Aparat dentar – Tipuri – Beneficii – Ghid complet

Aparat dentar

Dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă estetică, ci și una funcțională, care se agravează odată cu trecerea timpului. Principalul scop al unui tratament ortodontic nu este aspectul dinților, ci redarea funcționalității. Însă, corectându-ți dantura, vei putea să îți îmbunătățești și zâmbetul.

aparat dentar ceramic

În acest articol vei regăsi informații complete cu privire la aparatul dentar care te vor ajuta sa alegi ceea ce corespunde nevoilor tale.

REZUMAT

 • Ce este un aparat dentar?
 • Tipuri de aparat dentar
 • Cum funcționează un aparat dentar?
 • Durata tratamentului
 • Beneficiile tratamentului ortodontic cu aparatul dentar
 • Aparat dentar pentru adulți
 • Aparat dentar pentru copii
 • Întrebări frecvente despre aparate dentare
 • Aparat dentar preturi – Prețuri Ortodonție

Ce este un aparat dentar?

Un aparat dentar este un dispozitiv special folosit de medicii ortodonți pentru a corecta poziția dinților și a arcadelor (maxilar și mandibulă), a crea spații între dinți, a corecta mușcătura și a ajuta întreaga dantură să se dezvolte corect.

Tratamentele ortodontice moderne, realizate de specialiștii Denttaglio Clinic, pot fi realizate cu aparate dentare mobile, fixe, funcționale sau cu o combinație între acestea. De la aparate dentare translucide, de culoarea dinților, la aparate dentare invizibile, metalice sau autoligaturante, nu există o limită de vârstă pentru pacientul care își dorește să obțină zâmbetul mult visat!

 În anumite cazuri, este necesar un tratament complex, atât ortodontic, cât și chirurgical, pentru corectarea deficiențelor mari de poziție a dinților sau arcadelor.

Rezultate inainte si dupa aparat dentar

Tipuri de aparat dentar

Incognito, cel mai popular aparat dentar lingual din lume, realizat din aur, este complet ascuns vederii deoarece brackeții se află în spatele dinților (zona linguală). Rezolvă orice tip de malocluzie.

Aparatul dentar incognito este cunoscut pentru discreția sa, fiind plasat pe partea din spate a dinților. Este personalizat pentru fiecare pacient, oferind o potrivire perfectă și o corectare eficientă. Datorită designului său ascuns, acest tip de aparat dentar este popular în special printre cei care doresc să-și corecteze zâmbetul fără ca aparatul să fie vizibil.

Aparatul dentar incognito este confecționat din metal de înaltă calitate, care asigură durabilitate și rezistență în timpul tratamentului. Chiar dacă este plasat pe partea din spate a dinților, eficacitatea sa nu este compromisă, oferind rezultate excelente în corectarea problemelor dentare.

Aparatul dentar cu brackeți din safir este o alegere modernă de îndreptare a dinților, ajutând la corectarea poziției și la obținerea unei danturi funcționale, fără ca ceilalți să observe că porți aparat dentar.

Aparatul dentar safir este apreciat pentru aspectul său estetic și eleganța. Brackeții din safir transparent permit trecerea luminii prin aparat, ceea ce îl face mai puțin vizibil. Acest tip de aparat dentar este o alegere populară în rândul celor care doresc să obțină rezultate eficiente fără să compromită aspectul estetic al zâmbetului.

Pe lângă aspectul său atractiv, aparatul dentar safir oferă beneficii similare cu cele ale aparatului ceramic, precum confortul în timpul purtării și eficacitatea în corectarea problemelor dentare.

Aparatul dentar cu brackeți ceramici este o soluție estetică și accesibilă. Aparatul dentar ceramic se remarcă prin brackeții săi de culoare similară cu cea a dinților, ceea ce îl face mai puțin vizibil în comparație cu brackeții metalici. Acest aspect subtil îl face o alegere populară pentru cei care doresc să își corecteze dinții într-un mod discret. Brackeții ceramic sunt rezistenți și durabili, asigurând o corectare eficientă pe parcursul tratamentului.

Aparatul dentar metalic asigură un tratament eficient, oferind rezultate rapide. În plus, este accesibil din punctul de vedere al costului, iar brackeții sunt rezistenți. Este recomandat în cazul oricărei anomalii dentare.

