Aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic – Alege transformarea zâmbetului cu ajutorul unui aparat discret și eficient

Atunci când îți dorești să zâmbești fără nicio reținere, să te uiți în oglindă și să vezi o dantură frumoasă, cu dinți perfecți aliniați, soluția o reprezintă aparatul dentar ceramic. Nu ai de ce să îți faci griji de părerile altora, pentru că este o soluție estetică de top. Brackeții, în loc să fie din metal, sunt policristalini de culoare alba și imită perfect culoarea dinților.
 
Aparatul dentar ceramic este un aparat dentar mai discret decât cel metalic, însă la fel de eficient. Medicii ortodonți îl recomandă pacienţilor care urmăresc să aibă parte de rezultate maxime, în contextul unui plus estetic pe durata tratamentului.
aparat dentar safir

În acest articol vei regăsi toate informațiile de care ai nevoie despre aparatul dentar ceramic – o soluție estetică de top pentru dantura ta.

REZUMAT

  • Mai pot să-mi pun aparat dentar ceramic la vârsta mea?
  • Care aparat dentar este mai bun, aparatul dentar ceramic sau cel din metal?
  • Cât timp trebuie să port un aparat dentar ceramic?
  • Cum se desfășoară procesul de îndreptare al dinților cu un aparat dentar ceramic?
  • Etapele procesului de îndreptare a danturii
  • Este dureros aparatul dentar ceramic?
  • Cât de des trebuie să mă spăl pe dinți dacă port aparat dentar ceramic?
  • Care sunt avantajele aparatului dentar ceramic?
  • Ce ar trebui să știu înainte de a-mi pune aparat dentar ceramic?
  • Cum am grijă de aparatul meu dentar ceramic?
  • Cât costă un aparat dentar ceramic?

Mai pot să-mi pun aparat dentar ceramic la vârsta mea?

Cu siguranță da! Îndreptarea dinților cu ajutorul aparatelor dentare se poate face atât pentru copii și adolescenți (așa au devenit cunoscute), cât și pentru adulții de orice vârstă.

Din dorința unei danturi drepte, tot mai multe persoane, indiferent de vârstă, aleg să poarte aparat dentar. Dacă în copilărie nu au fost îndrumați de părinți în cabinet, la vârsta matură ei conștientizează importanța de a avea încredere în sine, de a putea zâmbi fără rețineri. Independența financiară contribuie și ea la popularitatea aparatului dentar în rândul adulților.

În plus, aparatele dentare sunt astăzi tot mai puțin vizibile, iar din această categorie face parte și aparatul dentar din ceramică, o opțiune ideală pentru adulți.

Care aparat dentar este mai bun, aparatul dentar ceramic sau cel din metal?

 Aparatul dentar ceramic și cel din metal au același principiu de funcționare, diferența constă doar în materialul din care sunt confecționate bracket-urile. Cele ceramice sunt foarte puțin vizibile, pentru că au culoarea naturală a dinților.
 
Bracket-urile, indiferent că sunt din metal sau ceramice, sunt acționate prin intermediul unor arcuri (sârme) care pun presiune pe dinți, pentru ca aceștia să se miște în poziția corectă. Prin urmare, cu ajutorul aparatului dentar fix ceramic te bucuri de un tratament eficient, dar și de o soluție estetică.
 

Cât timp trebuie să port un aparat dentar ceramic?

 Așa cum nu există doi oameni la fel, tot așa și complexitatea tratamentului diferă de la persoană la persoană. Aparatul dentar cu bracket-urile din ceramică oferă rezultate eficiente. În funcție de caz, durata de tratament variază de regulă între 18 și 24 de luni.

Cum se desfășoară procesul de îndreptare a dinților cu un aparat dentar ceramic?

 Consultația de specialitate este prima întrevedere cu medicul specialist ortodont și este una dintre cele mai importante etape. Medicul specialist realizează o primă evaluare a întregului profil dento-alveolar și discută cu pacientul despre așteptările și dorințele acestuia. Medicul specialist ortodont înregistrează toate detaliile intraorale printr-o scanare cu ajutorul celui mai performant scanner intraoral și efectuează un set de radiografii și poze intra/extraorale.
 

Iată mai jos etapele procesului de îndreptare al danturii:

  1.  scanarea intra-orala, diagnosticarea si elaborarea planului de tratament
  2. consultația secundară în care pacientul află toate opțiunile de tratament, durata și costurile aferente
  3. aplicarea aparatului dentar propriu zis (prin tehnica colajului indirect în maxim 30 minute aparatul dentar este aplicat)
  4. controalele de activare ale aparatului care sunt stabilite în funcție de cazul clinic
  5. finalizarea tratamentului ortodontic și perioada de contenție

Este dureros aparatul dentar ceramic?

Nu! La montarea aparatutului bracketurile sunt lipite de dinți cu un adeziv special. Este o procedură complet nedureroasă. De asemenea, pe tot parcursul purtării aparatului dentar fix, persoana nu va resimți nicio durere, nici măcar în urma controalelor regulate, când medicul ortodont strânge arcul care acționează asupra bracket-urilor.
O senzație de disconfort poate apărea după montarea aparatului, când este posibil ca pacientul să resimtă o presiune ușoară asupra dinților, care însă va dispărea în 2-5 zile.
Mai există posibilitatea, ca ocazional, un bracket sau capatul arcului să irite interiorul obrazului, caz în care pe suprafața acestuia se aplică o ceară dentară primită de la medicul ortodont.
 
