dinții cu două-trei nuanțe, într-o singură vizită în cabinetul stomatologic. Cauzele ingalbenirii dintilor pot fi multiple printree care se numara: consumul de bauturi colorante, tutun, diverse alimente sau medicamente.

Procedura de albire dentară este recomandată pentru dinții naturali, deci pacienților care nu au lucrari de restaurare estetică în zona frontală (fațete dentare, coroane dentare, plombe dentare).

De știut:

Denttaglio Clinic utilizează aparatul Philips Zoom White Speed, care conform American Dental Association este numărul 1 pe piața aparatelor de albire profesionistă din America. Rezultatul este obținut instant, fără disconfort. Când pleci de la clinică, ai garantat dinții mai albi.

Tipuri de albire dentară

Albirea dintilor, albire dentara
Laser | Biolase Epic™
Albire dentară cu ajutorul laserului EPIC X de la BIOLASE este cel mai inovativ tratament de albire dentară existent.
Lampa ZOOM® Advanced Power
Fără durere Tratament sigur, rapid și eficient Dinți mai albi pe termen lung Nu afectează gingiile Fără efecte secundare
Fatete dentare- tratament de albire a dintilor
Fatete dentare
Fatetele dentare din ceramica sunt aplicate pe suprafata dintelui de catre medicul specialist stomatolog in vederea imbunatatirii aspectului dintilor.

Care sunt beneficiile oferite de albirea dinților la dentist?

Dantura albă și strălucitoare pe care altă dată o admiram doar la vedetele de Hollywood, este acum accesibilă oricăruia dintre noi. Produsele de albire existente în farmacii și magazine sunt dintre cele mai diverse, la prețuri care variază, însă rezultatele pot fi de multe ori sub așteptări. Dacă te preocupă zâmbetul tău și îți dorești dinți albi care să persiste, mai jos îți sunt prezentate beneficiile unei albiri dentare profesioniste:

 1. Rezultate mai bune – Funcționează inclusiv în cazul colorațiilor moderate și severe – nuanțe de galben închis până la maro și gri
 2. Tratament personalizat – Albirea profesionistă se adaptează nevoilor fiecărui pacient în parte, se oferă gradul de albire dorit pentru un zâmbet natural și frumos
 3. Tratament de durată – Efectele procedurii de albire dentară profesionistă pot dura până la 3 ani; menținerea rezultatelor depinde de obiceiurile pe termen lung ale pacientului – dacă fumează sau consumă cu regularitate alimente sau băuturi care pot colora dinții
 4. Tehnologie avansată – Albirea dentară profesionistă are loc cu tehnologii moderne, precum lumina cu LED pentru care este necesară o singură vizită la cabinet
 5. Rezultate vizibile într-o singură ședință – Pleci de la clinică având dinții mai albi
 6. Tratament sigur și confortabil – Un medic stomatolog cu experiență efectuează procedura și monitorizează progresul la fiecare pas; agentul de albire este controlat, iar gingiile sunt acoperite pentru a fi protejate

Albirea dinților – pret

In cadrul clinicii Denttaglio din Bucuresti avem pentru albirea dintilor preturi care sunt cuprinse intre 800 RON si 1300 RON. 

 • Albire dentara profesioanala cu epic biolase laser1300 RON
 • Tratament albire dentara profesională la domiciliu cu gutiere 800 RON
 • Gutieră de albire / arcadă 300 RON

Cât durează tratamentul pentru albirea dinților?

Ai un eveniment special în weekend sau chiar mâine vei susține o prezentare importantă? Poți câștiga un zâmbet alb și strălucitor în doar 45 de minute la cabinetul stomatologic, cu ajutorul lămpii profesioniste Philips Zoom. Prin urmare:
 • obții o dantură cu până la 8 nuanțe mai deschisă în doar 45 de minute; 
 • nu este nevoie de vizite repetitive la cabinet; procesul de albire se încheie în urma unei singure ședințe;
 • dinții pot fi deschiși la culoare cu numărul dorit de nuanțe (așa cum își dorește pacientul);

Este sigură albirea dentară?

Multe persoane își doresc să aibă dinți mai albi, însă se tem ca albirea dentara să nu cauzeze efecte secundare. Tehnicile de albire au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, iar dacă îți dorești un zâmbet alb, frumos, atunci programează un consult stomatologic. Albirea dentară realizată în cabinet este 100% sigură, se folosesc tratamente avizate medical, recunoscute la nivel mondial pentru rezultatele eficiente și fără efecte secundare. 
 
Smalțul dinților nu este afectat, gradul de albire obținut este cel dorit, întreg tratamentul este realizat profesionist sub atenta îndrumare a medicilor, procedura este de scurtă durată și non-invazivă, iar rezultatele rămân vizibile pe termen lung.

Doare albirea dinților la dentist?