Aparatul Dentar Damon reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul ortodonției. Creat pentru a oferi un tratament mai rapid și mai confortabil pentru cei care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul, acest aparat dentar se remarcă prin designul său avansat și rezultatele excepționale pe care le oferă. Aparatul dentar Damon asigură un tratament cu până la 6 luni mai rapid decât un aparat clasic, fiind cea mai rapidă metodă. Spre deosebire de alte aparate fixe, care au nevoie de ajustare periodică, arcurile aparatului Damon sunt dotate cu un mecanism care le permite să se deplaseze automat, odată ce dinții încep să se îndrepte. Pacienții pot opta și pentru varianta Damon Clear, cu brackeți din safir.

Aparatul dentar Invisalign este complet invizibil. Compus dintr-un set de aliniatori personalizați, detașabili, realizați dintr-un material transparent, aceasta reprezintă cea mai confortabilă metodă de tratament ortodontic. În plus, purtarea unui astfel de aparat nu este asociată cu restricții alimentare.

Magia din spatele Aparatului Dentar Invisalign constă în abordarea personalizată a alinierii dinților. Tratamentul începe cu o evaluare cuprinzătoare realizată de un ortodont calificat. Folosind tehnologie de imagistică avansată, inclusiv scanări 3D, se creează un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient. Acest plan descrie schimbările treptate pe care dinții tăi le vor experimenta pentru a atinge alinierea dorită.

Planul de tratament ghidează crearea unei serii de aliniatoare termoplastice clare. Fiecare aliniator este purtat timp de aproximativ două săptămâni și apoi înlocuit cu următorul din serie. Aceste aliniatoare mișcă dinții cu blândețe și precizie către pozițiile lor prevăzute, rezultând un zâmbet frumos aliniat.

Prin utilizarea tehnologiei ortodontice avansate, Aparatul Dentar Spark accelerează procesul de îndreptare a dinților. Acest lucru înseamnă rezultate mai rapide fără a compromite calitatea vieții, permițându-vă să dezvăluiți noul zâmbet mai devreme decât v-ați aștepta. Digitalizat complet și 100% personalizat, acest tip de aparat dentar este cea mai modernă soluție de indrepare a dinților la ora actuală, folosită de adulții și de adolescenții din întreagă lume.

Sunt ultimele zile de promoție. Profită de ele!

Doar până la finalul lunii Octombrie  poți să te bucuri de ofertele noastre speciale pentru ortodonție (vezi mai jos oferte). Ai acum cea mai bună ocazie să începi un tratament ortodontic pentru tine și copilul tău.

Dinții corect aliniați sunt adorabili și, mai mult decât atât, previn alte probleme de sănătate mai serioase care pot apărea. Te așteptăm, alături de copilul tău, la Denttaglio Clinic!

aparat dentar metalic

Aparat dentar metalic

Pret standard: 2800 lei 

Oferta pret – 1 arcada: 2000 lei

aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic

Pret standard: 3500 lei 

Oferta pret – 1 arcada: 2500 lei

aparat dentar safir

Aparat dentar safir

Pret standard: 4000 lei 

Oferta pret – 1 arcada: 3500 lei

aparat dentar damon

Aparat dentar Damon

Pret standard: 4000 lei 

Oferta pret – 1 arcada: 2900 lei

Rezerva oferta prin acest formular de contact

Spune drept, tu cu ce ai vrea să rămâi după ce trece vara?

Da, vara e momentul să te odihnești, să te relaxezi și să iei cele mai bune decizii, de data aceasta fără presiunea rezoluțiilor de început de an! Dacă știi că ai avea nevoie de un tratament ortodontic pentru tine sau copilul tău, dar agitația fiecărei zile te-a determinat să amâni, acum e cel mai bun moment să-ți iei o clipă de răgaz, să te informezi și să treci pe la noi pentru un prim consult. Vei vedea că e mai simplu decât ai crezut!

De fapt, probabil știi că acum multe din problemele ortodontice, la adulți și copii, se pot rezolva cu un aparat dentar mobil. Chiar, tu știai că, în cazul copiilor, se recomandă ca tratamentul ortodontic cu aparat dentar mobil să înceapă în jurul vârstei de 7-8 ani, când dantura definitivă nu este încă pe deplin instalată? Astfel, rolul unui aparat dentar mobil este acela de a ajuta dantura permanentă să se alinieze corespunzător și de a corecta anumite obiceiuri ce pot afecta poziționarea corectă a dinților.

Dacă tot aveți în plan să veniți la Denttaglio, v-am mai pregătit o surpriză: dr. Raluca Oprescu, cea pe care toți copiii care ne trec pragul o cunosc și o iubesc alături de Dr Monica Hazizi, specialistul nostru în problemele dinților strâmbi va așteaptă cu numeroase surprize.


