Stomatologie copii
Sănătatea orală a copiilor este pentru părinți la fel de importantă ca și celelalte aspecte medicale ale micuților. Ideea că “dinții de lapte” oricum se duc, așa că îngrijrea lor nu este o prioritate, este fundamental greșită. Un zâmbet sănătos și frumos se construiește din timp și cu asistență de specialitate.
Controlul la timp și tratarea dinților de lapte pot preveni dezvoltarea unor afecțiuni mult mai grave, în viitor.
Pedodonția reprezintă asistență stomatologică de specialitate, acordată unei categorii aparte de pacienți, datorită particularităților dinților de lapte și a dinților definitivi tineri, dar și pentru că este esențial să câștigăm încrederea micuților încă de la început. Pentru că atmosfera e plăcută și prietenoasă, iar tratamentul netraumatic, copiii vin cu plăcere la Denttaglio Kids.
Un zâmbet sănătos începe încă din copilărie! Oferă-i celui mic o consultație stomatologică!
Prima vizită la medicul stomatolog pedodont ar trebui să aibă loc odată cu erupția primilor dinți de lapte, în jurul vârstei de 6 luni – 1 an. Acest lucru permite copilului să se familiarizeze atât cu pedodontul, cât și cu mediul cabinetului și oferă șansa medicului de a le recomanda părinților metode de prevenire a cariilor, dar și de a depista precoce leziunile.
Este important ca prima vizită să nu fie asociată cu vreo afecțiune, astfel încât cel mic să crească fără a-i fi frică de dentist. Vizitarea dentistului atunci când „doare” este cel mai nepotrivit moment pentru introducerea copilului în lumea dinților sănătoși. Cu cât este mai mică vârsta la care aduceți copilul la cabinetul dentar, cu atât este mai probabil ca acesta să aibă o experiență pozitivă.
O vizită la stomatolog este obligatorie dacă observați la copil că:
- Un dinte de lapte a căzut mai repede decât era de așteptat
- Dinții – chiar cei de lapte – sunt strâmbi sau nu sunt aliniați
- Există probleme funcționale (masticație, deglutitite)
- Dinții de sus și cei de jos nu se ating/ se ating într-un mod incorect
- Există spațiu mare între dinții de sus și cei de jos, când arcadele dentare sunt în contact
Sumar
Servicii Stomatologie copii
Prima vizită la dentist
Prima vizită la medicul dentist trebuie să fie efectuată înainte să apară vreo durere sau vreun disconfort, altfel întreaga experiență va fi considerată una neplăcută pentru cel mic.
Examinare și diagnosticare orală
Examinarea orală presupune examinarea minuțioasă a cavitășii bucale a micuțului, inclusiv prin radiografiere digitală, pentru a vedea fiecare leziune carioasă și a examina mugurii dinților permanenți.
Tratamente de prevenție
Prevenirea este cel mai bun tratament, tocmai de aceea recomandăm examinarea cavității bucale la bebeluși și copii de până în 3 ani, tocmai pentru a putea preveni o viitoare problemă dentară.
Curățarea profesională a dinților
Recomandăm detartrajul sau curățarea profesională a dinților la minimum 6 luni. Folosim cele mai moderne tehnici și tehnologii, astfel încât cel mic nici nu va știi când s-a încheiat intervenția.
Tratamente copii și adolescenți
Dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă estetică, ci una funcțională. La Denttaglio Kids, folosim cele mai moderne tehnici ortodontice, astfel încât cel mic să primească cel mai bun tratament cu aparat dentar.
SIMPTOME CARE ARATĂ CĂ CEL MIC ARE NEVOIE DE UN CONSULT STOMATOLOGIC
• Dinți înghesuiți, strâmbi sau care prezintă spații interdentare
• Ocluzie incorectă – arcada superioară nu intră în contact cu cea inferioară în timpul mușcăturii
• Probleme în masticație
• Zgomote puternice la deschiderea sau înghiderea gurii
• Pierderea timpurie a dinților de lapte
• Mușcarea obrazului interior
• Aspect deloc armonios – arcadele nu sunt proporționale cu restul feței
DE CE SĂ TRATĂM DINȚII DE LAPTE DE CARII?
Ne confruntăm frecvent cu convingerea că dinții copiilor nu trebuie să fie tratați, deoarece oricum vor cădea. Din nefericire, aceasta este o convingere falsă.
Durerea de dinți la copii poate provoca stres inutil și o experiență neplăcută.
Vizita la cabinetul stomatologic trebuie făcută pentru a-i ajuta pe copii să-și mențină dinții de lapte până când aceștia vor cădea.
Păstrarea dinților de lapte sănătoși ajută chiar și la prevenirea problemelor pe termen lung cu dinții permanenți, precum:
• Nealinierea generată de lipsa dinților de lapte
• Carii/cavități în dinții permanenți
• Infecție răspândită în dinții permanenți
• Infecție gingivală
• Nevoia de îngrijire extensivă, ortodontică pe termen lung
• Malformații permanente ale dinților, cum ar fi forma dentară incorectă sau defecte ale smalțului
Adu-ți copilul la primul consult stomatologic! Specialistul nostru, dr. Monica Hazizi, va avea grijă ca cel mic să aibă un zâmbet sănătos și armonios încă din primii ani! Programează-te acum!