Implant dentar Mis – Solutia ideala pentru pentru functionalitatea dintilor tai

Implant dentar Mis

Un implant dentar rămâne cea mai bună soluție de restaurare dentară atunci când ai pierdut unul sau mai multi  dinti și îți dorești un zâmbet complet funcțional. Fiind introdus în osul maxilar,  implantul dentar joacă rolul rădăcinii dintelui lipsă. Întrucât este realizat din titan, material 100% biocompatibil cu organismul, implantul dentar se contopește cu osul, proces denumit în termeni medicali osteointegrare, lucru care   face ca implantul să nu se miște și să nu afecteze dinții vecini, spre deosebire de punțile dentare care implica sacrificiu de substanta dentara prin slefuirea dintilor sanatosi.

Implant dentar pret

În acest articol veți afla informații complete despre implantul dentar Mis.

REZUMAT:

 • Implanturile dentare Mis
 • Ce este implantul dentar intr-o zi?
 • Ce este Ghidul Chirurgical?
 • Beneficiile implantului dentar rapid
 • Avantajele implantul dentar ghidat digital
 • De ce recomandă medicii stomatologi implantul dentar MIS?
 • Care sunt contraindicațiile tratamentului cu implant dentar MIS?
 • Cum se întreține dantura după montarea unui implant dentar MIS?

Implanturile dentare Mis

Grija pentru o dantura frumoasa si sanatoasa este deopotriva o preocupare care vizeaza atat sanatatea personala cat si estetica. De partea cealalta, un dinte lipsa poate avea efecte neplacute asupra vietii sociale.

Studiile arata ca romanii incep sa isi piarda dantura chiar inainte de a implini 20 ani. Dupa aceasta varsta, peste 50% dintre romani au cel putin un dinte lipsa. Vestea buna este ca stomatologia moderna are solutii prompte pentru aceste situatii, iar echipa medicilor de la Denttaglio Clinic le ofera pacientilor tratamente precise si atente la detalii.

Având în vedere că pierderea dinților reprezintă o problemă care afectează foarte mulți adulți de toate vârstele, implantul dentar este solutia ideala de inlocuire a dintilor pierduti. Nu exista o pastila universala, si nici un sistem de implanturi dentare universal perfect. Exista in schimb sistemul, sau implantul dentar perfect pentru fiecare caz in parte. Si aici ne concentram sa facem o selectie ideala in planificarea cazului.

Ce este implantul dentar intr-o zi?

One Day Implant sau Implantul dentar în intr-o zi este un concept  dezvoltat și perfecționat în ultimii ani, astfel încât astăzi a devenit un standard al calității în implantologia avansată. Este o procedură minim-invazivă, de înlocuire a unui dinte lipsă într-o singură ședință la medicul stomatolog. Această procedură se bazează pe stomatologia digitală care, cu ajutorul unui ghid chirurgical, oferă avantajele inserării cu precizie maximă și minim invazivă a implantului.

În cazul implantului dentar rapid, pacientul beneficiază de extracții, adiție de os suplimentar, unde este cazul, și inserarea implantului, într-o singură ședință. Astfel se reduc cele patru intervenții la care este supus pacientul în cazul unui implant dentar tradițional. De asemenea, stomatologia digitală oferă și avantajul implantului dentar fără durere și a unei vindecări mult mai rapide. La final, implantul dentar inserat are aspect natural și nimeni nu va observa că pacientul a avut o intervenție.

Implantul dentar  ghidat digital reprezintă ultima noutate din domeniul implantologiei, iar datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pacienților,  a devenit rapid un standard în clinica Denttaglio. Pe baza unor investigații digitale de tip CBCT și cu ajutorul unor softuri de prelucrare digitală, este realizat Ghidul Chirurgical.

Ce este Ghidul Chirurgical?

Ghidul Chirurgical este 100% personalizat, fiind realizat în baza unor investigații CBCT combinate cu tehnologia CAD/CAM. După ce se realizează computerul tomograf 3D, se efectuează o scanare intraorală cu 3Shape TRIOS pentru a surprinde toate detaliile cavității orale a pacintului. Scannerul intraoral înlocuiește amprentarea clasică, astfel pacientul se bucură de confort pe durata întregului proces. 

