Aparat dentar Spark – Tipuri, Pret, Avantaje si Dezavantaje

Aparat dentar SPARK

Societatea zilelor noastre pune un accent tot mai mare pe estetică, iar aceasta primează în foarte multe domenii profesionale. Pentru a satisface aceste nevoi ale celor care se confruntă în același timp cu diferite afecțiuni ortodontice, echipa companiei Ormco a depus o muncă titanică, ce are la bază studii și cunoștințe acumulate în decursul a mai bine de 60 de ani, pentru a dezvolta cel mai modern și eficient tip de aparat dentar invizibil, și anume Spark Clear Aligner.

Aparat dentar Spark – este o inovație pe piața mondială și reprezintă unul dintre cele mai rapide și eficiente tratamente ortodontice, folosind tehnologia digitală, pentru ca tu să știi încă de la prima consultație cum va arăta dantura ta la finalul perioadei de tratament. Spark Clear Aligner este un mod elegant de îndreptare a dinților, fiind aproape invizibil și foarte confortabil.

În acest articol vei afla toate informațiile de interes pentru tine cu privire la aparatul dentar Spark Clear Aligner.

REZUMAT

 • Ce este aparatul dentar Spark Clear Aligner?
 • Din ce este compus aparatul dentar Spark?
 • Cui îi este recomandat aparatul dentar Spark?
 • Tipuri de aparate dentare SPARK
 • Planul de tratament cu aparatul SPARK
 • Planificarea digitală/ Scanarea 3D
 • Avantajele și dezavantajele aparatului dentar SPARK
 • SPARK vs INVISALIGN
 • Cât costă aparatul dentar SPARK?
 • Aparat dentar Spark Pret
Rezultate inainte si dupa aparat dentar

Ce este aparatul dentar Spark Clear Aligner?

Aparat dentar Spark Clear Aligner – este un tip de aparat dentar invizibil, format dintr-o serie de gutiere aproape transparente, care se folosește pentru tratarea diferitelor probleme ortodontice, precum dinți înghesuiți, dinți încrucișați, open bite, overbite, underbite sau spațierile dinților.

Alignerul Spark este realizat dintr-un material patentat, numit TruGEN™, de ultimă generație, care s-a dovedit că asigură o mai bună menținere a forței constante aplicate pe dinți și oferă o aderență mult mai mare pe suprafața dinților. Totodată, TruGEN™ face ca aparatul Spark să fie mult mai confortabil și mai rezistent la pătare, în comparație cu celelalte tipuri de aparate dentare de tip gutieră.

Aparatul dentar Spark trebuie purtat timp de 22 de ore pe zi, inclusiv noaptea în timpul somnului pentru ca rezultatele să fie cele dorite. Acesta se dă jos în timpul meselor și în timpul igienizării dinților și este o modalitate foarte discretă de îndreptare a dinților.

Din ce este compus aparatul dentar Spark?

Aparatul dentar Spark este compus dintr-o serie de 8 – 12  gutiere personalizate, realizate în urma unei scanări digitale a întregii danturi, care ajută la simularea în avans a progresului pe toată durata tratamentului. Spark Clear Aligners are la bază tehnologia TruGEN™, astfel că gutierele sunt confecționate dintr-un material mult mai puternic, mai durabil, dar și mai confortabil, grație marginilor rotunjite, care protejează gingia fără a o răni. TruGEN™ este rezistent la pătare, astfel că aparatul dentar Spark își va păstra aspectul intact pe toată durata tratamentului.

Cui îi este recomandat aparatul dentar Spark?

Aparat dentar Spark Clear Aligner – este un aparat dentar invizibil potrivit tuturor celor care își doresc un zâmbet strălucitor și dinți sănătoși, într-un timp cât mai scurt. Așadar, atât copii, adolescenții și adulții de orice vârstă pot apela la tratamentul ortodontic cu alignerul Spark, pentru a-și îndrepta dinții sau pentru a rezolva alte tipuri de afecțiuni. Tratamentul cu aparatul Spark poate fi aplicat chiar și copiilor care încă au dinți de lapte, deoarece în cadrul etapei de scanare digitală se poate realiza la nivelul gutierei chiar și un ghid de erupție, pentru a direcționa dinții să crească în poziția corectă.

