Aditie de os – Augmentare osoasa pentru operatia de implant dentar

Clinica stomatologica » Aditie de os – Augmentare osoasa pentru operatia de implant dentar
Sunați pentru programare: 0733.733.030

Regenerarea, grefarea, augmentarea sau adiția osoasă reprezintă un cumul de tehnici chirurgicale ce au ca scop comun mărirea în volum a osului maxilar, prin adăugarea unor materiale biocompatibile înlocuitoare. Diminuarea volumului osului maxilar duce la instabilitatea dinților și, în timp, la pierderea acestora. 

Pentru că pierderea osoasă nu este vizibilă cu ochiul liber, pacienții nu sunt conștienți de diminuarea volumului osului maxilar.

Cum nu există nici un disconfort, nicio durere, pacienții descoperă această afecțiune doar în urma unui control radiologic. 

Cauzele insuficienței osoase (pierderii osoase) pot fi multiple, printre care:

 • infecții cronice cu evoluție lentă
 • afectare parodontală generalizată
 • traumatisme
 • pierderea dinților  
 • tumori și chisturi

Nu lăsa pierderea osoasă să îți distrugă zâmbetul și să îți afecteze viața socială. Vino la o consultație, împreună îți putem reda zâmbetul natural!

Augmentarea osoasă este necesară atunci când pacientul dorește inserția unui implant într-o zonă foarte solicitată din punct de vedere masticator, iar osul maxilar sau mandibular este resorbit. Prin creșterea volumului de os disponibil, se poate insera un implant dentar cu lungime și diametru mai mare, pentru o stabilitate mai mare și rezultate funcționale longevive. Atunci când implantul dentar este inserat într-un os resorbit, acesta nu va avea susținerea necesară, deci nu va rezista foarte mult timp pe arcada dentară. 

BENEFICII

 • Creează baza perfectă pentru implanturi dentare stabile
 • Maximizează durata de viață a dinților naturali 
 • Protejează întreaga dantură
 • Conferă un aspect gingival natural
 • Conferă un aspect întinerit, diminuează ridurile și ajută la obținerea unui zâmbet estetic, dar funcțional

MATERIALE UTILIZATE PENTRU ADIȚIA OSOASĂ

Adiția osoasă este procesul prin care se reconstruiește osul pierdut, prin diverse manopere chirurgicale și biomateriale. Acestea se pot clasifica în:

 • Materiale de adiție
 • Membrane de regenerare

Materialele de adiție pot fi:

 • autogene sau autologe – fragment de ţesut osos recoltat de la acelaşi individ, intraoral (menton, tuberozitate maxilară, creastă edentată) sau extraoral (creastă iliacă, tibie)
 • alogene – os uman obţinut din bănci de os
 • heterologe sau xenogene – os recoltat de la alte specii (vită, porc)
 • aloplastice

Membrane de regenerare sunt bariere confecţionate din diferite materiale resorbabile sau neresorbabile care separă defectul osos (refăcut cu materialul de adiţie) de lamboul mucoperiosal. Pot fi clasificate în:

 • resorbabile – se resorb în câteva luni şi sunt realizate din colagen de origine animală.
 • neresorbabile – necesită îndepărtarea de către medic după vindecarea plăgii; sunt din titan, teflon sau gore-tex.

Biomaterialele selectate de clinica Denttaglio sunt capabile să conducă la regenerarea şi refacerea țesuturilor pierdute fără să genereze alte complicaţii pacientului (de natură infecţioasă sau alergică).

ETAPELE ADIȚIEI OSOASE

1.Se efectuează o incizie la nivelul gingiei, astfel încât rădăcina (în cazul în care mai există dinte) și osul maxilar să fie expuse. 

2. Dacă există rădăcini, acestea sunt curățate, iar fisurile sunt umplute cu grefă osoasă care formează o barieră. 

3. După ce țesutul osos a fost adăugat, este cusută gingia.

4. Zona este acoperită cu un baraj cu rol de protecție, urmând ca apoi să se vindece într-un interval de 4-9 luni.


De ce este indicată adiția osoasă?

La nivelul suportului osos al dintelui, în urma unei extracții dentare sau a pierderii unui dinte, apare întotdeauna o resorbție (pierdere osoasă). În primul an, volumul osos se resoarbe cu 25% din volumul inițial în care se află dintele. Apoi, osul continuă să se resoarbă într-un mod mai lent. Astfel, la trei ani de la extracție, osul este resorbit în proporție de 40%-60%, iar în aceste condiții înlocuirea unui dinte cu un implant dentar nu mai este posibilă, doarece acesta nu ar avea stabilitate.

Astfel, până nu cu mult timp în urmă, cei cu volum osos scăzut al maxilarului/ resorbție osoasă aveau destul de puține opțiuni, printre care protezele sau punțile dentare. Aceste opțiuni nu reprezintă cea mai bună alegere deoarece sunt inadecvate pentru masticație și vorbit, iar, din punct de vedere estetic, nu oferă rezultate excelente. Cu ajutorul unui tratament de adiție sau augmentare osoasă, pacientul poate înlocui dinții lipsă cu implanturi dentare, bucurându-se de confortul unor dinți naturali.

Echipa medicală specializată și cu vastă experiență, dotările specifice, materialele de calitate și tehnologia de vârf ne recomandă ca prima alegere atunci când pacienții doresc tratamente de grefare (adiții, augmentări) și regenerări de țesuturi (dure și moi).

Marele avantaj la Denttaglio Clinic este că îti rezolvi problemele fără alte drumuri suplimentare, având totul în același loc: de la investigații imagistice (radiologie, computer-tomografie) la planificare și design digital a etapelor de tratament (studio foto-video, scanner optic), la bloc operator și laborator dentar dedicat. Totul se realizează într-un sistem integrat, de către  echipa de medici specialiști la standarde internaționale. 

Spune DA unui zâmbet frumos și sănătos! Programează-te acum!

Vă așteptăm
la clinică
Programări
0733.733.030

Medic Specialist Implantologie Dentara

Echipa de medici
Plata in rate