În contextul COVID-19, clinicile Denttaglio își suspendă activitatea. Ne puteți contacta în continuare.

Implantul dentar – cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa

Clinica stomatologica » Implantul dentar – cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa
Sunați pentru programare: 0733.733.030

În prezent, implanturile dentare reprezintă cea mai biologică modalitate de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind singura opțiune care nu doar arată, ci care se și simte precum un dinte natural. La Denttaglio Clinic, pacienții își pot recupera zâmbetul într-o singură zi cu ajutorul One Day Implant.

Implantul dentar este o rădăcină artificială, realizată din titan pur, care este introdusă în osul mandibular sau maxilar și care se integrează complet în structura osoasă proprie,înlocuind cu succes dintele lipsă, fără a afecta alți dinți. 

Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție – este un tratament minimum invaziv, fără durere sau disconfort, cu vindecare rapidă, care redă aspectul estetic și funcționalitatea dintelui sau dinților pierduți în cel mai scurt timp. 

Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui mandibula sau maxilarul.

1. Ce este implantul dentar?

Avantajele implantului dentar (vs. punte)

Implanturile dentare au numeroase avantaje, de la aspecte legate de estetic la cele legate de sănătate, însă cele mai importante sunt:

 • Implanturile dentare imită perfect dinții naturali – arată, se simt și funcționează exact ca dinții naturali. Indiferent dacă există o coroană, o punte sau o proteză dentară construită pe implanturi dentare, reconstrucția dentară va arăta și va funcționa exact ca dinții naturali ai pacientului.
 • Implanturile dentare pot rezista o viață – implanturile dentare oferă siguranța unei danturi rezistente întreaga viață. Calitatea implantului și a actului operator, dar și igiena pacientului și controlul regulat cresc durata de viață a implantului dentar.
 • Implanturile dentare protejează întreaga dantură – lipsa dinților duce la degradarea treptată a sănătății osului și gingiei, dar și la pierderea masei osoase. Aceste aspecte duc la instabilitatea dinților și la îmbătrânirea prematură.
 • Intervenția cu implanturi dentare este minimum invazivă – spre deosebire de alte intervenții de reconstrucție dentară, în cazul implantului dentar, nu sunt șlefuiți dinții vecini.
 • Procesul de implantare este nedureros – datorită tehnicilor și tehnologiilor moderne utilizate, intervenția durează foarte puțin, este nedureroasă, iar procesul de vindecare este unul rapid. La Denttaglio Clinic folosim tehnologia PRGF care asigură o recuperare de 7 ori mai rapidă și elimină riscul inflamațiilor.
 • Implantul dentar se poate pune într-o singură zi – pacientul își poate recupera dintele sau dinții pierduți într-o singură vizită la cabinetul stomatologic, reluându-și activitățile imediat după intervenție. 
 • Intervenție fără operație, fără tăieturi – implantul dentar ghidat chirurgical reprezintă o intervenție precisă, fără operație, fără tăieturi, cu timp de recuperare mai mic.

Dezavantajele implantului dentar

 • În comparație cu avantajele implantului dentar, dezavantajele sunt nesemnificative, însă trebuie luate în calcul atunci când alegi să îți faci o astfel de intervenție. În principiu, acestea au legătură cu riscurile care pot influența succesul intervenției și durata de viață a implantului dentar.
 • Bruxismul este un factor de risc atunci când vine vorba de implanturi dentare și procesul de osteointegrare. Pentru a diminua riscul, medicul stomatolog recomandă reglarea ocluziei și purtarea unei protecții speciale noaptea.
 • Un alt factor de risc este fumatul, acesta favorizând anumite complicații. Este de preferat ca pacientul să renunțe la fumat înainte de efectuarea unui implant dentar, deoarece acesta influențează negativ circulația sângelui și îngreunează procesul de vindecare, afectând osteointegrarea. Așadar, odată cu alegerea implantului dentar trebuie să optezi și pentru un stil de viață mai sănătos și să renunți la obiceiurile care dăunează sănătății în general.

