Coroane dentare – Secretul unui zâmbet plin de încredere

Clinica stomatologica » Coroane dentare – Secretul unui zâmbet plin de încredere
coroana dentara

Informatii validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0733.733.030
 • Expertiza multidisciplinara

 • Clinica 100% digitala

 • Interventii rapide nedureroase

Descoperă în cele ce urmează cum te pot ajuta coroanele dentare să îți recapeți zâmbetul mult dorit și cum alegi tipul potrivit nevoilor tale.

Ce este o coroană dentară și când ai nevoie de ea?

Coroana dentară este o lucrare protetică ce acoperă în totalitate un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, reușind astfel să îl salveze, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Coroanele dentare se realizează în laboratorul stomatologic, în urma amprentelor luate pacientului.

Coroana dentară se prezintă la înfățișare exact ca un dinte, doar că este goală pe dinăuntru. O astfel de lucrare protetică se recomandă în următoarele situații:

 • Dinții sunt distruși în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate;
 • Dinții au nevoie de o restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea;
 • În urma unui tratament de canal;
 • Dinții sunt decolorați sau au diverse colorații care nu se pot remedia prin albire;
 • În cadrul unui tratament cu implanturi dentare.

Cazul clinic Ana Maria Tascu

caz clinic inaintecaz clinic dupa

Tipuri de coroane dentare

Coroană dentară din compozit

Acest tip de coroană este folosit, de regulă, în etapa provizorie a tratamentului protetic (compozitul este un material mai puțin durabil).

Coroană dentară metalo-ceramică

Dintele artificial care urmează a fi montat are un înveliș de bază din metal, peste care se află un al doilea strat din ceramică, pentru a nu fi afectat aspectul estetic.

Coroană dentară din ceramică (porțelan)

Coroana dentară realizată integral din ceramică, numită și porțelan integral, are atât rezistență la masticație, cât și un aspect estetic superior (asemănare cu dinții naturali). Astfel, este una dintre cele mai bune alegeri, materialul ceramic fiind unul premium, special conceput.


La Clinica Denttaglio, coroanele dentare din porțelan integral pot fi confecționate din E-max, litiu-disilicat sau feldspat, materiale de calitate extrem de durabile. Amprentele dentare sunt prelucrate digital, cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, din laboratorul nostru Denttaglio Lab, iar coroana poate fi gata într-o singură oră!

Coroană dentară din zirconiu

Aceasta se potrivește perfect cu dinții naturali, astfel că îndeplinește chiar și cele mai exigente cerințe în materie de estetică. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni în materie de coroane dentare, fiind realizată cu ajutorul aceleiași tehnologii de maximă precizie (CAD-CAM), din cadrul laboratorului nostru.

Procedura de punere a unei coroane dentare

 • 1

  Prima vizită presupune examinarea și pregătirea pacientului. Înainte de a demara acest proces, medicii noștri îi vor oferi o consultație pentru a afla dacă acest tip de restaurare i se potrivește. În momentul în care am stabilit care este cea mai bună opțiune de tratament, trecem la pregătirea dinților.

  În cadrul primei vizite are loc și amprentarea digitală (rapidă și confortabilă). După ce dintele a fost pregătit, medicul ia o amprentă optică 3D, folosindu-se de scanner-ul intraoral 3Shape. Amprenta este trimisă la laboratorul propriu, iar pacientul pleacă acasă cu o coroană dentară provizorie care îi protejează dintele.

 • 2

  A doua vizită are loc imediat cum coroana dentară este gata. Cea provizorie este înlocuită cu una permanentă, iar pacientul se bucură de un zâmbet nou, frumos și funcțional. Acomodarea cu noua coroană dentară se face într-un timp scurt, aceasta simțindu-se apoi exact ca un dinte natural.

La ce te poți aștepta?

Aplicarea coroanei dentare nu este un procedeu dureros, prin urmare nu ai de ce să îți faci griji în această privință. În funcție de caz, pregătirea dintelui afectat poate fi făcută cu anestezie locală, astfel că durerea sau orice tip de jenă sunt eliminate complet.

Coroana dentară nu se observă și nimeni nu va ști de existența ei, dacă nu le spui tu. Chiar și dacă le precizezi, nu vor ști să o identifice, pentru că arată exact ca dinții tăi naturali. Imită perfect smalțul dinților, iar culoarea este aleasă în funcție de nuanța danturii tale (inclusiv gradul de transparență poate fi reglat).

Coroanele dentare realizate complet din ceramică și cele din zirconiu oferă un aspect natural, ele îndeplinesc cele mai exigente cerințe de estetică. Deci chiar dacă este vorba de o coroană dentară a unui dinte din față, nu ai de ce să îți faci griji.

Dacă îți dorești să ai din nou încredere în zâmbetul tău, atât coroanele dentare, fațetele dentare, dar și implanturile dentare sunt opțiuni foarte populare, cu rezultate de excepție. Fațetele dentare sunt o variantă atunci când problema tratată are amploare mai mică și este de factură estetică: dinte pătat sau ciobit, fisuri minore sau goluri între dinți. 

Când problemele sunt mai complexe, precum un dinte rupt, cu plombă pe o suprafață foarte mare (risc crescut de fractură) sau care a avut o obturație de canal, este nevoie de o coroană dentară pentru a menține dintele intact și pentru a-l proteja de orice daune suplimentare care ar putea duce la extracție.

Implantul dentar este o soluție atunci când există un gol inestetic, cauzat de pierderea unui dinte. Implantul este, de fapt, o rădăcină artificială din titan (asemeni unui șurub) care este inserată în osul maxilarului. A doua etapă a tratamentului implică însă fixarea coroanei dentare.

Cât timp rezistă o coroană dentară?

Cât timp rezistă o coroană dentară?

Durata de viață a unei coroane dentare depinde de o bună îngrijire orală. Este important periajul atent al dinților, de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură. 

Cu o igienă corespunzătoare, durata de viață a unei coroane ceramice poate depăși chiar și 15 ani. De asemenea, va trebui să te asiguri că ajungi la dentist de două ori pe an, la controalele de rutină.

Cât costă o coroană dentară?

Prețul coroanelor dentare diferă în funcție de material, prin urmare un preț mai mic va fi pentru cele compuse din metal + ceramică (metalo-ceramice), spre deosebire de cele integral ceramice (fără suport metalic).

Tratamentele estetice nu schimbă doar un zâmbet, ci întreaga viață a pacientului care râde și se exprimă cu mai multă încredere și fără complexe. 

La Denttaglio Clinic creăm și recreăm cele mai naturale și mai frumoase zâmbete, ale căror rezultate nu sunt doar estetice, ci și funcționale, cu o rezistență îndelungată, în cel mai scurt timp, cu ajutorul coroanelor dentare.

Coroană metalo-ceramicăCoroană integral zirconiuCoroană integral ceramică
1300 lei1500 lei1650 lei

Spune DA zâmbetului mult visat!

Programeaza-te acum
x
Formular de cerere
Call Now Button