Fatete dentare Emax – micile imperfecțiuni ale danturii sunt rezolvate perfect

Fatete dentare Emax

Dacă nu ești mulțumit de zâmbetul tău, fie că este vorba de modificări de culoare, fisuri, ciobiri, spațieri sau înghesuiri minore, trebuie să știi că există fatetele dentare E-max – soluția stomatologică inovatoare care îți redă aspectul natural și frumos al dinților. Aceste foițe subțiri din porțelan pot face minuni în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului dinților tăi, dându-ți încrederea de a zâmbi fără ezitare. În acest ghid cuprinzător, vei afla tot ceea ce te interesează despre fațetele dentare Emax, pornind de la beneficiile lor, procesul de aplicare, întreținerea și multe altele.

Fatete dentare- tratament de albire a dintilor
Fatete dentare Emax

În acest articol vei afla informații complete despre fațetele dentare E-max care te vor ajuta să iei decizia cea mai bună pentru dantura ta. 

REZUMAT

 • Fațete Dentare Emax – Ce sunt?
 • Știința din Spatele Fațetelor Emax
 • Avantajele Alegerii Fațetelor Emax
 • Procesul de Aplicare
 • Personalizarea Fațetelor Emax
 • Îngrijirea Fațetelor Emax
 • Fațete Emax vs. Fațete Tradiționale
 • Durabilitatea și Longevitatea Fațetelor Emax
 • Cine Este un Candidat Potrivit?
 • Abordarea Problemelor Comune
 • Costuri cu Fațete Emax – Preț / Fațetă

 • Alegerea unui Dentist Priceput
 • Impactul Psihologic al unui Zâmbet Frumos
 • Este Procedura Dureroasă?
 • Concluzie despre Fațetele Dentare Emax

Fatete dentare Emax – Ce sunt?

Fațetele dentare sunt foițe subțiri de material care se lipesc pe suprafața dinților cu defecte estetice (dinți ciobiți, decolorați, pătați s.a.) pentru a remedia problema. Dacă te-ai gândit să apelezi la un astfel de tratament, este foarte bine să știi că fațetele dentare E-max sunt foarte populare și adesea recomandate pacienților, deoarece redau danturii un aspect estetic incredibil. Oferă strălucire naturală dinților, iar tu te vei bucura de un zâmbet frumos, cu aspect natural.

Știi acele zâmbete perfecte de Hollywood? Poți obține și tu o dantură de vedetă cu ajutorul  unor fatete dentare Emax, în doar câteva ședințe, în clinica stomatologică Denttaglio. Ai posibilitatea să testezi în prealabil fațetele dentare, pentru că știm cât de important este pentru tine să te asiguri că dantura ta va arăta natural, exact așa cum ți-ai imaginat-o.

Știința din Spatele Fațetelor Emax

Dacă până acum aspectul pe care îl poți obține cu ajutorul acestor fațete pare atractiv, trebuie să afli în continuare și detalii cu privire la tehnologia din spatele lor.  Fațetele Emax sunt create folosind tehnologie avansată CAD/CAM (design asistat de calculator și fabricație asistată de calculator). Aceasta asigură o potrivire precisă și un aspect natural. Materialul utilizat, disilicatul de litiu, este renumit pentru proprietățile sale optice care seamănă strâns cu smalțul natural al dinților, rezultând o asemănare perfectă cu dinții existenți.

Fațetele dentare E-max sunt realizate din ceramică presată, cunoscută pentru rezistența sa de nivel superior și a aspectului estetic deosebit pe care îl oferă. Proprietățile de transluciditate, opalescență și difuzie ușoară pe care le are ceramica presată, fac din acest material unul ideal pentru restaurările dentare. Dinții arată natural, nimeni nu își va da seama că ai fațete dentare!  