2. Tipuri de implanturi dentare

Clasificarea  implanturilor dentare se realizează după următoarele criterii:

 • Modul de interacțiune al implantului la locul inserării;
 • Tipul materialelor care stau la baza executării implantului;
 • Design;
 • Modul de fixare al implantului;
 • Dimensiuni
 • Rapiditatea inserării și etapele chirurgicale implicate.

2.1 După modul de interacțiune al implantului la locul inserării:

 • Implanturi osteointegrative – osul comunică direct cu implantul;
 • Implanturi fibro integrate – implantul este fixat într-o mică cantitate de țesut moale, fapt ce va face posibilă revascularizarea.
 • Mini-implanturi 

2.2 După tipul materialelor care stau la baza executării implantului:

 • Materiale anorganice: metal, ceramica, carbon vitrificat;
 • Materiale organice: polimetacrilat de metal, os conservat sau liofilizat, hidroxil-apatita, burete de fibrină, diferite tipuri de gelatine;
 • Materiale mixte: metal în combinație cu nemetal.

2.3. În funcție de design:

 • Implanturi dentare cu formă cilindrică – deși realizează o legătură nu foarte stabilă cu osul, spre deosebire de implanturile în formă de șurub, poate fi indicat în situațiile de creastă alveolară structurată cu os de densitate mare.
 • Implanturi dentare în formă de șurub – garantează o suprafață mai mare de contact dintre implant și locul fixării sale și sunt cel mai frecvent utilizate;
 • Implanturi dentare conice – acest design asigură un răspuns foarte bun al osului în încărcarea protetică, armonizându-se cu osul înconjurător. Este indicat în cazurile cu încărcare imediată.
 • Implanturi dentare trapezoidale – asigură rezultate optime în cazul osului a cărui duritate este medie, însă poate fi indicat pentru toate tipurile de os;
 • Implanturi dentare plate (sub formă de lama) – mai rar utilizate.

2.4. După modul de fixare al implantului:

 • Implanturi intraosoase tip rădăcină – este cea mai utilizata forma de implantare, deoarece este simplu de realizat și asigură rezultate foarte bune. Practic, procedura presupune înșurubarea implantului dentar în os.
 • Implanturi subperiosoase – se inserează subgingival, așadar, nu în os, ci direct pe creasta dentara resorbită.
 • Implanturi transosoase – azi, acest tip de implant dentar se utilizează foarte rar și implică o intervenție chirurgicală complexă cu spitalizare. Se recomandă persoanelor la care nu este posibil de realizat un implant intraosos din cauza conformației și structurii osoase care nu permite acest lucru.
 • Implanturi intraosoase tip lamă – rar utilizate în prezent. 

2.5.  În funcție de rapiditatea inserării și etapele chirurgicale implicate

 • Implanturi dentare realizate într-o singură etapă: se realizeaza rapid, fiind suficient de realizat o singura vizită la stomatolog. În acest caz protezarea provizorie se face pe loc;
 • Implanturi dentare realizate în două etape: în prima fază se inserează implantul, iar după osteointegrare (4-6 luni) se poate atașa bontul protetic care va susține coroana artificială.

3. Cât costă un implant dentar?

Cand vine vorba despre implanturi dentare nu există scurtături.Totul trebuie făcut ca la carte, cu simț de răspundere și cu materiale de cea mai buna calitate. Mai mult decât atât, execuția trebuie să fie impecabilă pentru a garanta longevitatea implantului dentar. Ținând cont de miza, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit sa va asumați riscuri de dragul unei aparente economii.

Planul de tratament este specific fiecărui pacient în parte. 

Cât costă un implant dentar? Ce preț are un implant dentar? – sunt  întrebări formulate în mod eronat  și deseori înțelese greșit de către pacienți. De ce? Deoarece medicul specialist tratează pacientul,   nu comercializează implanturi dentare, astfel încât întrebarea corectă este “cât costă un tratament de reabilitare dentară cu implant”?