Informațiile oferite de CBCT și de 3Shape Trios sunt analizate. În urma suprapunerii acestora, viitorul implant dentar este proiectat virtual și se realizează o matriță dintr-un material biocompatibil, ghidul chirurgical.

Fiind realizat după măsurători digitale, ghidul chirurgical îi oferă specialistului ghidajul pentru inserarea implantului dentar cu o precizie milimetrică. Astfel, de cele mai multe ori, nu sunt necesare incizii și cusături, ci doar o mică gaură făcută în gingie în locul unde urmează să fie inserat implantul.

Pe lângă acuratețea în plasarea implantului, utilizarea ghidului chirurgical previne afectarea nervilor și a cavității sinusale, această tehnică fiind recomandată în mod special în cazul înlocuirii dinților frontali.

Beneficiile implantului dentar rapid

 • Implantul dentar rapid este confortabil si nu afectează în niciun fel sănătatea dinților naturali din vecinătatea implantului, ca în cazul punților dentare.
 • Dinții ficși, îi oferă pacientului încredere în sine, pentru că va putea mânca orice își dorește, va articula mult mai corect cuvintele și va dobândi o fizionomie a feței mult mai atrăgătoare.
 • Datorită tehnologiei digitale, pacientul nu simte durere în cazul tratamentului cu impant dentar rapid, iar vindecarea este mult mai rapidă.
 • Realizarea corectă a implantului dentar în 24 de ore și igiena corespunzătoare pot face ca durata de viață a unui poate să fi peste 20 de ani.
 • Costurile sunt mult mai mici.

Avantajele implantul dentar ghidat digital

 • Metoda rapida de a obtine dinti frumosi si functionali.
 • Timpul petrecut în cabinetul stomatologic și numărul vizitelor sunt considerabil reduse.
 • Inserarea implantului se realizează fără tăieturi, deci fără surere sau disconfort pentru pacient.
 • Vindecarea este mai rapidă decât în cazul implantului dentar clasic.
 • Datorită ghidului chirurgical, inserarea implantului se realizează cu precizie maximă. Astfel, rata de succes a integrării implantului este îmbunătățită.
 • Rezultate estetice.

De ce recomandă medicii stomatologi implantul dentar MIS?

 • Pemite înlocuirea  imediată a dintilor lipsa  – One Day Implant sau dinți ficși în 24 ore (restaurarea completă a danturii într-o zi).
 • Minimizează resorbția osoasă.
 • Stabilitate primară foarte bună.
 • Rezistență mare la forțe laterale.
 • Rezultate estetice excelente.
 • Osteointegrare excelentă.
 • Rezultate longevive.
 • Fiecare implant vine cu o freză finală sterilă, de unică folosință, pentru o procedură sigură și precisă.

Care sunt contraindicațiile tratamentului cu implant dentar MIS?

De regulă, nu se recomandă apelarea la implantare, indiferent de tipul implantului dentar, în anumite afecțiuni generale severe precum diabetul zaharat, hemofilia, bolile cornice și deficiențe ale sistemului imunitar. Nici în cazul fumătorilor nu este indicată această soluție protetică, deoarece acest viciu împiedică vindecarea, iar dependenții de alcool nu sunt nici ei candidați ideali, neputând urma, de obicei, instrucțiunile de după implantare.

Cum se întreține dantura după montarea unui implant dentar MIS?

Chiar dacă rata de succes a tratamentului cu implant dentar MIS este foarte mare, este crucial ca în perioada de osteointegrare să se acorde o atenție aparte atât alimentelor consumate, cât și ritualului de îngrijire. Acțiunile extreme, cum ar fi mușcatul acadelelor sau rosul unghiilor, pot afecta integrarea implantului, iar utilizarea unei periuțe de dinți electrice poate slăbi rezistența șurubului cu rol de rădăcină. 

Evitarea acestor acțiuni este recomandată și apoi, după montarea unei coroane dentare, precum și renunțarea la fumat, evitarea consumării de lichide prea fierbinți și a alternării acesteia cu consumarea alimentelor sau lichidelor foarte reci. De asemenea, pentru menținerea sănătății implantului și, implicit, pe cea a cavității orale, se recomandă vizitarea periodică a cabinetului medicului stomatolog.

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031