Avantajele Alegerii Fațetelor Emax

Înainte de a alege fațetele dentare, este important să cunoști modul pozitiv prin care dantura ta va beneficia de schimbarea pe care ți-o dorești. Fațetele Emax oferă mai multe avantaje, printre care:

 • Aspect natural: Fațetele Emax sunt extrem de translucide, reflectând lumina într-un mod similar dinților naturali. Fațetele dentare E-max, datorită materialului de fabricare, au o rezistență foarte mare, la fel și durabilitate, lucru care face posibil ca ele să fie și ultra-subțiri (0,3 – 0,5 mm, în timp ce fațetele clasice de porțelan au o grosime de minim 0,5 mm). Prin urmare, procesul de pregătire al dinților implică îndepărtarea unui strat extrem de subțire de smalț sau, în anumite cazuri, nu mai este deloc necesară șlefuirea. Deci, nu se mai modifică suprafața dinților, ei rămân intacți. 
 • Alterarea minimă a dinților: Comparativ cu fațetele tradiționale, fațetele Emax necesită îndepărtarea minimă a smalțului.
 • Rezistență la pete: Materialul utilizat în fațetele Emax are mai puține șanse să se păteze, asigurând un zâmbet strălucitor și de lungă durată.
 • Durabilitate: Fațetele Emax sunt rezistente și pot rezista uzurii zilnice. Datorită ceramicii presate din care sunt realizate fațetele dentare E-max, ele au o rezistență foarte mare și durabilitate crescută. Astfel, chiar dacă sunt la fel de subțiri ca niște lentile de contact, nu ai de ce să îți faci griji în privința ciobirii sau fracturii fațetelor E-max. Materialul inovativ din care sunt compuse face ca riscul de crăpare sa fie de trei ori mai mic decât în cazul fatetelor tradiționale. 
 • Transformare rapidă: Procedura necesită adesea mai puține vizite la dentist în comparație cu alte tratamente.

Procesul de Aplicare

În continuare este foarte important să afli pașii de aplicare a fațetelor E-max:

 • Consultație: Dentistul tău îți va examina dinții și veți discuta despre obiectivele și așteptările tale pentru a determina dacă fațetele Emax sunt potrivite pentru tine sau nu.
 • Pregătire: Se va îndepărta o mică cantitate de smalț de pe dinții pe care se vor aplica fațete. Apoi se vor lua amprente pentru realizarea fațetelor.
 • Fațete temporare: În timp ce fațetele permanente sunt în procesul de pregătire, pot fi aplicate fațete temporare pentru a proteja dinții.
 • Lipire: Odată ce fațetele Emax personalizate sunt pregătite, ele vor fi lipite cu atenție pe dinți, folosind adeziv dentar.
 • Ajustări finale: Dentistul va face ajustări dacă este necesar pentru a asigura o potrivire confortabilă și un aspect natural.

Personalizarea Fațetelor Emax

Fațetele Emax sunt personalizate pentru a se potrivi nuanței, formei și dimensiunii dorite. Dentistul tău va colabora cu tine pentru a se asigura că fațetele se potrivesc cu trăsăturile tale faciale și aspectul general. Când vorbim de estetica zâmbetului, dinții frontali, care sunt și cei mai vizibili, devin adesea o preocupare pentru pacienți. Culoarea se alege de medic și pacient împreună. În plus, amprentarea dentară și preparația sunt două etape importante în fațetare, deoarece fac diferența între un medic profesionist și unul amator, între un aspect îmbunătățit al danturii și unul înrăutățit.

De aceea, este important ca pacienții să solicite fotografii cu lucrări de fațetare executate în trecut și rezultatele acestora, precum și previzionarea rezultatului final.

Îngrijirea Fațetelor Emax

Dacă ai parcurs până aici și informațiile pe care le-ai citit te-au determinat să optezi pentru alegerea fațetelor E-max, este important să știi că îngrijirea orală corectă este de bază atunci când vrei să te bucuri de un zâmbet perfect cât mai mult timp. Deci  vei afla o veste bună în rândurile următoare: îngrijirea fațetelor Emax este ușor de realizat și nu presupune proceduri speciale sau diferite față de cele pe care le făceai și până acum:

 • Igienă orală: Periază-ți dinții și utilizează ața dentară regulat pentru a menține fațetele și dinții naturali în stare impecabilă.
 • Evită forța excesivă: Deși fațetele Emax sunt rezistente, evită să folosești dinții pentru a deschide ambalaje sau pentru a mușca alimente foarte dure.
 • Vizite regulate la stomatolog: Consultațiile regulate la dentist vor contribui la menținerea pe termen lung a fațetelor.