Datorită faptului că este un aparat dentar invizibil, Spark se adresează tuturor celor care vor un tratament ortodontic discret, care să nu le afecteze viața socială sau profesională, dar și celor care nu pot ajunge la vizitele medicale atât de des, precum cei care locuiesc în altă țară sau călătoresc foarte mult.

Tipuri de aparate dentare SPARK

În funcție de tipul de problemă cu care te confrunți, medicul ortodont îți va recomanda una dintre cele trei variante de aparate dentare Spark, care se regăsesc acum pe piață, și anume: Spark 10, Spark 20 sau Spark Advanced.

Aparat dentar SPARK 10

Aparatul dentar Spark 10 conține până la maxim zece aliniatori și este destinat în tratarea afecțiunilor ortodontice ușoare și se pot utiliza pe o singură arcadă sau pe ambele. Acest tip de aparat Spark are cea mai scurtă durată de tratament, fiind extrem de eficient și în recidive.

Aparat dentar SPARK 20

Aparatul dentar Spark 20 este creat pentru a trata malocluzii simple, până la moderate și conține până la maxim 20 de aliniatori, care vor fi purtați pe perioada tratamentului. Fiecare set trebuie purtat timp de o săptămână și poate fi utilizat pe o arcadă sau ambele.

Aparat dentar SPARK Advanced

Aparatul dentar Spark Advanced este potrivit pacienților cu probleme dentare mai complexe, neavând o limită de aliniatori. La fel ca și celelalte două variante, Spark Advanced poate fi utilizat pe o arcadă sau ambele și reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de tratament în afecțiunile dentare complicate.

Planul de tratament cu aparatul SPARK

În urma consultației de specialitate, în care medicul ortodont a stabilit cu exactitate problemele cu care te confrunți și faptul ca alignerul Spark ți se potrivește, va avea loc întocmirea planului de tratament cu acest tip de aparat dentar.

În primul rând, va avea loc amprentarea digitală a arcadelor, cu ajutorul cărora vei putea vedea mai apoi cum anume se deplasează dinții, pas cu pas, care este durata tratamentului și care va fi rezultatul la finalul acestuia. După realizarea gutierelor, prima pereche de aliniatori v-a fi pusă pe dinți în cadrul unei ședințe scurte și nedureroase.

Avantajul acestui tip de tratament este că vizitele la cabinet sunt mai rare decât în cazul unui aparat dentar tradițional și totul este computerizat, astfel că tu vei știi ce se întâmplă cu dinții tăi în orice moment.

Etapele tratamentului ortodontic planificat 3D

1. Prima vizita-consultatia

Aparatul dentar Spark Clear Aligner funcționează în baza unui sistem digital personalizat, în urma unei scanări 3D a danturii, folosind software-ul Approver™, ce permite pacientului să vadă cum vor arăta dinții lui la finalul perioadei de purtare a aparatului, iar în urma acestei simulări se vor realiza gutierele pentru fiecare etapă a tratamentului.

Scanarea intraorală va avea loc în clinica noastră , amprentarea digitală a arcadelor fiind foarte precisă și ajută la scurtarea timpului de lucru. Aceasta nu implică niciun disconfort și este foarte rapidă.

2. Realizarea dosarului ortodontic in cadrul primei vizite 

Dosarul ortodontic virtual cuprinde toate informatiile clinice necesare planificarii digitale a fiecarui caz clinic si este compus din: fotografii intraorale si extraorale, scanarea intraorala a arcadelor dentare, radiografii dentare ( radiografie panoramica/ computer tomograf. Toate aceste informatii sunt obtinute si realizate chiar in interiorul clinicii noastre.

3. Planificarea detaliata si etapizata a etapelor de tratament digital

Toate planurile de tratament au un inceput clar si un parcurs bine stabilit.Rezultatul este simplu: un zambet sanatos si frumos. Tratamentele ortodontice dar si cele generale sunt presimulate iar pacientul stie de la bun inceput ce va primi la final.

Scanare intraorala Trios 3Shape

Avantajele și dezavantajele aparatului dentar SPARK

Tehnologia care stă la baza aparatului dentar Spark aduce numeroase avantaje pacientului, pe tot parcursul tratamentului, începând de la rezistența și durabilitatea gutierelor, până la vizitele mai rare și scurte la cabinetul medicului ortodont. Însă, la fel ca toate aparatele dentare, și acesta poate avea diferite dezavantaje, deoarece fiecare pacient are nevoie diferite, care sunt sau nu satisfăcute de un anume tip de tratament ortodontic.

