Implantul dentar, cea mai bună soluție pentru lipsa dinților

Clinica stomatologica » Implantul dentar, cea mai bună soluție pentru lipsa dinților
Sunați pentru programare: 0733.733.030

În prezent, implanturile dentare reprezintă cea mai biologică modalitate de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind singura opțiune care nu doar arată, ci care se și simte precum un dinte natural. La Denttaglio Clinic, pacienții își pot recupera zâmbetul într-o singură zi cu ajutorul One Day Implant.

Implantul dentar este o rădăcină artificială, realizată din titan pur, care este introdusă în osul mandibular sau maxilar și care se integrează complet în structura osoasă proprie,înlocuind cu succes dintele lipsă, fără a afecta alți dinți. 

Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție – este un tratament minimum invaziv, fără durere sau disconfort, cu vindecare rapidă, care redă aspectul estetic și funcționalitatea dintelui sau dinților pierduți în cel mai scurt timp. 

Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui mandibula sau maxilarul.

Alege să-ți refaci complet zâmbetul cu ajutorul implanturilor dentare! Bucură-te de o intervenție minimum-invazivă, rapidă, cu rezultate estetice deosebite și vindecare rapidă! Contactează-ne acum!

Implantul dentar nu necesită spitalizare, ci, de cele mai multe ori, o singură vizită la cabinetul stomatologic. La Denttaglio Clinic practicăm One Day Implant, cea mai modernă tehnică de implantare care ne permite să inserăm implantul și să facem protezarea în aceeași zi în care pacientul a venit la cabinetul stomatologic. Datorită utilizării ghidului chirurgical, intervenția este 100% precisă și nu presupune operație (tăieturi/ cusături). Procedura este una nedureroasă și se realizează cu ajutorul anesteziei locale.

BENEFICII

 • Funcționalitatea dinților naturali
 • Aspect estetic deosebit
 • Tratament minimum invaziv
 • Intervenție rapidă, implant dentar într-o singură zi
 • Stopează pierderea osoasă
 • Durată de viață mare 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND UN DINTE ESTE PIERDUT

Să pierzi un dinte poate fi devastator, nu doar pentru că afectează modul în care arăți, dar poate duce și la alte probleme psihice care îți afectează sănătatea și te face să renunți la zâmbetul încrezător.Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție – un tratament minimum invaziv, fără durere sau disconfort, cu vindecare rapidă și care redă aspectul estetic și funcționalitatea dintelui sau dinților pierduți. Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze, putându-se astfel reconstrui mandibula sau maxilarul.

Lipsa dinților afectează întregul organism:

 • Gura – de la zâmbet la poziția dinților și la confortul în sine
 • Maxilarul – masa osoasă, abilitatea de a mesteca, igiena orală
 • Fața – estetică, aspect, contractura musculară
 • Digestia – fără dinți, mâncarea nu este mestecată corespunzător, ceea ce duce la îngreunarea digestiei și la probleme gastrice
 • Viața – felul în care mănânci, vorbești și ai îndredere în tine

Înlocuirea dinților lipsă previne consecințe:

 • Pierderea osoasă
 • Mișcarea și pierderea altor dinți – atunci când este pierdut un dinte, dinții vecini migrează spre spațiul rămas liber
 • Degradarea mușcăturii – duce la consecințe grave asupra articulației temporo – mandibulare
 • Problemele articulațiilor maxilare
 • Dificultatea în a mesteca corect/ a vorbit
 • Creșterea sarcinii în cazul dinților rămași

ETAPELE INTERVENȚIEI CU IMPLANT DENTAR

1. CONSULTAȚIA ȘI DIAGNOSTICAREA DIGITALĂ

Cavitatea bucală este examinată, se realizează fotografii, radiografii dentare și investigații 3D Digitale, precum CBCT și scanarea intraorală digitală. Această examinare determină poziția exactă a fiecărui implant dentar, cât și dimensiunea și forma viitorilor dinți. 

2. ANESTEZIEREA

Se utilizează anestezia locală, completată uneori de sedarea intravenoasă

3. INSERAREA IMPLANTULUI 

a) Implant clasic – se realizează o incizie în gingie și se introduce implantul în țesutul osos. 

b) One Day Implant – implantul dentar ghidat digital nu presupune tăierea gingiei, inserarea implantului făcându-se prin împingerea acestuia. Astfel, recuperarea este mai rapidă, iar precizia intervenției este de 100%.

4. ATAȘAREA BONTULUI DE VINDECARE

a) Implant clasic – se realizează la 6 luni de la inserarea implantului dentar, după ce are loc osteointegrarea

b) One Day Implant – se pune un bont estetic provizoriu în ziua implantării, urmând să fie atașat cel final după ce are loc osteointegrarea

5. PROTEZAREA

În cazul One Day Implant se atașează o coroană făcută dintr-un compozit

6. RESTARURAREA FINALĂ

La 3-6 luni de la implantare, după ce are loc osteointegrarea, se montează lucrarea protetică finală (coroană sau punte dentară), realizată din ceramică sau zirconiu, în funcție de preferințele pacientului


De ce să alegi IMPLANTUL DENTAR în locul unei proteze dentare?

TRATAMENT MINIMUM INVAZIV

Implantul dentar reprezintă o variantă de tratament minimum invazivă,  biologică, care nu afectează dinții vecini versus puntea dentară care necesită șlefuirea dinților.

ESTETICĂ DEOSEBITĂ

Implantul dentar are un nivel estetic superior datorită faptului că nu doar arată, ci se și comportă precum un dinte natural, dinții sunt separați, exact cum sunt cei naturali.

FUNCȚIONALITATE ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Cu ajutorul implantului dentar, care este o rădăcină artificială, este redată funcția osului și a dintelui pierdut.

COSTURI REDUSE

În cazul unei probleme, la implantul dentar se înlocuiește doar coroana, versus puntea dentară, unde este nevoie de înlocuirea acesteia în totalitate, ceea ce presupune costuri ridicate.

DURATĂ DE VIAȚĂ

Îngrijite corespunzător, implanturile dentare pot dura întreaga viață, în timp ce proteza dentară trebuie înlocuită de mai multe ori în timp (în cauza resorbției osoase).

STOPEAZĂ PIERDEREA OSOASĂ

Implantul dentar stopează pierderea osoasă, în timp ce proteza dentară o favorizează, accelerând degradarea osului maxilar.

Zâmbetul mult visat este la un click distanță! Contactează-ne acum și îți vei recupera estetica și funcționalitatea danturii în cel mai scurt timp!

Vă așteptăm
la clinică
Programări
0733.733.030

Specialist Protetică dentara, Specialist laser terapie

Echipa de medici