Implantul dentar este de fapt format din 3 piese principale, fiecare cu valoarea (prețul) său:

 1. Implantul propriu-zis (dispozitivul medical din titan sau mai nou din zirconiu, asemănător unui șurub, care se introduce în os, înlocuind rădăcina naturală a dintelui);
 2. Bontul protetic (elementul de legătură dintre implantul dentar aflat în os și coroana dentară aflată în gură);
 3. Coroana dentară pe implant (piesa artificială ce înlocuiește coroana dentară naturală și care se cimentează sau înșurubează, după caz, la implantul dentar).

Luând în considerare cele de mai sus, putem afla prețul implantului dentar după ce ne fixăm clar așteptările și aplicăm următoarea operațiune de adunare:

Implant dentar (595 – 1000 euro) + Bont protetic (191 – 425 euro) + Coroana (200 – 1000 euro) = 986 – 2425 euro.

Ați face achiziții scumpe fără să beneficiați de certificarea originii acestora? De ce sa faceți compromisuri când vine vorba de implanturi dentare? 

În mod normal, orice implant de calitate deține etichete cu informații complexe ce trebuiesc lipite pe pașaportul dvs de implanturi.


4. Cine își poate face implant dentar? / Cui i se adresează

În general, orice persoană căreia îi lipsesc unul sau mai mulţi dinţi poate beneficia de tratament cu implanturi dentare.

Principalele limite sunt date de cantitatea şi calitatea osului receptor, poziţia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior, cauze legate de starea generală a organismului (pacientul este încă în creştere sau suferă de afecţiuni generale cum ar fi diabetul zaharat, anumite afecţiuni ale sângelui, deficite imunitare, bolnavi iradiaţi, bolnavii cu neoplasme, etc.).

De aceea, înaintea de plasarea implanturilor dentare se vor face la recomandarea medicului specialist implantolog următoarele:

 • un set de radiografii speciale și poze intraorale
 • scanarea intraorală bimaxilară cu ajutorul tehnologiei TRIOS 3 SHAPE 
 • analize de sânge

În urma examinării clinice a tuturor testelor și a istoricului dentar, echipa medicală va decide dacă sunteți sau nu un candidat pentru implanturile dentare.


5. Etapele tratamentului cu implant dentar

5.1. Consultația

Este prima etapă foarte importantă pentru tratament deoarece fără aceasta nu putem răspunde la întrebările „cât costă” și „cât durează”. Aceasta are ca scop principal identificarea și diagnosticarea afecțiunilor existente.

La Denttaglio Clinic, consultația presupune:

 • investigații amănunțite (ortopantomograma, tomografia dentara 3D) 
 • diagnosticare digitală 
 • plan de tratament recomandat de echipa de specialiști ai clinicii 
 • deviz cu un grad ridicat de exactitate (opțiuni de plată flexbilă)
 • planuri alternative de tratament 

Toate investigațiile și tratamentele se desfășoară sub un singur “acoperiș”, astfel încât pacientul nu va fi nevoit să facă deplasări obositoare și consumatoare de timp între clinică și centre de radiologie sau între clinică și alți diverși specialiști.

5.2. Analize de sânge 

Siguranța pacientului și predictibilitatea tratamentelor reprezintă obiective primordiale pentru noi.

De aceea, nu putem lua în calcul tratamente complexe cum sunt adiții sau regenerările osoase fără să știm preoperator dacă organismul dvs. este capabil să susțină regenerarea.

5.3. Asanarea cavității orale (a gurii)

Înainte de orice procedură chirurgicală, cavitatea orala va fi asanată de infecții  – carioase, parodontale sau de orice altă natură. 

Implantul dentar, fiind un dispozitiv medical steril iar biomaterialele (osul substitut, membrana, etc) sterile, acestea nu trebuie sub nici o formă contaminate cu microbi patogeni din gură. De aceea, înainte de operație se va realiza igienizarea profesională (detartraj, periaj, air-flow), se vor curăța și desființa pungile parodontale, se obturează (plombează) cariile dentare active, se vor extrage dinții irecuperabili care întrețin infecții. 

