Aparat dentar Invisalign – Pret

Aparatul dentar Invisalign este cel mai cunoscut aparat dentar complet invizibil. Compus dintr-un set de aliniatori personalizați, tratamentul ortodontic Invisalign este unul extrem de comod pentru pacient.

Datorită faptului că aliniatorii sunt detașabili, tratamentul nu aduce schimbări în alimentație sau în rutina de igienizare. În plus, nu produce nicio schimbare nici în viața socială a pacientului, acesta poate renunța la aparat în orice moment-cheie, de la întâlniri, conferințe la evenimente speciale din viața lui. Fiind realizați dintr-un material transparent, aliniatorii sunt aproape invizibili.

Pentru că setul de gutiere trebuie îndepărtat atunci când pacientul dorește să mănânce, Invisalign este și alegerea ideală pentru cei mici, ajutându-i să aibă un stil de viață sănătos și să renunțe la gustările nesănătoase.

În acest articol vei afla informațiile complete despre tot ce trebuie să știi cu privire la aparatul dentar Invisalign.

REZUMAT

 • Cum îndreaptă dinții aparatul dentar invizibil, Invisalign?
 • Planul de tratament Invisalign este împărțit în etape, astfel încât într-o anumită etapă doar anumitor dinți li se permite deplasarea
 • Cum să alegi un medic specialist în aparat dentar Invisalign
 • Îngrijirea adecvată a aparatului dentar Invisalign
 • Invisalign pentru adolescenţi
 • Eficiența tratamentului cu INVISALIGN
 • Cazurile potrivite pentru aparatul  INVISALIGN
 • Aparat dentar cu brackeți versus Invisalign
 • Avantaje – Aparat dentar Invisalign
 • Tratamentul cu aparat dentar Invisalign
 • Contenția
 • Concluzie
 • Întrebări frecvente (FAQ)
 • Prețuri Ortodonție

Aparat dentar Invisalign Pret

aparat dentar invisalign in cutie pe fundal roz

Aparat dentar invisalign lite - 1 arcadă

Pret – 1500 EURO

aparat dentar invisalign in cutie

Aparat dentar invisalign lite - 2 arcade

Pret – 3000 EURO

aparat dentar invisalign doua arcade

Aparat dentar invisalign comprehensive full - 2 arcade

Pret – 4200 EURO

Aparat dentar Invisalign

Invisalign este cel mai cunoscut aparat dentar complet invizibil. Compus dintr-un set de aliniatori personalizați, tratamentul ortodontic Invisalign este unul extrem de comod pentru pacient.
 
Datorită faptului că aliniatorii sunt detașabili, tratamentul nu aduce schimbări în alimentație sau în rutina de igienizare. În plus, nu produce nicio schimbare nici în viața socială a pacientului, acesta poate renunța la aparat în orice moment-cheie, de la întâlniri, conferințe la evenimente speciale din viața lui. Fiind realizați dintr-un material transparent, aliniatorii sunt aproape invizibili.
 
Pentru că setul de gutiere trebuie îndepărtat atunci când pacientul dorește să mănânce, Invisalign este și alegerea ideală pentru cei mici, ajutându-i să aibă un stil de viață sănătos și să renunțe la gustările nesănătoase. 
 

Cum îndreaptă dinții aparatul dentar invizibil, Invisalign?

Spre deosebire de celelalte aparate dentare clasice, Invisalign folosește o tehnologie inovatoare care permite îndreptarea dinților și tratarea afecțiunilor de ocluzie incorectă, la copii și adulți, printr-o serie de aliniatori detașabili transparenți. Cu ajutorul ClinCheck, planul de tratament virtual 3D, pacientul va vedea de la început cum va arăta zâmbetul lui la finalul tratamentului (și cum se va schimba de la o zi la alta), chiar înainte de a începe tratamentul propriu-zis.

Planul de tratament Invisalign este împărțit în etape, astfel încât într-o anumită etapă doar anumitor dinți li se permite deplasarea.

Fiecare set de aliniatori sau gutiere trebuie purtat timp de două săptămâni (în anumite cazuri 3 săptămâni, în funcție de recomandările medicului). Pe măsură ce sunt schimbate seturile de aliniatori, dinții tăi migrează de la o zi la alta spre poziția finală din planul de tratament. Aliniatorii trebuie purtați minimum 22 de ore/ zi pentru un tratament cu rezultate rapide.