Părerile despre modul în care se resimte aparatul dentar ceramic au fost favorabile. Cei mai mulți pacienți au afirmat că nu au întâmpinat niciun disconfort pe toată durata tratamentului
 

Cât de des trebuie să ma spăl pe dinți dacă port aparat dentar ceramic?

Spălatul pe dinți va avea loc după fiecare masă. Este foarte importantă igiena orală în cazul purtării unui aparat dentar fix, pentru că resturile alimentare rămân cu ușurință în jurul bracket-urilor.

Prin urmare, vei purta cu tine un kit dentar compus din periuță, pastă de dinți și periuță interdentară – care te ajută să cureți zonele dificile, între bracket-uri sau pe sub arcul aparatului dentar.

Apa de gură, ața dentară și dușul bucal sunt și ele recomandate. Mulți pacienți au avut păreri pozitive în ceea ce privește ritualul de igienă orală și au afirmat că s-au obișnuit foarte repede cu obiceiul de a se spăla pe dinți după masa de prânz, la serviciu.

Care sunt avantajele aparatului dentar ceramic?

  • Aparatul este foarte puțin vizibil datorită nuanței apropiate de culoarea naturală a dinților. Este modern, discret, preferat de cei care nu doresc să arate că poartă aparat dentar.
  • Are o estetică superioară aparatului dentar metalic.
  • Este potrivit atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți.
  • Poate fi utilizat pentru tratamentul unei mari variații de anomalii dentare, inclusiv ocluzia inversă.
  • Bracket-urile ceramice nu se pătează.
  • Elasticul din jurul bracket-urilor se schimbă lunar, așadar aspectul impecabil este prezent în orice clipă a tratamentului;
  • Rezultate sunt vizibile după primele luni de purtare.
  • Se obțin aceleași rezultate ca cele oferite de aparatele dentare metalice.
  • Oferă un grad sporit de confort la purtare.
  • Nu favorizează depunerile de tartru sau placă bacteriană.
  • Este mai permisiv în folosirea aței dentare și a periuței electrice față de aparatul dentar metalic.
  • Este cea mai ieftină variantă estetică de aparat dentar.
  • Are un preț mai mic decât un aparat dentar din safir.
  • Din motive financiare, este cu putință ca pacienții să beneficieze de o combinație între un aparat dentar ceramic și unul metalic.

Ce ar trebui să știu înainte de a-mi pune aparat dentar ceramic?

  • ceramica este considerată un biomaterial inert din punct de vedere chimic, foarte rezistent, cu caracteristici asemănătoare cu smalțul dentar;
  • este mai costisitor decât un aparat dentar metalic, dat fiind materialele din care este confecționat, dar și a migalei și atenției sporite cu care trebuie să lucreze medicul specialist ortodont;
  • durata tratamentului ortodontic cu aparat dentar ceramic nu este influențată de materialul din care sunt confectionate bracket-urile;
  • bracket-urile din ceramică sunt alcătuite din oxizi din aluminiu mono sau policristalini cu grade diferite de translucență, aproape imperceptibile pentru ochiul uman;
  • bracket-urile din ceramică se aplică și se îndepărtează foarte ușor;
  • în prețul aparatului sunt incluse: aparatul propriu-zis, colararea bracket-urilor, arcurile de tratament și trusa de igienizare care se înmânează de către medicul specialist la începutul tratamentului împreună cu indicațiile de igienizare;
  • arcurile din oțel sau Nichel-Titan pot fi nuanțate astfel încât să pară estetice, albe, imitând culoarea smalțului;

Cum am grijă de aparatul meu dentar ceramic?

Când porți aparat dentar ceramic ai aproape aceleași instrucțiuni de îngrijire ca în cazul aparatului dentar metalic. Ai grijă să nu rămână resturi de mâncare între spațiile interdentare și evită alimentele foarte tari sau lipicioase. Iar pentru a păstra culoarea bracket-urilor, evită alimentele și băuturile care ar putea schimba nuanța acestora, precum vinul roșu sau cafeaua. Dacă totuși le consumi, ai grijă să te speli pe dinți imediat.

Cât costă un aparat dentar ceramic?

Părerile pacienților despre aparatul dentar ceramic sunt favorabile, aceștia au fost de acord să plătească în plus față de prețul aparatului metalic, din dorința confortului estetic. Fie că au depășit vârsta adolescenței sau pur și simplu au vrut ca aparatul dentar pe care îl purtau să fie cât mai puțin vizibil, ei și-au dorit din start tratamentul cu aparat dentar ceramic. Pentru a vedea pretul tuturor aparatelor dentare vedeti aici pagina Aparat dentar pret

Oferta Aparat dentar ceramic

aparat dentar ceramic

economisesti 1000 lei

Aparat dentar ceramic preț

Aparatul dentar cu brackeți din ceramică îmbină perfect eficiența maximă, costul minim ți aspectul ideal din punct de vedere estetic. Prețul este pe arcadă.
3.200 lei

2.500 lei

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031