5.4. Inserarea implantului dentar 

Implantul dentar este inserat în os printr-o procedură chirurgicală total nedureroasă și pe cât se poate de minim invazivă. Experiența vastă în domeniul implantologiei dentare, specializările, tehnologia din dotare ne aduc succesul la finalul oricăror tratamente cu implant dentar, de la cele simple, clasice la cele cu grad mare de dificultate. 

6. Cât durează procedura de implant dentar?

Ne bucurăm astăzi de posibilitatea de a efectua implanturi dentare ghidate digital, grație tehnologiilor computerizate. Ce înseamnă acest lucru? Medicul efectuează înainte de intervenție un diagnostic complex, solicitând pacientului analize suplimentare de tipul computerului tomograf (CT) și a modelelor digitale. Cu ajutorul acestora, echipa medicală alcătuită din implantologi și proteticieni  creează un plan de tratament digital ți un ghid chirurgical care va permite un procedeu rapid de inserare a implantului, cu mult mai puține riscuri ți o traumă postoperatorie minimă. Până nu demult, această tehnologie aproape că dubla costurile procedurii de inserare a implanturilor dentare. Însă, în ziua de azi, diferența de preț dintre un implant inserat clasic și unul ghidat computerizat este nesemnificativă, ținând cont și de numeroasele avantaje pe care le prezinta.

Tot cu ajutorul tehnologiei digitale sunt posibile tratamente de tipul One Day Implant ce s-ar traduce printr-o procedură extrem de non-invazivă, exactă și rapidă prin care, în mai puțin de o oră, pacientul primește nu numai un implant, ci și o coroană dentară imediată.

Un procedeu modern și popular în ultima vreme este cunoscut sub numele de “ Fast & Fixed”,  prin care un pacient care soșeste dimineața în cabinetul dentar fără niciun dinte, primește în aceeași zi un număr total de 10 implanturi (distribuite de obicei astfel: 6 la maxilarul superior și 4 la maxilarul inferior), dar și un set de proteze dentare fixe, imediate, cu ajutorul cărora pacientul poate vorbi, zâmbi și mânca. 


7. Riscuri, complicații și contraindicații ale implantului dentar

IMPLANT DENTAR – RISCURI 

La ora actuală, implantul dentar reprezintă cea mai bună opțiune de înlocuire a unui dinte lipsă. La Denttaglio Clinic, ne mândrim cu faptul că rata de succes a implanturilor dentare este de 100%. În ceea ce privește rezistența, stabilitatea și estetica, niciun alt tratament nu se apropie de beneficiile pe care le oferă un implant dentar. Fie că vă lipsește un singur dinte, mai mulți sau chiar toți, coroanele ancorate pe implant, punțile sau protezele dentare, vă vor permite să vă restaurați aspectul, funcția și sănătatea gurii.

Riscurile care pot  duce la pierderea implantului sunt:

 • resorbția osoasă 
 • eșecul osteointegrării implantului dentar
 • fracturarea lucrării protetice pe implant 
 • igiena orală precară
 • fumatul 
 • lezarea formațiunilor anatomice la inserarea implantului dentar

În clinica stomatologică Denttaglio putem garanta o rată de succes de 100% a implanturilor dentare, datorită rezultatelor extraordinare de regenerare a țesuturilor pe care le dovedește PRGF. Datorită acestei tehnici, țesutul afectat se vindecă de 7 ori mai repede decât s-ar vindeca în mod natural.

IMPLANT DENTAR  – CONTRAINDICAȚII

Avantajele tratamentului prin implant dentar sunt numeroase. De aceea el a devenit tratamentul de elecție în stomatologia modernă pentru înlocuirea dinților irecuperabili. Din păcate, nu toți pacienții pot beneficia de acest tip de tratament datorită contraindicațiilor. Vestea bună este că există puține contraindicații absolute pentru operația de implant dentar, majoritatea contraindicațiilor pentru implantul dentar fiind relative.