Nu este necesară activarea aparatului dentar așa cum se întâmplă în cazul aparatului dentar cu brackeți, deoarece Invisalign funcționează în permanență, 24 de ore din 24, aplicând forțe blânde asupra dinților pentru a-i aduce în poziția corectă. Astfel, și vizitele la medicul ortodont sunt mai rare, la 6-8 săptămâni sau chiar 3 luni pentru pacienții care locuiesc în străinătate (fiind recomandat pentru un tratament ortodontic la distanță) versus cel clasic care necesită control lunar.

Cum aliniatorii Invisalign pot fi scoși în orice moment al zilei, pacientul poate mânca orice dorește, exact cum o făcea înainte să înceapă tratamentul ortodontic, spre deosebire de aparatul dentar cu brackeți unde există numeroase restricții alimentare.

Fiind detașabil nu produce nicio schimbare nici în rutina de igienizare orală și, cel mai important, este că pacientul poate scoate aparatul la orice ocazie specială precum nunți sau întâlniri importante, astfel viața socială rămâne aceeași. Bineînțeles, cu diferența că pacientul va fi mai încrezător.

Sistemul Invisalign oferă cea mai ușoară metodă de îndreptare a dinților, este confortabil, invizibil și detașabil, astfel nu produce nicio schimbare în rutina de igienizare sau în alimentație, așa cum se întâmplă în cazul aparatelor dentare clasice, cu brackeți.

Cum să alegi un medic specialist în aparat dentar Invisalign

Experiența și pregătirea medicului stomatolog

Atunci când alegi un medic stomatolog pentru tratamentul cu aparat dentar Invisalign, este important să verifici experiența și pregătirea sa în acest domeniu. Asigură-te că medicul are certificarea și experiența necesară pentru a realiza un tratament de calitate.

Recomandări și referințe

Poți cere recomandări și referințe de la prieteni, familie sau colegi care au beneficiat deja de tratamentul cu aparat dentar Invisalign. Opiniile și experiențele lor pot fi valoroase în alegerea medicului potrivit.

Consultație inițială

O consultăție inițială cu medicul stomatolog este un moment bun pentru a evalua abilitățile și cunoștințele medicului în ceea ce privește aparatul dentar Invisalign. Poți să adresezi întrebări și să obții toate informațiile necesare înainte de a decide asupra tratamentului.

Îngrijirea adecvată a gutierelor Invisalign

Curățarea zilnică a aparatului dentar

Pentru a menține un aparat dentar Invisalign curat și igienizat, este important să îl cureți zilnic. Poți folosi o periuță de dinți moale și apă caldă pentru a-l spăla înainte de a-l pune înapoi în gură.

Evitarea alimentelor și băuturilor colorate

Alimentele și băuturile colorate pot cauza pete pe aliniatoarele Invisalign. Este recomandat să eviți consumul acestora în timpul purtării aparatului dentar.

Programarea vizitelor regulate la medicul stomatolog

Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt importante pentru a urmări progresul tratamentului și pentru a primi noi seturi de aliniatoare. Nu ezita să programiți aceste vizite conform recomandărilor medicului.

 

Invisalign pentru adolescenţi

 Invisalign oferă o gamă de opţiuni de tratament pentru adolescenţi, INVISALIGN TEEN. Marele beneficiu al Invisalign este că oferă o soluţie estetică şi mai flexibilă pentru a reda adolescenţilor încrederea unui zâmbet minunat. Aliniatorii Invisalign teen sunt confortabili, detaşabili şi aproape invizibili, ceea ce înseamnă că adolescenţii pot continua să se bucure de viaţă fără restricţiile, iritarea şi stânjeneala asociate adesea suporturilor (brackets) şi sârmelor de metal.
 
Aliniatorii Invisalign sunt, de asemenea, detaşabili, astfel încât adolescenţii pot continua să se spele pe dinţi şi să folosească aţa dentară ca de obicei.
 
Un aparat dentat Invisalign este cea mai bună alegere din punctul de vedere al esteticii și flexibilității pentru a reda adolescenților un zâmbet plin de încredere. Seturile de aliniatori sunt confortabile, detașabile și complet invizibile, astfel încât adolescenții nu vor simți nicio jenă și nici un disconfort așa cum se întâmpă în cazul aparatelor dentare cu brackeți și sârme din metal.
 
