Coroana dentara – Ghid Complet despre coroane dentare

Informații validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0311.302.730

Ce este o coroană dentară și când ai nevoie de ea?

Coroana dentară este o lucrare protetică ce acoperă în totalitate un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, reușind astfel să îl salveze, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Coroanele dentare se realizează în laboratorul stomatologic, în urma amprentelor luate pacientului.

Coroana dentară se prezintă la înfățișare exact ca un dinte, doar că este goală pe dinăuntru. O astfel de lucrare protetică se recomandă în următoarele situații:
 • Dinții sunt distruși în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate;
 • Dinții au nevoie de o restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea;
 • În urma unui tratament de canal;
 • Dinții sunt decolorați sau au diverse colorații care nu se pot remedia prin albire;
 • În cadrul unui tratament cu implanturi dentare.

Alege bine din prima

Pierderea unuia sau a mai multor dinți poate fi un factor de stres foarte mare și poate avea efecte negative asupra stimei de sine. De aceea, este foarte important ca, atunci când luam decizia de a urma un tratament cu implant dentar, să fim corect informați, pentru a evita riscurile unei intervenții nereușite.

Tipuri de coroane dentare

Coroană dentară din compozit

Coroană dentară din compozit

Acest tip de coroană este folosit, de regulă, în etapa provizorie a tratamentului protetic (compozitul este un material mai puțin durabil).

Coroană dentară metalo-ceramică

Coroană dentară metalo-ceramică

Dintele artificial care urmează a fi montat are un înveliș de bază din metal, peste care se află un al doilea strat din ceramică, pentru a nu fi afectat aspectul estetic.

Coroană dentară din ceramică (porțelan)

Coroană dentară din ceramică (porțelan)

Coroana dentară realizată integral din ceramică, numită și porțelan integral, are atât rezistență la masticație, cât și un aspect estetic superior (asemănare cu dinții naturali). Astfel, este una dintre cele mai bune alegeri, materialul ceramic fiind unul premium, special conceput.

Coroană dentară din zirconiu

Coroană dentară din zirconiu

Aceasta se potrivește perfect cu dinții naturali, astfel că îndeplinește chiar și cele mai exigente cerințe în materie de estetică. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni în materie de coroane dentare, fiind realizată cu ajutorul aceleiași tehnologii de maximă precizie (CAD-CAM), din cadrul laboratorului nostru.

Procedura de punere a unei coroane dentare

La ce te poți aștepta?

Aplicarea coroanei dentare nu este un procedeu dureros, prin urmare nu ai de ce să îți faci griji în această privință. În funcție de caz, pregătirea dintelui afectat poate fi făcută cu anestezie locală, astfel că durerea sau orice tip de jenă sunt eliminate complet.

Coroana dentară nu se observă și nimeni nu va ști de existența ei, dacă nu le spui tu. Chiar și dacă le precizezi, nu vor ști să o identifice, pentru că arată exact ca dinții tăi naturali. Imită perfect smalțul dinților, iar culoarea este aleasă în funcție de nuanța danturii tale (inclusiv gradul de transparență poate fi reglat).

Coroanele dentare realizate complet din ceramică și cele din zirconiu oferă un aspect natural, ele îndeplinesc cele mai exigente cerințe de estetică. Deci chiar dacă este vorba de o coroană dentară a unui dinte din față, nu ai de ce să îți faci griji.

Alege bine din prima

Pierderea unuia sau a mai multor dinți poate fi un factor de stres foarte mare și poate avea efecte negative asupra stimei de sine. De aceea, este foarte important ca, atunci când luam decizia de a urma un tratament cu implant dentar, să fim corect informați, pentru a evita riscurile unei intervenții nereușite.
Dacă îți dorești să ai din nou încredere în zâmbetul tău, atât coroanele dentare, fațetele dentare, dar și implanturile dentare sunt opțiuni foarte populare, cu rezultate de excepție. Fațetele dentare sunt o variantă atunci când problema tratată are amploare mai mică și este de factură estetică: dinte pătat sau ciobit, fisuri minore sau goluri între dinți.

Când problemele sunt mai complexe, precum un dinte rupt, cu plombă pe o suprafață foarte mare (risc crescut de fractură) sau care a avut o obturație de canal, este nevoie de o coroană dentară pentru a menține dintele intact și pentru a-l proteja de orice daune suplimentare care ar putea duce la extracție.

Implantul dentar este o soluție atunci când există un gol inestetic, cauzat de pierderea unui dinte. Implantul este, de fapt, o rădăcină artificială din titan (asemeni unui șurub) care este inserată în osul maxilarului. A doua etapă a tratamentului implică însă fixarea coroanei dentare.

Cât timp rezistă o coroană dentară?

Prețul coroanelor dentare diferă în funcție de material, prin urmare un preț mai mic va fi pentru cele compuse din metal + ceramică (metalo-ceramice), spre deosebire de cele integral ceramice (fără suport metalic).

Tratamentele estetice nu schimbă doar un zâmbet, ci întreaga viață a pacientului care râde și se exprimă cu mai multă încredere și fără complexe.

La Denttaglio Clinic creăm și recreăm cele mai naturale și mai frumoase zâmbete, ale căror rezultate nu sunt doar estetice, ci și funcționale, cu o rezistență îndelungată, în cel mai scurt timp, cu ajutorul coroanelor dentare.

Prețuri Coroane dentare

 • Coroană dentară integral ceramică pe implant2000 RON
 • Coroană dentară ceramică emax pe suport zirconiu pe dinte natural2000 RON
 • Coroană dentară full zirconiu pe implant realizată prin frezare computerizată1650 RON
 • Coroană dentară full zirconiu realizată prin frezare computerizată1650 RON
 • Fațetă dentară E.Max realizată prin frezare computerizată cad-cam2000 RON
 • Fațetă dentară feldspatica Digital Dental Lab2500 RON

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031
  Trimite-ne mesaj
  1
  Denttaglio Clinic
  Bună ziua,
  Cu ce vă putem ajuta?