Contraindicații relative sunt:

 • Lipsa volumului osos (acesta poate fi redat prin tehnici de adiție osoasă)
 • Osteoporoza (se pot insera implanturi dentare cu design special, însă este necesară oprirea medicației cu un timp înainte de inserarea implanturilor)
 • Bruxismul (prin forțele generate asupra implantului dentar, acesta poate suferi micromișcări, motiv pentru care se recomandă reglarea mușcăturii și purtarea unor protecții speciale un anumit timp)
 • Fumatul
 • Afecțiuni generale (dacă nu sunt luate măsuri de precauție speciale)

Contraindicații absolute sunt:

 • Sarcina și alăptarea (tratamentul prin implant este contraindicat gravidelor, pentru că acesta poate necesita administrarea unor medicamente care dau complicații în sarcină)
 • Vârsta pacienților – nu se tratează prin implant dentar pacienții care nu au încheiat perioada de creștere a oaselor maxilare, cum ar fi băieți cu vârsta cuprinsă între 18-19 ani și fete cu vârsta cuprinsă între 16 –17 ani. 
 •       Unele afecțiuni psihice (anxietate, agitație, epilepsie)
 •       Seropozitivitatea (HIV)

IMPLANT DENTAR – COMPLICAȚII 

Credem că este foarte important ca pacienții noștri să fie foarte bine informați. De aceea, o persoană din echipa noastră este permanent în legătură cu aceștia pentru a răspunde la toate întrebările referitoare la evoluția tratamentului.

În urma inserării implantului dentar, pot apărea următoarele complicații:

 • edem și echimoze (dispar, de regulă, în câteva zile)
 •  durerea postintervenție (în 95% cazuri este inexistentă, însă se prescriu antianalgezice și antiinflamatoare)
 • infecții (tehnologia PRGF pe care o utilizăm cu succes în clinică scade riscul de infecții și grăbește vindecarea)
 • dehiscența plăgii 
 • respingerea implantului de către organism 
 • periimplantita 

8. Implant dentar pentru înlocuirea tuturor dinților (toată gura) & implantul dentar pentru măsele

Implant dentar pentru toți dinții lipsă

Vă aflați în una dintre cele trei situații amintite mai jos?

 1. Dinții dvs. sunt total compomiși și nu doriți să fiți purtător de proteze dentare mobile?
 2. Sunteți deja un purtător de proteze mobile, însă acestea vă fac viața un adevărat chin?
 3. Suferiți de parodontoză avansată?

PUTEȚI BENEFICIA DE RECONSTRUCȚIA TOTALĂ A DANTURII PRIN IMPLANTURI ȘI LUCRĂRI IMEDIATE ȘI FIXE ÎN NUMAI 24  DE ORE PRIN TEHNICA TOTULFIX.

CE ÎNSEAMNĂ „TOTULFIX” 

Lipsa tuturor dinților se numește EDENTAȚIE TOTALĂ.

Dacă mai există câțiva dinți pe arcadă, însă aceștia sunt compromiși în totalitate (boală parodontală avansată, generalizată) putem spune că pacientul se află în starea de DENTIȚIE TERMINALĂ.

Implanturi pentru toți dinții lipsă –  Sky fast & fixed de la Bredent

Implanturile dentare Sky fast&fixed de la Bredent  sunt o metodă de reconstrucție totală a danturii ce se adresează pacienților fără dinți sau cu dinți bolnavi ce nu mai pot fi salvați.

Este recomandat  atât pacienților ce au nevoie de o reconstrucție la nivelul maxilarului (arcada superioară) cât și la nivelul mandibulei (arcada inferioară). Procedura presupune inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrării provizorii în 24 de ore.  Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare SKY fast & fixed de la Bredent este că acum avem posibilitatea de a oferi pacienţilor, într-o singură zi, dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie, reluându-și viaţa socială într-un timp record.

Implanturi dentare pentru toți dinții lipsă – sistemul  All-on-4/6 de la Nobel Biocare

Tehnologia All-on-4/6 este o dezvoltare brevetată a companiei americano-elvețiene Nobel Biocare, care produce mai mult de o jumătate de secol implanturi dentare de același nume.Toate sistemele de implanturi dentare Nobel Biocare și componentele de restaurare finale sunt acoperite de o garanție pe viață. Fiind o companie lider de piață, produsele și serviciile oferite au o eficiență maximă și îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Conform protocolului original All-on-4, fixarea protezei provizorii  este realizată imediat, simultan cu inserarea implanturilor dentare. Aceasta se va purta aproximativ șase luni până când implanturile se osteointegrează. 