Nu! Albirea dinților la dentist nu doare și nu provoacă disconfort. Datorită tehnologiei avansate și a personalului medical care controlează întreg procesul, inclusiv sensibilitatea temporară (cunoscută ca reacție adversă în special în cazul produselor folosite acasă pe cont propriu) este cu mult diminuată. 
 

Cum se realizează albirea dinților la dentist?

 Albirea dinților la dentist se poate realiza cu lumină polarizantă sau laser și cu lampa Philips Zoom White Speed, Mai jos regăsești  informatii utile despre mai multe moduri de albire dentară:
 
 • medicul protejează gingiile cu un gel sau o bandă de cauciuc;
 • este aplicat pe suprafața dinților agentul de albire – gel pe bază de peroxid de hidrogen;
 • se proiectează lumină polarizantă sau laser, timp de o oră sau două, care acționează agentul de albire;
 • rezultatele sunt vizibile după prima ședință; pentru rezultate foarte bune, în special în cazul dinților cu o coloratură puternică, se recomandă trei ședințe de albire;
 • medicul aplică pe dinți agentul de albire avansat, un strat de gel;
 • se proiectează pe dantură lumina de la lampa cu LED Philips Zoom! WhiteSpeed;
 • procesul este repetat de trei ori în cadul aceleiași ședințe pentru a se ajunge la nuanța dorită de pacient;
 • ședința de albire durează 45 de minute, iar pacientul NU trebuie să mai revină la cabinet, totul se desfășoară într-o singură vizită (poți obține o dantură cu până la 8 nuanțe mai albă);
 • medicul aplică un gel post-tratament pentru a proteja smalțul și a reduce sensibilitatea;
 • pacientul îl va întreba pe medicul stomatolog despre tratamentul personalizat de albire a dinților, cu ajutorul kitului pentru folosire la domiciliu, Philips Zoom!;
 • medicul stomatolog îi oferă pacientului gutiere de albire personalizate potrivite cu forma dinților săi (sunt realizate special pe forma danturii pacientului) și un gel care se aplică în gutiere;
 • acasă pacientul va insera câte o picătură de gel de albire în fiecare amprentă din gutieră și apoi va așeza gutiera pe dinți, respectând timpul recomandat;
 • pacientul primește și un gel post-tratament, care are rolul de a întari smalțul și de a reduce în mod semnificativ sensibilitatea dentară;
 • tratamentul durează între una și două săptămâni;

Pentru cât timp dinții mei vor rămâne albi, în urma unei albiri profesionale la dentist?

O albire dentară realizată în mod profesionist în cabinetul stomatologic poate dura până la 3 ani. Trebuie știut că rezultatele obținute depind de stilul de viață al pacientului, îngrijirea orală, alimentele consumate (cafeaua, ceaiul verde și negru, ciocolata, sucurile acidulate în cantități mari afectează coloratura dinților). De asemenea, fumatul cauzează și el îngălbenirea danturii.

De ce se îngălbenesc dinții?

Mai jos ofer cateva explicatii putin mai avansate despre cum se formeaza petele pe dinti asa ca este posibil sa inveti cativa termeni noi, este o abordare usor stiintifica dar am incercat sa o fac pe cat de usor de inteles ca sa intelegi exact ce se intampla in interiorul si exteriorul dintelui atunci cand apar nuante de alb mai inchise pe dinti.

Deci, pe suprafața dintelui se pot forma pete colorate, numite cromofori, care pot avea origine atât organică, cât și anorganică. Cromoforii sunt substanțe care absorb lumina vizibilă și reflectă în principal culoarea complementară, recunoscută de ochi, fiind adesea galbenă sau maronie în cazul dinților. Cromoforii organici sunt molecule mici de origine organică, care pot fi găsite în cafea, ceai, vin roșu sau fructe.

Petele de pe dinti pot avea o origine intrinsecă sau extrinsecă. Petele intrinseci se localizează în interiorul dintelui, fie în smalț, fie în dentina de dedesubt. Acestea pot fi rezultatul consumului excesiv de fluor în timpul formării dinților (fluoroza), a utilizării tetraciclinei sau a unor boli metabolice sau factori sistemici în perioada de dezvoltare a dinților.

Colorarea dinților intrinsecă

Colorarea intrinsecă a dinților apare înainte de erupția dinților, în timpul dezvoltării acestora. Totuși, petele intrinseci pot apărea și după erupția dinților. De obicei, produse de hemoragie de la nivelul pulpei dintelui, ca urmare a unui mic traumatism, pot duce la decolorarea intrinsecă prin pătrunderea sângelui în tubulii dentinari. Aceste pete pot fi, de asemenea, cauzate de proceduri stomatologice precum plombarea cu amalgam sau tratamentele endodontice.