Există mai multe variante de tratament pentru adolescenți, în funcție de stadiul dezvoltării dentiției. Invisalign Teen este varianta de tratament special concepută pentru adolescenți, pentru cei tineri sau cei în cazul cărora dentiția adultă nu a erupt încă. În cazul unei dentiții dezvoltate, chiar dacă pacientul este adolescent, se va merge pe varianta unui tratament de adult. Doar medicul specialist ortodont Denttaglio Clinic poate decide care este cea mai bună variantă pentru pacient.
 
Invisalign nu impune nicio restricție în viața unui adolescent. Fiind un aparat dentar mobil, pacientul se poate spăla pe dinți așa cum o făcea în trecut și, bineînțeles, să folosească ață dentară. În plus, poate mânca orice își dorește.

Cat costa Aparat dentar Invisalign - Pret

 • Pret aparat dentar invisalign lite /arcadă 1500 EURO
 • Pret aparat dentar invisalign comprehensive full (ambele arcade) 4200 EURO

Eficiența tratamentului cu INVISALIGN

Corectarea problemelor dentare

Aparatul dentar Invisalign poate corecta o gamă largă de probleme dentare, inclusiv dinți înghesuiți, spații între dinți, supradentitie și supradentitie inversată. În majoritatea cazurilor, rezultatele obținute cu aparatul dentar Invisalign sunt comparabile cu cele ale aparatelor dentare tradiționale.

Durata tratamentului

Durata tratamentului cu aparat dentar Invisalign poate varia în funcție de complexitatea cazului și de obiectivele individuale ale pacientului. În general, tratamentul durează între 6 și 18 luni, dar medicul tău stomatolog va putea oferi o estimare mai precisă în cazul tău specific.

Rezultatele obținute

La finalul tratamentului, vei avea un zâmbet corect și armonios. Dinții tăi vor fi aliniați în poziția dorită, iar rezultatele obținute cu aparatul dentar Invisalign vor fi durabile, atâta timp cât îți menții o igienă orală adecvată și respecți recomandările medicului stomatolog.

Cazurile potrivite pentru aparatul  INVISALIGN

Aparatul dentar Invisalign este potrivit pentru o gamă largă de probleme dentare. Printre acestea se numără:

Dantura înghesuită

Dacă dinții tăi sunt înghesuiți și suprapuși, aparatul dentar Invisalign poate ajuta la alinierea lor și la obținerea unui zâmbet frumos și armonios.

Spații între dinți

Dacă ai spații între dinți, aparatul dentar Invisalign poate ajuta la închiderea acestora și la obținerea unei alinieri adecvate a dinților.

Supradentitie

Supradentitia este o afecțiune în care maxilarul superior se suprapune peste maxilarul inferior. Aparatul dentar Invisalign poate corecta această problemă și poate îmbunătăți alinierea dinților și funcția maxilarului.

Supradentitie inversată

Supradentitia inversată este o afecțiune în care maxilarul inferior se suprapune peste maxilarul superior. Aparatul dentar Invisalign poate corecta această problemă și poate ajuta la obținerea unei alinieri corecte a dinților.

Aparat dentar cu brackeți versus Invisalign

APARAT DENTAR INVISALIGN

Set de aliniatori transparenți

Invizibil – nu se observă deloc

Plasticul aliniatorilor protejează gingia și cavitatea orală

Nu produce schimbări în rutina de igienizare

Aparat dentar mobil – îl poți da jos în orice moment al zilei/ la evenimente

Trebuie purtat 22 de ore/ zi timp de 6-18 luni

Mănânci ce vrei, fără grija bracket-urilor

Mănânci exact ca înainte să începi tratamentul ortodontic

Se resimte doar un mic disconfort, o presiune la schimbarea setului de aliniatori

Necesită periaj după fiecare masă

Vizite mai rare la medicul ortodont (chiar și o dată la 3 luni)

Succesul tratamentului este dat de disciplina pacientului

Trebuie îndepărtat pentru a mânca sau a consuma alte băuturi în afară de apă

APARAT DENTAR CU BRACKETI

Aparat dentar metalic, format din sârme și brackeți

Metalic – atrage atenția

Sârmele pot irita cavitatea orală

Rutină de igienizare îngreunată

Aparat dentar fix – nu îl poți da jos decât la finalul tratamentului, în cabinetul medicului