9. Recuperarea după implantul dentar

În urma tratamentului/tratamentelor cu implant/implanturi dentare, este necesar să știi care sunt semnele unei recuperări normale post-operatorii, precum și ce ar putea să îți ridice un semn de întrebare.

În primele ore de la operație te poți confrunta cu:

 • durere la nivelul zonei asupra căreia s-a intervenit chirurgical cu implant dentar;
 • umflătură la nivelul feței, în zona operată (aceasta apare de regulă la 1-2 zile de la intervenție, apogeul fiind atins în cea de-a 3-a zi, după care umflătura începe treptat să se retragă);
 • vânătăi ușoare la nivelul feței, în zona operată;
 • dificultate în a deschide gura la capacitate maximă;
 • sângerări ușoare.

La 24 de ore de la intervenție: 

 • poți aplica comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră
 • este recomandat să îți clătești ușor cavitatea bucală cu ceai de salvie (la temperatura camerei), cunoscut datorită efectelor sale calmante și antibacteriene, pe o perioadă de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.
 • tutunul consumat în primele 3 zile de la intervenție încetinește viteza de vindecare și osteointegrarea implantului dentar.
 • Se recomandă repaus fizic 

După 8-12 săptămâni de la intervenție:

 • în cazul în care ești fumător, trebuie să știi că tutunul încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar.
 • este recomandat să se respecte măsurile de  igienă orală atât în cabinet, cât și la domiciliu.
 • alimentația din următoarele 8-12 săptămâni de la inserarea implantului dentar trebuie să fie semilichidă, la temperatura camerei
 • controlul pentru îndepărtarea firelor se efectuează la 7-10 zile de la intervenție, urmând ca după 4-6 luni pacientul să meargă la medicul dentist pentru evaluarea stării de vindecare a gingiilor;

10. Cât timp rezistă un implant dentar?

Ca să putem oferi un răspuns complet la întrebarea „Cât rezistă un implant dentar?” este obligatoriu să amintim factorii care influențează durata de viață a unui implant dentar.

 Durata de viață a unui implant dentar  depinde, în principal, de:

 • Factori care depind de pacient: starea generala de sănătate a pacientului, gradul de sănătate al țesuturilor din jurul implantului (gingie și os), forțele orizontale și verticale care acționează în timpul masticației (tipul mușcăturii), obiceiuri ce pot împiedica osteointegrarea (igiena orală neadecvată, fumatul excesiv, consumul de alcool și stupefiante), afecțiuni care pot duce la eșecul osteointegrării, cum ar fi: diabetul, angina pectorală, aritmia, boli endocrine, reumatism poliarticular, HIV, afecțiuni psihice, insuficiența renală, hepatică, cancerul de maxilar, sinuzita maxilară, boala Parkinson, epilepsia, tuberculoza, parodontoza, afte, herpes, carii netratate, sinusuri maxilare coborâte, atrofia maxilară, bruxismul, dezechilibrul ocluzal și orice infecție în vecinătatea zonei de implantare.
 •  Factori care depind de implantul dentar: 

Un implant poate rezista și o viață întreagă, în anumite condiții:

 • implantul să fie de calitate
 • implantul să fi fost inserat corect, de un bun profesionist, folosind tehnologii moderne
 • pacientul să fi corespuns condițiilor necesare implantării în siguranță
 • pacientul să aibă o conduită ulterioară corespunzătoare (nu fumează, are grijă de igiena dentară).

La Denttaglio Clinic, sănătatea zâmbetului tău  este în deplină siguranță. 

Avem o echipă de medici specialiști, experimentați, ce lucrează cu mult profesionalism, fiind ajutați de echipamente de ultimă tehnologie și de materiale de o calitate premium.