Coroana dentara de zirconiu

Coroana zirconiu

Coroana dentară reprezintă o investiție de care cu siguranță vrei să te bucuri pe termen lung. Este important să acorzi atenție calității pentru a beneficia de rezultate excelente. Coroanele dentare din zirconiu sunt printre cele mai recomandate de către medicii stomatologi, datorită rezistenței lor, a duratei lungi de viață și a aspectului natural.

Coroana zirconiu 3

În acest articol vei regăsi informații complete cu privire la tot ceea ce trebuie să știi despre coroana de zirconiu. 

REZUMAT

 • Ce este o coroană din zirconiu?
 • Care sunt avantajele coroanelor dentare din zirconiu?
 • Coroană dentară din zirconiu sau E-max?

Ce este o coroană din zirconiu?

Coroana dentară din zirconiu a devenit foarte populară în ultimii ani, datorită unor motive întemeiate: gradul ridicat de rezistență și aspectul apropiat de cel al dinților naturali. Este realizată din oxid de zirconiu, un material care aduce foarte multe beneficii pentru o coroană dentară:
culoarea alb natural, cu aspect apropiat de cel al dinților;

 • duritate mare;
 • rezistență ridicată la fracturare;
 • lipsa reacției de corodare (nu reacționează cu mediul umed al cavității bucale – NU se creează linia gri la întâlnirea dintre coroană și gingie);
 • lipsa de conductivitate termică (nu apare sensibilitate la cald sau rece);

În plus, zirconiul este un material biocompatibil, este tolerat foarte bine de organismul uman, neexistând reacții alergice. O altă particularitate a coroanelor dentare din zirconiu este limitarea acumulărilor bacteriene, chiar și în cazul acelor pacienți care sunt predispuși la a dezvolta o cantitate mai mare de placă bacteriană și tartru.

Care sunt avantajele coroanelor dentare din zirconiu?

Rezistență

Dintre toate tipurile de coroane dentare, cele din zirconiu sunt cele mai rezistente, cu o foarte bună durată de viață. Tolerează excelent forțele masticatorii mari și au cel mai mic risc de fracturare. Astfel, coroanele din zirconiu sunt recomandate pentru dinții frontali, dar în special pentru molari și premolari, unde forța de masticațe este mai puternică (și șansele mai mari ca o coroană obișnuită să se fractureze).

Aspect natural, estetică superioară

Coroanele din zirconiu oferă un aspect natural și se integrează în mod armonios cu ceilalți dinți, fără a se putea face deosebirea unde a fost realizată lucrarea estetică. Datorită faptului că acest tip de coroane sunt mai degrabă opace decât transparente, rezolvă cu succes cazurile de dinți pătați sau restaurarea după un implant dentar (acoperirea bontului metalic).

Lipsa metalului

Coroanele dentare din zirconiu asigură o rezistență ridicată, suportă foarte bine forțele de masticație și asigură un zâmbet impecabil, toate acestea fără a mai fi nevoie de suportul din metal, cum sunt realizate coroanele metalo-ceramice (în cazul acestora din urmă formându-se linia gri la întâlnirea dintre coroana dentară și gingie).

Șlefuire minimă

Atunci când este nevoie de o coroană dentară, se îndepărtează un strat subțire din dintele natural afectat, care urmează a fi îmbrăcat. Este nevoie de șlefuire pentru o potrivire perfectă a coroanei. Avantajul este că, spre deosebire de coroanele dentare pe suport metalic, cele din zirconiu necesită un grad mult mai redus de șlefuire a dintelui natural, datorită faptului că sunt mai subțiri. Pacientul câștigă o intervenție minim invazivă.

Material biocompatibil

Zirconiul este un material sigur, 100% biocompatibil, corpul îl acceptă foarte bine și nu există reacții alergice. Astfel, coroanele dentare din zirconiu pot fi utilizate timp îndelungat fără niciun fel de grijă.

Coroană dentară din zirconiu sau E-max?

Atât coroanele din zirconiu, cât și coroanele E-max pot fi folosite pentru restaurarea dinților afectați, fie că este vorba de carii avansate, dinți decolorați, pătați sau ciobiți. Ambele materiale feresc pacientul de linia gri gingivală, rezultată în cazul coroanelor metalo-ceramice. Diferența care trebuie menționată încă de la început este gradul de transluciditate, care este mai mare în cazul coroanelor E-max, devenind de multe ori o alegere preferată de pacienții care au o problemă estetică a dinților frontali.

Coroana din zirconiu

 • Rezistență superioară – o opțiune adesea recomandată pentru molari și premolari
 • Indicate în cazul punților dentare și a forțelor masticatorii mari
 • Nu sunt translucide
 • Nu permit acumularea plăcii bacteriene
 • Șlefuire a dintelui mai mică decât în cazul coroanelor metalo-ceramice, dar mai mare decât în situația coroanelor E-max
 • Material biocompatibil, fără risc de alergii
 • Indicate pentru dinți devitali cu modificări de culoare

Coroana dentara E-max

 • Rezistență superioară
 • Indicate pentru preparații mici, simetrice și singulare
 • Sunt translucide – nivel estetic ridicat, se apropie foarte mult de aspectul dinților naturali
 • Nu permit acumularea plăcii bacteriene
 • Șlefuire minimală a dintelui
 • Material biocompatibil, fără risc de alergii
 • Indicate atât în cazul dinților vitali, cât și devitali

Coroana din Zirconiu – Pret

Pretul dintilor din zirconiu este in general mai ridicat. Pretul coroanei de zirconiu  in Bucuresti variaza de la 1500 lei la 3100 lei. Pretul variaza asa mult din cauza lantului de distribuitori si alte costuri aditionale. Dentaglio Clinic are propriul laborator de protetica dentara si confectionam coroane dentare cu un cost de productie mai mic, astfel putem sa oferim pacientilor nostri preturi mult mai accesibile iar procesul de control al calitatii ramane supervizat indeaproape.

 

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031