Fațete Emax vs. Fațete Tradiționale

Fațetele Emax diferă de cele tradiționale în ceea ce privește materialul și procesul de aplicare. Fațetele tradiționale sunt adesea mai groase și necesită îndepărtarea mai mare a smalțului. În schimb, fațetele Emax nu afectează atât de mult dinții naturali, păstrând în același timp un aspect estetic.

 1. Durabilitatea și Longevitatea Fațetelor Emax

Cum am amintit mai sus, o igienă orală corespunzătoare le va proteja mult timp. Cu îngrijire adecvată, fațetele Emax pot rezista timp de un deceniu sau chiar mai mult. Materialul lor rezistent și proprietățile lor de rezistență la pete contribuie la longevitatea acestora.

Cine Este un Candidat Potrivit?

O altă informație de interes pentru tine este că fațetele Emax pot fi o opțiune potrivită pentru persoanele cu:

 • Dinti decolorați sau pătați
 • Dinti ciobiți sau fisurați
 • Ușoare dezechilibre sau dinti cu formă neregulată
 • Spații între dinți

Abordarea Problemelor Comune

Este bine să cunoști și aceste aspecte legate de fațetele Emax:

 • Sensibilitate: Poate apărea sensibilitate temporară după procedură, dar de obicei dispare.
 • Proces ireversibil: Îndepărtarea smalțului este ireversibilă, dar fațetele Emax oferă o abordare minim invazivă.

Costuri cu Fațete Emax – Preț / Fațetă

Cu siguranță te-ai gândit și la costurile pe care le implică alegerea acestor fațete. Trebuie să știi că el variază în funcție de factori precum numărul de fațete necesare, locația și expertiza dentistului. Deși la început pot părea mai scumpe, longevitatea și beneficiile estetice de care te bucuri printr-un zâmbet perfect le fac să reprezinte una dintre cele mai bune investiții pentru dantura ta. Prețul unei fațete dentare Emax în București variază între 420 de euro și 700 euro. In cadrul clinicii percepem un preț de 450 euro per fațetă.

Alegerea unui Dentist Priceput

Când te decizi să apelezi la această procedură, alegerea unui dentist priceput și experimentat este crucială pentru obținerea celor mai bune rezultate cu fațetele Emax. Caută practicieni renumiți cu un istoric de succes în aplicarea fațetelor E-max.

Impactul Psihologic al unui Zâmbet Frumos

A avea un zâmbet încrezător poate avea un impact pozitiv asupra stimei de sine și stării generale de bine. Fațetele Emax nu doar îmbunătățesc aspectul tău, ci și sporesc încrederea în sine.

Este Procedura Dureroasă?

Probabil te-ai gandit și la acets aspect, mai ales dacă te-ai confruntat în trecut cu astfel de experiențe. Dar trebuie să știi că procedura, în general, nu este dureroasă deoarece se folosește anestezie locală în timpul pregătirii smalțului. Unii pacienți pot resimți disconfort minor după procedură, care de obicei dispare rapid.

Concluzie

Fațetele dentare Emax oferă o soluție minim-invazivă pentru obținerea unui zâmbet superb. Aspectul lor natural, durabilitatea și caracteristicile care le permit să fie personalizate pentru fiecare pacient în parte, le fac o alegere populară pentru persoanele care caută îmbunătățirea aspectului dentar. Dacă ești gata să-ți transformi zâmbetul și să-ți recâștigi încrederea, ia în considerare explorarea beneficiilor fațetelor Emax.

Întrebări Frecvente Despre Fațetele Dentare Emax

Q1: Cum se diferă fațetele Emax de fațetele tradiționale? 

Fațetele Emax sunt mai subțiri, necesită mai puțină îndepărtare a smalțului și oferă o abordare mai conservatoare în comparație cu fațetele tradiționale.

Q2: Pot fațetele Emax să se păteze în timp? 

Fațetele Emax sunt foarte rezistente la pete, dar se recomandă evitarea consumului excesiv de substanțe care pot păta, precum cafeaua și vinul roșu.

Q3: Este dureros să obții fațetele Emax? 

Procedura, în general, nu este dureroasă datorită utilizării anesteziei locale în timpul pregătirii smalțului.

Q4: Cât timp durează procesul de aplicare a fațetelor Emax?

 Procesul durează de obicei câteva săptămâni, inclusiv consultații, pregătire și aplicarea lor. 

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031