Trebuie purtat 24/ 7 pentru aproximativ 2 ani

Restricții alimentare

Dificultăți în masticație

Provoacă dureri de dinți și irită cavitatea orală

Poate cauza decolorare dentară

Necesită controale lunare

Nu este recomandat atleților

Poți mânca cu aparatul, însă produce schimbări în alimentație și rutina de igienizare

Avantaje – Aparat dentar Invisalign

Aparat dentar Invisalign – oferă o serie de avantaje față de aparatele dentare tradiționale. Printre acestea se numără:

 • Estetică: Invisalign este practic invizibil, ceea ce înseamnă că poți să îți corectezi dinții fără să atragi atenția asupra tratamentului ortodontic.
 • Confort: Aliniatoarele sunt fabricate dintr-un material neted și confortabil, fără a avea elemente metalice care să cauzeze disconfort sau iritații.
 • Libertate: Aliniatoarele pot fi îndepărtate atunci când mănânci sau te periezi pe dinți, oferindu-ți libertatea de a savura mâncarea preferată și de a menține o igienă orală adecvată

Tratamentul cu aparat dentar Invisalign

Fiecare set de aliniatori personalizați trebuie purtat câte două săptămâni, timp în care dinții migrează, puțin câte puțin, spre poziția finală. De la un set la altul vei observa schimbări ale zâmbetului tău. 

Seturile de aliniatori se schimbă acasă, de către pacient. Pe durata tratamentului există și controale ocazionale la medicul ortodont pentru a monitoriza evoluția, însă acestea sunt mai rare față de cele pe care le presupune aparatul dentar cu brackeți.

În funcție de complexitatea cazului, durata unui tratament cu aparat dentar  Invisalign variază de la o persoană la alta, în funcție de complexitatea cazului și de modul în care reacționează dinții. În mod normal, tratamentul durează între 6 și 18 luni.

Contenția

După ce dinții au ajuns în poziția finală, urmează perioada de contenție care ajută dinții să se fixeze în noile poziții.

Vino în clinicile Denttaglio și întreabă-ne despre Invisalign!

Tot ce trebuie sa retii este ca un aparat dentar Invisalign este o soluție estetică și eficientă pentru corectarea problemelor dentare. Prin utilizarea tehnologiei avansate și a aliniatoarelor transparente, poți obține un zâmbet frumos și armonios fără a fi nevoie să recurgi la aparatele dentare tradiționale.

Cu toate acestea, este important să consulți un medic stomatolog specializat în aparatul dentar Invisalign pentru a evalua cazul tău și a stabili cel mai potrivit plan de tratament. Respectă instrucțiunile medicului și asigură-te că ai o igienă orală adecvată pentru a obține rezultatele dorite.

Întrebări frecvente (FAQ)

1. Cât de confortabil este aparatul dentar Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este fabricat dintr-un material neted și confortabil, fără a avea elemente metalice care să cauzeze disconfort sau iritații. Majoritatea pacienților se obișnuiesc rapid cu purtarea aliniatoarelor.

2. Pot îndepărta aliniatoarele pentru ocazii speciale?

Da, aliniatoarele pot fi îndepărtate pentru ocazii speciale, cum ar fi nunți sau evenimente importante. Cu toate acestea, este important să le purtați conform instrucțiunilor medicului pentru a asigura progresul tratamentului.

3. Aparatul dentar Invisalign este potrivit pentru toate problemele dentare?

Aparatul dentar Invisalign este potrivit pentru o gamă largă de probleme dentare, dar nu este indicat în cazurile foarte complexe sau în anumite afecțiuni dentare severe. Un medic stomatolog specializat poate evalua cazul tău și poate recomanda cea mai potrivită opțiune de tratament.

4. Cât durează purtarea aliniatoarelor pe zi?

Recomandarea generală este să porți aliniatoarele Invisalign timp de aproximativ 20-22 de ore pe zi. Este important să respecți această recomandare pentru a asigura eficiența tratamentului.

5. Care sunt costurile tratamentului cu aparat dentar Invisalign?

Costurile tratamentului cu aparat dentar Invisalign pot varia în funcție de complexitatea cazului și de durata tratamentului. La Denttaglio costurile cu aparatul dentar Invisalign pot fi intre 1500 EURO si 4200 EURO pentru ambele arcade. Este recomandat să consulți medicul stomatolog pentru a obține informații specifice despre costurile implicate în cazul tău.

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031