Tratament endodontic și retratament endodontic

- două proceduri care-ți salvează dintele de la extracție

Informații validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0311.302.730

Tratament endodontic și retratament endodontic

Tratamentul endodontic salvează dinții distruși de carii adânci, pe cei care au suferit infecții sau au fost rupți. Acesta este un proces prin care se tratează și sigilează interiorul dintelui, pentru a elimina infecțiile și a proteja dinții.

Ce este un tratament endodontic (tratament de canal)?

Tratamentul endodontic este denumit și tratament de canal, obturație de canal, scoaterea nervului sau tratamentul rădăcinilor dentare. Este o procedură stomatologică ce are ca scop salvarea unui dinte care a fost afectat până în interiorul său, acolo unde se află zona numită pulpă dentară. Aceasta este compusă din: nervul dintelui, vase de sânge, țesut conjunctiv.

Astfel, atunci când o carie avansează și atacă nervul dintelui (pulpa dentară) provoacă infecție și durere. Fără intervenția la timp se poate ajunge la pierderea dintelui, din cauza infecției care iradiază și afectează osul.

Tratamentul endodontic salvează dintele de la extracție, indiferent de cât este de gravă starea acestuia. În urma procedurii, dintele este la fel de „viu”, iar durata de viață considerabil mărită.

Cum se desfășoară procedura de tratament de canal?

În cadrul tratamentului de canal, pulpa dentară din centrul dintelui, inflamată sau infectată, se îndepărtează. Apoi, dintele este curățat și dezinfectat cu atenție. Urmează procedura de obturare, adică umplerea și sigilarea canalelor radiculare cu un material asemănător cauciucului, numit gutapercă. În felul acesta nu se vor mai putea dezvolta infecții dentare sub lucrare.

La final, dintele este refăcut cu o coroană sau cu o plombă, astfel recuperându-și pe deplin funcționalitatea pe arcadă. Cu toate că ar fi mai simplu ca dintele să fie scos, salvarea dinților naturali este întotdeauna cea mai bună opțiune. Nimic artificial nu poate înlocui aspectul sau funcția acestora.

Tratamentul de canal reprezintă, astfel, opțiunea favorabilă. Are o rată mare de succes și mulți dintre dinții tratați endodontic au o durată de viață îndelungată. În schimb, înlocuirea unui dinte extras cu o punte dentară sau un implant implică tratament de lungă durată, proceduri suplimentare pentru dinții adiacenți și costuri mai ridicate.

La Denttaglio Clinic transparența este un aspect extrem de important, de care ținem cont pentru fiecare tratament. În funcție de caz, înainte de orice intervenție, îi prezentăm pacientului toate șansele de reușită pe care tratamentul le-ar putea avea, astfel încât acesta să ia o decizie informată. Realizată sub microscop, obturația de canal poate fi făcută într-o singură ședință.

Beneficiile tratamentului de canal la microscop

În domeniul stomatologiei, precizia unei intervenții face diferența. De aceea, la Denttaglio Clinic folosim tehnici și tehnologii care ne ajută să oferim pacienților tratamente și intervenții bazate pe acuratețe maximă. Microscopul dentar este un accesoriu indispensabil atunci când vorbim despre intervenții care necesită precizie micronică, așa cum sunt tratamentele de canal.

01

Eliminarea infecției/remiterea inflamației

01

Eliminarea infecției/remiterea inflamației

02

Protejarea dintelui

02

Protejarea dintelui

03

Salvarea dintelui natural

03

Salvarea dintelui natural

04

Precizie 100%

04

Precizie 100%

05

Intervenție de succes, chiar și în cazuri complexe

05

Intervenție de succes, chiar și în cazuri complexe

06

Tratament confortabil, minimum invaziv

06

Tratament confortabil, minimum invaziv

Etapele procedurii

Retratamentul endodontic – ce este, etape și prețuri

Dinții pentru care s-a realizat un tratament de canal pot fi păstrați o viață întreagă cu o îngrijire orală adecvată. Dar, în același timp, este posibil ca ei să nu se vindece corespunzător și să devină dureroși, după luni sau chiar ani de la realizarea tratamentului de canal.

În cazul în care dinții tratați nu au evoluat corespunzător, există posibilitatea salvării lor cu ajutorul retratamentului endodontic. Această procedură diminuează durerea sau disconfortul dentar și ajută vindecarea.

Motivele pentru care dintele ar putea să nu se vindece așa cum s-ar fi dorit ar putea fi următoarele:

Prețuri Tratament endodontic și retratament endodontic

 • Consultație complexă endodontie -microscop zeiss (anamneză, interpretare investigații radiologice, plan de tratament) 150 RON
 • Tratament endodontic monoradicular sub control microscop zeiss (include obturată de canal) 600 RON
 • Tratament endodontic premolar sub control microscop zeiss (include obturația de canal) 800 RON
 • Tratament endodontic molar vital sub control microscop zeiss 900 RON
 • Retratament endodontic molar vital sub control microscop zeiss 1000 RON
 • Retratament endodontic premolar sub control microscop zeiss 900 RON
 • Retratament endodontic monoradicular sub control microscop zeiss 700 RON
 • Refacere bont 300 RON
 • Îndepărtare RCR 250 RON
 • Îndepărtare ac300 RON
 • Drenaj endodontic200 RON
 • Aplicare pivot fibră de sticlă 300 RON
 • Aplicare MTA300 RON

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031
  Trimite-ne mesaj
  1
  Denttaglio Clinic
  Bună ziua,
  Cu ce vă putem ajuta?