Fațete dentare într-o singură zi

Informații validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0311.302.730

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt secretul unui zâmbet de Hollywood. Procedura de fațetare a dinților reprezintă o intervenție estetică minimum invazivă care rezolvă diverse probleme dentare (de la colorații ale dinților la formă inestetică, spații interdentare sau înghesuiri) și care oferă rezultate extraordinare de lungă durată.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt foițe fine din porțelan, foarte rezistente, care se aplică pe partea din față a dinților. Ele imită smalțul natural și sunt realizate în laborator cu ajutorul tehnologiei computerizate, pentru ca pacientul să beneficieze de un zâmbet potrivit trăsăturilor sale. Perfect compatibile cu smalțul, fațetele dentare pot fi realizate din materiale precum ceramică emax, zirconiu sau compozit.

Spre deosebire de albirea dentară, fațetele dentare pot schimba radical atât culoarea dintelui, dar mai ales forma și poziția acestuia, reprezentând, în unele cazuri clinice, o alternativă la aparatele dentare.

Tipuri de fațete dentare

Fațetele dentare din ceramică (emax și zirconiu) sunt cele mai frecvent întâlnite, însă acestea pot fi realizate și din compozit. Indiferent de materialul utilizat, procedura de fațetare este de două tipuri: cu șlefuirea dinților sau fără șlefuirea dinților (fațete no-prep).

Beneficiile fațetelor dentare

01

Zâmbet impecabil în cel mai scurt timp

01

Zâmbet impecabil în cel mai scurt timp

Intervenția de fațetare se realizează rapid, fără tratamente dureroase, fără multe vizite la cabinetul stomatologic. Fațetele dentare CAD/CAM te ajută să obții un zâmbet nou într-un timp record.

02

Îmbunătățirea esteticii dinților

02

Îmbunătățirea esteticii dinților

Fațetele rezolvă colorațiile care nu dispar prin albire dentară, forma inestetică a dinților, spațiile interdentare sau ușoarele înghesuiri dentare.

03

Nu necesită restaurarea tuturor dinților

03

Nu necesită restaurarea tuturor dinților

Fațetele sunt indicate chiar și în cazul unor modificări estetice minore, pentru a corecta doar un singur dinte. Datorită materialelor utilizate, dintele sau dinții fațetați se vor confunda cu dinții naturali.

04

Dinții naturali sunt conservați

04

Dinții naturali sunt conservați

Fațetele necesită o preparație minimă, structura naturală a dinților fiind astfel salvată. În anumite cazuri, nici nu este nevoie de pregătirea dinților în prealabil.

05

Durabilitate

05

Durabilitate

Spre deosebire de dinții naturali, fațetele ceramice nu se colorează, nu se pătează, astfel nu necesită albire dentară.

06

Tehnologie modernă

06

Tehnologie modernă

Utilizăm tehnologie avansată, de ultimă generație, pentru procesul de fațetare. Cu ajutorul scannerului 3Shape Trios, amprentarea tradițională a fost înlocuită de cea optică, intervenția fiind confortabilă, 100% precisă și foarte predictibilă, timpii suplimentari de așteptare fiind eliminați definitiv. Apoi, înainte de fixarea fațetelor definitive, realizăm un mock-up pe care îl aplicăm pe dinții pacientului pentru ca acesta să poată testa zâmbetul. Astfel, putem face din timp ajustările necesare.

Etapele procedurii de aplicare a fațetelor dentare

Indiferent de opțiunea estetică dentară, vei putea să vezi înainte de tratament cum va arăta zâmbetul tău, datorită celei mai performante tehnologii computerizate pe care Denttaglio Clinic din București ți-o pune la dispoziție – Digital Smile Design. Astfel, pacientul va beneficia de zâmbetul potrivit, în deplină armonie cu trăsăturile sale faciale. Tehnologia este disponibilă și pentru alte lucrări estetice de reconstrucție dentară, precum coroanele dentare.

Pentru a putea crea acel zâmbet perfect pentru tine, este necesară o planificare în detaliu. De la dimensiunea și poziția ideală a fiecărui dinte, la formă, textură și culoare, totul este planificat conform unui protocol bine stabilit, care cuprinde următorii pași:

Întrebări frecvente despre fațete dentare

Fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru persoanele care au dinții frontali ciobiți, decolorați, distanțați (cu strungăreață), strâmbi, cu forme inestetice.

Pentru aplicarea propriu-zisă a fațetelor se va folosi un material de cimentare ce va lipi fațeta dentară de dinte prin sistemul de izolare a salivei. Materialul utilizat creează un pod între fațetă și smalț, ajutând ca aceste elemente să funcționeze drept un singur dinte.

Fațetele dentare, cu precădere cele din ceramică, pot dura până la 15-20 de ani, dacă sunt întreținute în mod corespunzător. Acest lucru implică o igienă orală riguroasă și vizitele regulate la stomatolog.

Nu! Retragerea gingivală nu apare ca urmare a fațetării dentare, ci poate fi o cauză a unei lucrări stomatologice necorespunzătoare, lăsată neterminată. Asocierea între retragerea gingiei și fațeta dentară nu este fondată.

Înainte de aplicarea fațetelor dentare, se va utiliza o anestezie locală. După finalizarea procedurii, poți avea de-a face cu sensibilitate dentară generată de cimentare, aceasta fiind o reacție naturală a dinților la cimentul de lipire. Durerea poate ține până la 6 ore după trecerea efectului anesteziei și poate reapărea în valuri. De asemenea, gingiile vor fi inflamate în urma procedurii.

Primele zile de la intervenție reprezintă o perioadă de acomodare, așa că poate apărea un mic disconfort în cazul mușcăturii sau mestecatului sau dureri locale, însă acestea sunt trecătoare. Dacă simptomele persistă, este recomandat să vizitezi medicul stomatolog.

Cu ajutorul celor mai performante tehnologii, acum poți sa previzualizezi pe calculator felul în care va arăta viitorul tău zâmbet chiar înainte de tratament. Astfel, te poți asigura că fațetele vor avea un aspect natural.

Fațetele dentare sunt minim invazive și implică o șlefuire foarte fină a dintelui (0,2 – 0,5 mm), astfel încât intervenția va fi insesizabilă. De asemenea, există și cazuri în care fațetele nu necesită operațiunea de șlefuire (fațete no-prep), dacă pacientul are spații între dinți sau strungăreață.

Retenția alimentară în zona gingiei poate apărea dacă pacientul nu are o igienă orală foarte bună. Periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură trebuie să facă parte din rutina oricărei persoane, fie că are sau nu fațete dentare.

Purtarea fațetelor nu este asociată cu restricții alimentare, însă este recomandat ca, în primele zile de acomodare, alimentele consumate să fie mai moi. Totuși, pacienții sunt sfătuiți să evite să aplice prea multă presiune pe fațete spărgând între dinți alimente foarte tari. Băuturile precum cafeaua, ceaiul sau vinul nu vor păta fațetele ceramice. Acestea își păstrează nuanța de alb aleasă inițial.

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031
    Trimite-ne mesaj
    1
    Denttaglio Clinic
    Bună ziua,
    Cu ce vă putem ajuta?