Avantaje aparat SPARK

 • Aparatul dentar Spark este foarte discret, acesta fiind aproape invizibil, datorită materialului din care este fabricat.
 • Spark Clear Aligner este foarte confortabil, acesta având marginile rotunjite pentru a nu răni sau deranja gingia.
 • Tratamentele cu alignerul Spark sunt dovedite a fi mai eficiente și cu o durată mult mai scurtă față de alte aparate dentare invizibile.
 • Gutierele Spark sunt foarte rezistente la pătare, astfel că poți bea lichide fără să îți faci griji că acestea vor afecta aparatul dentar.
 • Materialul din care este realizat, TruGEN™, nu conține substanțe toxice, precum mercur, BPA sau latex.
 • Vorbirea nu este afectată în niciun fel de purtarea aparatului dentar, acesta putând fi scos cu ușurință când mănânci, bei sau te speli pe dinți
 • Gutierele Spark se igienizează foarte ușor, prin periere ușoară și clătire.
 • Aparatul dentar Spark nu atacă sub nicio formă smațul dentar.

Dezavantaje aparat SPARK

 • Prețul aparatului dentar Spark este mai ridicat în comparație cu aparatele dentare tradiționale
 • Rezultatele tratamentului depind în directă măsură de implicarea pacientului, deoarece aparatul Spark trebuie purtat 22 de ore pe zi.
 • Acest tip de aparat dentar nu poate fi purtat în toate tipurile de probleme ortodontice, în special în cazurile mai complexe, medicul specialist fiind cel care decide dacă acest aligner este potrivit pentru tine.
 • La începutul tratamentului poți simți o ușoară durere sau presiune, la fel și atunci când schimbi gutierele cu un nou set, însă acest disconfort dispare în câteva zile.

SPARK vs INVISALIGN

Atât aparatul dentar Invisalign, cât și Spark reprezintă variante de tratament ortodontic invizibil sub forma unor gutiere transparente detașabile. Deși la prima vedere acestea par a fi la fel, între cele două aparate dentare există câteva diferențe.

Atunci când vorbim despre aparatul dentar Spark vs. Invisalign și materialele din care acestea sunt folosite, trebuie menționat faptul că ambele au la bază tehnologii patentate, astfel că Invisalign folosește SmartTrack, iar Spark utilizează TruGEN. Studiile arată că materialul ce stă la baza aparatului Spark este mai rezistent, confortabil și mai rezistent la pete față de aliniatoarele realizate de competitorii lui, inclusiv Invisalign.

O altă diferență între cele două aparate dentare este legată de persoanele care au certificarea de a le monta. Invisalign poate fi montat atât de medici stomatologi, cât și de medici ortodonți care au o certificare obținută în urma unui curs. Pe cealaltă parte, aparatul dentar Spark poate fi aplicat și moitorizat numai de către medici ortodonți, specializați în utilizarea acestor aparate dentare.

Cât costă aparatul dentar SPARK?

Prețul aparatului dentar Spark este intre 1500 Euro si 4000 Euro si este mai mare decât prețul aparatelor dentare fixe, cum sunt cele metalice sau ceramice, însă acest factor se explică prin tehnologiile care stau la baza acestui aligner și materialele utilizate în fabricarea lui. Clinica Denttaglio îți pune la dispoziție servicii ortodontice la cele mai înalte standarde, la prețuri avantajoase.

Te invit să descoperi lista de prețuri pentru aparatul dentar Spark Clear Aligner sau programează-te pentru o consultație, unde vom putea discuta despre toate nelămuririle tale.

Aparat dentar Spark Pret

 • Aparat dentar spark 10 full (ambele arcade) 1500 EURO
 • Aparat dentar spark 20 full (ambele arcade ) 3000 EURO
 • Aparat dentar spark Advanced (ambele arcade) 4000 EURO

Cea mai avansată îngrijire dentară

Te așteptăm la clinică. Poți face programarea telefonic la 0311.302.730 sau prin Whatsapp la 0733.733.031