  Cum funcționează un aparat dentar?

  Pentru a obține rezultatele dorite, purtătorul unui aparat dentar trebuie să parcurgă mai multe etape. Iată un scurt rezumat al procesului:

  1. Prelucrarea inițială

  Înainte de a începe tratamentul, ortodontul va evalua starea dinților și va crea un plan de tratament personalizat. Apoi, se vor efectua fotografii, scanări și amprente ale dinților pentru a obține o imagine completă a situației.

  2. Vizite regulate la ortodont

  Pe parcursul tratamentului, purtătorul aparatului dentar va trebui să facă vizite regulate la ortodont pentru a ajusta aparatul și a monitoriza progresul. Aceste vizite sunt esențiale pentru a se asigura că dinții se mișcă în direcția corectă și pentru a face modificările necesare.

  3. Îndepărtarea aparatului dentar

  După finalizarea tratamentului, ortodontul va îndepărta aparatul dentar. În unele cazuri, se poate recomanda purtarea unui aparat de retenție pentru a menține rezultatele obținute.

  Durata tratamentului

  Durata tratamentului cu aparat dentar poate varia în funcție de severitatea problemei dentare și de tipul de aparat dentar utilizat. În general, tratamentul poate dura de la câteva luni până lacâteva ani. Este important să urmați sfaturile și instrucțiunile ortodontului pentru a obține cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp posibil.

  Beneficiile tratamentului ortodontic cu aparatul dentar

  În domeniul stomatologiei, precizia unei intervenții face diferența. De aceea, la Denttaglio Clinic folosim tehnici și tehnologii care ne ajută să oferim pacienților tratamente și intervenții bazate pe acuratețe maximă. Microscopul dentar este un accesoriu indispensabil atunci când vorbim despre intervenții care necesită precizie micronică, așa cum sunt tratamentele de canal.

  Rezolvi o problemă funcțională și estetică în același timp

  Aparatul dentar reprezintă singura metodă de a readuce dinții în poziția potrivită și, astfel, de a le reda funcționalitatea. Însă, corectarea danturii are și un rol estetic. Procedura va reda aspectul plăcut al zâmbetului, în timp ce va ajuta și la armonizarea trăsăturilor feței. Din această cauză, fiecare plan de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte.

  Previi apariția cariilor, parodontoza și alte afecțiuni stomatologice

  Dinții înghesuiți sunt mai sensibili, mai dificil de igienizat, așadar mai predispuși la diverse probleme. Prin corectarea poziției danturii, îi vei reda sănătatea și îi vei oferi protecție împotriva afecțiunilor asociate cu igiena orală precară.

  Te bucuri de metode moderne de îndreptare a dinților

  La Denttaglio Clinic folosim echipamente de ultimă generație pentru a reda sănătatea dinților tăi. Cu ajutorul tehnologiei avansate, vom realiza amprentarea cavității tale bucale și reconstrucția noului zâmbet pentru a ne asigura că rezultatul va fi unul perfect.

  Aparat dentar pentru adulți

  Adulți pot apela la tratamente cu aparate dentare fixe sau mobile, în funcție de preferințe sau de necesitate. Aceștia pot opta pentru dispozitive fixe, formate din brackeți (piesele care se aplică pe suprafața dinților), arcuri și elastice, care se aplică pe suprafața dinților, se poartă permanent și aplică presiune pe dantură, aducând-o în poziția corectă.
   
  Există și opțiunea purtării unui aparat dentar mobil, format din alignere (aliniatori/gutiere) realizate dintr-un material transparent. Acestea se aplică pe dinți, pot fi scoase periodic și asigură discreție maximă, fiind foarte dificil de observat.
   
  aparat dentar pret
  aparat dentar

  Aparat dentar pentru copii

   Diverse probleme stomatologice ale copiilor, precum cariile dinților de lapte, dar și diferite obiceiuri vicioase sau factori ereditari pot duce la erupția dentiției definitive în poziții incorecte. Dacă se observă astfel de anomalii înainte de schimbarea danturii, se poate aplica un aparat dentar pentru copii chiar și pe dinții de lapte, însă tratamentul este posibil și pe dantura permanentă.
   
  Copiii pot urma un tratament ortodontic atât cu un aparat dentar fix, cât și cu unul mobil. În funcție de situație, medicul va recomanda cea mai potrivită variantă pentru rezultate cât mai rapide și eficiente.
   
