Aparat dentar Damon

Clinica stomatologica » Aparate dentare » Aparat dentar Damon

Informatii validate medical de Dr. Klodian Hazizi

Info suplimentare:

0733.733.030

Dacă îți dorești îndreptarea danturii, probabil te afli în căutarea unei soluții eficiente, dar și estetice. Cu atât de multe opțiuni disponibile astăzi, alegerea aparatului devine o misiune dificilă. În cazul în care ai auzit de câteva dintre avantajele aparatului Damon, însă ai în continuare o serie de neclarități, îți oferim în rândurile care urmează mai multe informații utile.

Ce este aparatul dentar autoligaturant Damon?

Aparatul dentar autoligaturant Damon se diferențiază de toate celelalte tipuri de aparate dentare, fie modelele tradiționale (aparatul fix metalic, din safir sau ceramic), fie cele invizibile (precum Incognito sau Invisalign) prin faptul ca oferă pacienților alternativa de a nu mai extrage dinți sănătoși.

Brackeții DAMON folosesc un sistem glisant care susține arcul și permite dinților să se miște mai rapid și confortabil, fără presiunea care provoacă durerea. Acțiunea asupra dinților se realizeaza fără fricțiune și implicit pe o durată scurtă de timp.

De reținut:

  • brackeții Damon seamănă cu brackeții tradiționali însă nu au ligaturile elastice, ceea ce înseamnă facilitarea igienei dentare pe durata tratamentului.
  • arcul cu rol de ghidare a poziției dinților trece prin interiorul bracket-urilor și glisează odată cu mișcarea danturii în poziție corectă;
  • tratamentul ortodontic cu aparatul Damon nu necesită extracția dentară pentru a face loc alinierii, cum se întâmplă în cazul de aglomerare severă a dinților, atunci când se alege un aparat dentar tradițional;
  • sunt necesare mai puține vizite la cabinet pentru controlul aparatului;
  • durata de tratament este mai mică;

Cine își poate pune aparat Damon?

Oricine este un candidat pentru tratamentul ortodontic de tip tradițional, poate alege să beneficieze de tehnologia revoluționară a aparatului Damon.

Cum funcționează aparatul dentar Damon?

Principiul de funcționare este cel care deosebește aparatul Damon de toate celelalte. Deși are bracket-uri care se lipesc pe fața exterioară a dinților, ca un aparat clasic, aceștia sunt cu totul speciali, deoarece permit fixarea arcului (sârma subțire) în interiorul lor, prin intermediul unei clapete de foarte mici dimensiuni (care se închide și se deschide). 

În cazul aparatului tradițional, arcul este prins de bracket-uri cu ajutorul ligaturilor (micile inele elastice). La aparatul Damon nu mai există modulele elastice și implicit nici acțiunea de strângere și ajustare realizată de medic. Arcul (cu rol de ghidare a danturii în poziția corectă) are un mecanism de glisare, astfel că se mișcă liber în interiorul bracket-urilor, pe măsură ce dinții migrează. Arcul aplică o forță prin intermediul bracket-urilor, care se transmite astfel la dinți și la structura osoasă, îndreptând în felul acesta dantura.

Cât durează tratamentul cu aparatul dentar Damon?

Datorită faptului că aparatul Damon folosește principiul autoligaturant, sistemul glisant al arcului, în locul modulelor elastice (ligaturi) controlate de medicul dentist, durata de tratament este mai scurtă. Cu toate acestea, tratamentul variază în funcție de severitatea cazului, ca și la aparatele tradiționale. Dacă este o situație complexă, va fi nevoie de mai multă mișcare a danturii, deci o perioadă de tratament mai lungă decât în cazurile cu grad de dificultate minor sau moderat.

Durata medie a tratamentului cu aparatul dentar Damon este de 12 – 18 luni.

Este mai bun aparatul dentar Damon?

Atât aparatele tradiționale, precum cel fix metalic, din safir sau ceramic, cât și cel autoligaturant Damon, oferă un tratament eficient cu rezultate garantate. Popularitatea aparatului Damon se datorează principiului de funcționare bazat pe sistemul glisant al arcului, de unde rezultă o serie de avantaje precum:

  • tratament cu durată mai mică;
  • mai puține vizite la cabinetul stomatologic;
  • lipsa modulelor elastice de pe bracket-uri, care fac aparatul mai puțin vizibil;

Notă: Bracket-urile pot fi metalice sau transparente (Damon Clear System) în acest al doilea caz, aparatul este de-a dreptul foarte greu de observat.

  • presiune la nivelul dinților resimțită la un nivel mai mic;
  • curățare mai ușoară;

Este dureros aparatul Damon?

Principiul autoligaturant al aparatului Damon îl face pe acesta mai puțin dureros, forțele care se aplică sunt blânde și constante. Nu există o presiune intensă și o durere pe care pacientul să o resimtă asupra danturii. Aparatul Damon este unul foarte confortabil.

O să pot mânca în mod obișnuit cu un aparat Damon?

Multe persoane se îngrijorează că purtarea unui aparat dentar conduce la schimbarea regimului alimentar, însă nu este cazul. Pacientul mănâncă tot ceea ce își dorește, va trebui doar să fie atent să nu muște din fructe tari, precum merele sau să spargă bomboane ori alune în dinți, pentru că există riscul deteriorării bracket-urilor. De asemenea, se va evita guma de mestecat, pentru că aceasta se poate lipi ușor de bracket-uri.

Cât costă un aparat dentar Damon?

Dacă îți dorești să beneficiezi de un tratament ortodontic cu aparatul dentar Damon, te așteptăm la Denttaglio Clinic din București sau Buzau.

Aparat dentar Damon Clear preț

Sistemul de brackeții DAMON oferă pacienților alternativa revoluționară de a nu mai extrage niciun dinte, prin aplicarea forțelor biologic-sensibile concepute special pentru a mări arcada și pentru a crea un zâmbet perfect. Prețul este pe arcadă.

5.000 lei
3.900 lei
-22%

Aparat dentar Damon Metalic preț

Cu ajutorul brackeților DAMON, tratamentul ortodontic este 100% confortabil, fără dureri toată durata tratamentului datorită mecanismului unic de glisare, care permite medicului ortodont să aplice forțe mult mai sensibile pentru a muta dinții in pozițiile corecte. Pretul este pe arcadă.

4.000 lei

Te așteptăm cu drag la clinică!

Call Now Button