Detartraj – arată-le dinților tăi grija de care au nevoie

Prețuri profilaxie

 • Pachet Igienizare Profesioanală EMS (Perioflow supragingival și subgingival, detartraj cu Piezon by EMS Airflow® )350 RON
 • Pachet Perio Advanced Laser Cleaning (detartraj subgingival,decontaminare bacteriană LASER- ambele arcade600 RON
 • Air-flow150 RON
 • Periaj profesional100 RON
 • Detartraj profesional ultrasunete  150 RON
 • Fluorizare cu gel/lac fluorizant pe ambele arcade/ședință100 RON

Detartraj – igienizare profesionala

Fie că te speli în grabă pe dinți sau acorzi o atenție specială igienei orale, fie că bei zilnic cafea sau doar ocazional, fie că fumezi sau nu ai pus niciodată o țigară în gură, fie că ești un consumator fidel de dulciuri sau ai mare grijă la consumul de zahăr, placa bacteriană și tartrul nu vor întârzia să apară mai devreme sau mai târziu. 
 
În mod natural pe suprafața dinților se depune placă bacteriană, care neîndepărtată la timp formează o acumulare calcaroasă dură, numită tartru. 
 
Dacă ai privit în oglindă și ai văzut că pe interiorul dinților inferiori se află o depunere galben-maronie sau ai observat-o chiar pe suprafața exterioară a danturii tale, la baza gingiei,  înseamnă că te confrunți cu tartru. Procedura stomatologică care curăță cu ușurință aceste depuneri de tartru se numește detartraj, iar în rândurile următoare îți oferim răspunurile la o serie de întrebări pe care poate și tu ți le-ai pus.   

REZUMAT

 • Ce este detartrajul cu ultrasunete?
 • Noua metoda
 • Cum se face detartrajul?
 • Detartrajul nu provoacă durere
 • Care sunt efectele secundare ale detartrajului?
 • Avantajele detartrajului
 • Am voie să-mi fac detartraj în timpul sarcinii?

Ce este detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul cu ultrasunete este o metodă modernă și eficientă pentru curățarea suprafețelor dentare, devenită o alegere tot mai populară. Cu ajutorul dispozitivului de detartraj cu ultrasunete, se elimină depunerile de tartru prin intermediul unor vibrații ultrasonice, în timp ce un jet de apă elimină reziduurile produse.

Noua metoda

Detartrajul VECTOR PARO este noua metoda prin care cele mai mici depuneri de tartru si placa bacteriana sunt indepartate supra si subgingival fara cel mai mic disconfort, in timp ce un jet de solutie de hidroxiapatita elimina reziduurile produse.

Cum se face detartrajul?

Medicul dentist începe procedura printr-o examinare atentă a cavității bucale, după care, cu ajutorul aparatului de ultrasunete care are un dispozitiv de curățare cu vârf subțire, prin vibrațiile produse și a jetului de apă, îndepărtează placa și tartrul de la suprafața dinților și de sub gingie. Curățarea este profundă și nu produce durere.

În cazul în care pacientul are gingii sensibile, se poate aplica anestezie locală, astfel încât procedura să fie confortabilă.

O sângerare ușoară a gingiilor poate apărea după intervenția de detartraj. Este normală și dispare la o zi sau două după realizarea procedurii.

Detartrajul nu provoacă durere

Dispozitivul de detartraj cu ultrasunete emite o ușoară vibrație pe suprafața dintelui, în timpul îndepărtării plăcii bacteriene și a tartrului, iar jetul de apă care curăță reziduurile păstrează temperatura optimă a dinților (previne supraîncălzirea).

Prin urmare, detartrajul este o procedură simplă, nedureroasă, care nu prezintă niciun pericol și este important să facă parte din ritualul de îngriire al danturii fiecăruia dintre noi.

Care sunt efectele secundare ale detartrajului?

Datorită evoluției tehnologiei, tartrul, indiferent de cât de consistente sunt acumulările, poate fi curățat în mod eficient si confortabil cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Această procedură nu produce efecte secundare, pot apărea sângerări superficiale, care sunt normale și care dispar la puțin timp. Tot pe termen scurt mai poate fi resimțită o sensibilitate dentară la alimentele foarte calde ori foarte reci, care la fel, dispare la o zi, două.

Avantajele detartrajului

 1. îndepartează placa bacteriană și tartrul;
 2. asigură o respirație proaspată;
 3. protejează împotriva afecțiunilor gingivale;
 4. oferă dinților un aspect mai alb și strălucitor și o bună sănătate gingiilor;
 5. este o metodă proactivă de prevenție a cariilor;
 6. împiedică apariția bolii parodontale (principala cauză a pierderii dinților la adulți);

Am voie să-mi fac detartraj în timpul sarcinii?

Da. Igiena orală este foarte importantă în timpul sarcinii, iar detartrajul este o procedură sigură, care este chiar recomandată a fi făcută de femeile gravide.
 
Atât controlul stomatologic, cât și detartrajul profesional sunt necesare în timpul sarcinii, deoarece femeile însărcinate sunt predispuse la gingivită (inflamația gingiilor). Bacteriile apărute în urma unei infecții a dinților se pot răspândi în fluxul sangvin. Astfel, mențierea unei bune sănătăți orale reduce riscul problemelor de sănătate pentru mamă și copil.
 
Detartrajul este parte dintr-o igienă orală corespunzătoare, se îndepărtează placa dentară, prevenind apariția cariilor sau a bolilor gingivale.

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031