  Un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos! Nu lăsa problemele ortodontice să dăuneze sănătății tale orale și să-ți afecteze încrederea în tine. Vino la Denttaglio Clinic și descoperă tipul de aparat dentar potrivit pentru tine!

  Întrebări frecvente despre aparate dentare

  Dacă ai dinții înghesuiți, spațiați, rotiți, așezați prea în față sau prea în spate față de poziția arcadei, dar și dacă ai probleme cu mușcătura (malocluzie), atunci ai nevoie de un tratament ortodontic.

  Nu există o limită de vârstă pentru purtarea aparatului dentar. Acesta poate fi aplicat încă din copilărie, începând cu vârsta de 7 ani.

  În cazul aparatelor fixe, este recomandat să eviți alimentele lipicioase, dure și băuturile acidulate, deoarece acestea pot duce la deteriorarea brackeților și a arcurilor. Dacă alegi un aparat mobil precum Invisalign, nu vei avea niciun fel de restricție alimentară.

  La scurt timp după aplicare, poți resimți durere sau disconfort în zona obrajilor sau a buzelor, unde acestea intră în contact cu brackeții. Însă, după câteva zile, organismul se va obișnui și senzațiile de disconfort vor dispărea. Medicul va recomanda și tratamentul cu analgezice în cazul durerilor puternice.

  Perioada tratamentului variază în funcție de situația fiecărui pacient. În medie, un aparat dentar va trebui purtat mai mult de un an, însă cazurile mai complexe necesită purtarea sa pe perioade de până la 2 ani.

  În cazul unui aparat fix, este necesară o igienă riguroasă pentru a elimina cu succes toate resturile alimentare rămase în zona arcurilor. Așadar, se recomandă igienizarea după fiecare masă și, în afară de periajul obișnuit, va trebui folosită și o periuță interdentară și dușul bucal pentru o mai bună curățare.

  Pentru a verifica starea danturii și a realiza eventualele reglaje ale aparatului, se recomandă vizitele lunare la medicul ortodont.

  Prețuri Ortodonție

  • Aparat dentar metalic/arcadă 2000 RON
  • Aparat dentar ceramic/arcada2500 RON
  • Aparat dentar safir/arcada3500 RON
  • Aparat dentar autoligaturant metalic DAMON/arcada3700 RON
  • Aparat dentar autoligaturant clear DAMON/arcada4000 RON
  • Aparat dentar autoligaturant ceramic American Orthodontic/arcada3000 RON
  • Planificare digitala a tratamentului ortodontic1300 RON
  • Aparat dentar invisalign lite /arcadă 1500 EURO
  • Aparat dentar invisalign comprehensive full (ambele arcade) 4200 EURO
  • Aparat dentar SPARK 10 (ambele arcade și controale incluse)1500 EURO
  • Aparat dentar SPARK 20 (ambele arcade și controale incluse)3000 EURO
  • Aparat dentar SPARK ADVANCED (ambele arcade și controale incluse)4000 EURO
  • Aparat dentar mobil / arcadă 1500 RON
  • Trainer Myobrace1000 RON
  • Disjunctor transversal pe inele  2500 RON
  • Disjunctor transversal pe gutiere3000 RON
  • Disjunctor transversal ancorat pe ortoimplanturi (include planificarea digitala+ ortoimplanturile)6000 RON
  • Arc transpalatinal2000 RON
  • Aparat Nance1800 RON
  • Arc lingual2000 RON
  • Distalizator pe inele 2500 RON
  • Îndepărtare arc lingual200 RON
  • Distalizator fixat pe inele3000 RON
  • Distalizator pe ortoimplanturi( include planificarea 3D + ortoimplanturile)6000 RON
  • Ortoimplant 1000 RON
  • Indepartare ortoimplant 250 RON
  • Retainer colat/arcada500 RON
  • Splint/arcada2000 RON
  • Placuta ancoraj ortodontic2500 RON
  • Recolat bracket metalic (cu înlocuire)50 RON
  • Recolat bracket ceramic (cu înlocuire)70 RON
  • Recolat bracket safir (cu înlocuire)90 RON
  • Catena/arcada80 RON
  • Coil-spring/arcada80 RON
  • Activare aparat dentar mobil120 RON
  • Recolat retainer/dinte80 RON
  • Recolat tubusor (cu înlocuire)100 RON
  • Colat buton/dinte 80 RON
  • Colat inel/dinte 120 RON
  • Lace-back/arcada150 RON

  Cea mai avansată îngrijire dentară

  Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031


   [activecampaign form=8 css=1]