Deoarece smalțul este o structură solidă, tehnicile abrazive pot îndepărta petele intrinseci doar dacă îndepărtează parte din smalț, adică stratul cel mai extern al dintelui. Cu toate acestea, această procedură nu poate fi efectuată în mod obișnuit acasă, în cadrul igienei orale zilnice.

Îndepărtarea petelor intrinseci din dentină este aproape imposibilă prin metode chimice sau mecanice aplicate din exterior. Datorită naturii microporoase a dentinei, petele se atașează foarte puternic. Există tratamente interne, precum albirea endodontică cu peroxid, dar aceste proceduri sunt minim invazive și se efectuează doar în cadrul unui cabinet stomatologic.

Colorarea dinților extrinsecă

Pe de altă parte, petele extrinseci se formează pe suprafața dintelui, adică pe smalț și pe dentina expusă, în special pe zonele dificil de curățat și pe suprafețele acoperite de un strat gros de tartru sau placa bacteriana. Aceste pete sunt alcătuite din cromofori organici și anorganici care pot fi fie adsorbiți direct pe dinte (mai ales în cazul în care suprafața este aspră), fie încorporați în tartru și/sau placa bacteriana.

Din punct de vedere chimic, aceste medii sunt favorabile pentru a găzdui cromoforii organici și anorganici. Majoritatea coloranților organici prezintă o afinitate ridicată pentru proteine, ceea ce înseamnă că aceștia pot fi prezenți pe sau în placa bacteriană. Tartrul, care este o calcificare patologică predominant anorganică, bazată pe fosfați de calciu, poate încorpora și alți ioni anorganici (cromofori). Originea acestor pete extrinseci sunt de obicei alimente cu coloranti organici, băuturi sau fumat care conțin cromofori.

De asemenea, ingredientele din produsele de îngrijire orală pot contribui la colorarea suprafeței dentare. Aceasta se numește „colorare indirectă”, deoarece aceste ingrediente au în mod obișnuit o culoare diferită față de culoarea petei rezultate. Exemple tipice includ fluorul stanat, sărurile de staniu și clorhexidina, care sunt utilizate pe scară largă ca agenți antibacterieni, dar pot avea ca efect secundar colorarea suprafeței dentare, în special în urma utilizării pe termen lung. Din acest motiv, cercetătorii din domeniul stomatologic au propus alternative dezinfectante care să nu coloreze suprafața dentară, cum ar fi fosfații de calciu particulăți, precum hidroxiapatita, care sunt pulberi albe.

Petele extrinseci pot fi îndepărtate prin tehnici abrazive (de exemplu, utilizarea pastei de dinți și a periuței de dinți, precum și prin curățarea dentară profesională) și, de asemenea, prin tratament cu peroxidul de hidrogen.

Alte metode de albire a dinților

Pasta pentru albirea dinților

Pastă de dinți pentru albire conține de obicei o cantitate mai mare de abrazivi și detergenți decât pasta de dinți obișnuită, pentru a îndepărta petele mai rezistente. Nu conține înălbitor (hipoclorit de sodiu), dar unele paste de dinți pentru albire pot conține concentrații scăzute de peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen, care ajută la deschiderea culorii dinților. Utilizarea regulată a acestor paste de dinți poate deschide culoarea dinților cu una sau două nuanțe.

Benzi de albire a dinților 

Benzile de albire dentara au apărut pe piață la sfârșitul anilor ’80. Ele constau în benzi subțiri de plastic pe care se aplică un gel cu peroxid și se aplică pe suprafața dinților. Există diverse produse pe piață, fiecare cu propriile instrucțiuni. 

De exemplu, un set obișnuit de instrucțiuni poate implica aplicarea benzilor de două ori pe zi, timp de 30 de minute, timp de 14 zile. În general, rezultatele sunt vizibile în câteva zile, iar această metodă poate lumina dinții cu una sau două nuanțe. Există și produse mai noi care implică aplicarea unei benzi de albire timp de 30 de minute pe zi, având același rezultat final ca și produsele utilizate de două ori pe zi.

Gelurile de albire a dinților

Gelurile de albire sunt geluri pe bază de peroxid care se aplică direct pe suprafața dinților cu o periuță mică. Instrucțiunile de utilizare obișnuite sunt de a aplica gelul de două ori pe zi, timp de 14 zile. Similar benzilor de albire, utilizarea gelurilor poate lumina dinții cu una sau două nuanțe. Benzile și gelurile de albirea dintilor sunt disponibile fără prescripție medicală.

Apa de gură cu rol de albire dentară

Apa de gura cu rol de albire a dintilor  conțin substanțe cu oxigen, cum ar fi peroxidul de hidrogen, care reacționează cu cromogenii dinților. Instrucțiunile de utilizare recomandă clătirea de două ori pe zi, timp de 60 de secunde de fiecare dată. Pentru a observa o îmbunătățire a culorii dinților cu una sau două nuanțe, este necesară utilizarea constantă a clătirilor timp de până la 3 luni.

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031