Aparat dentar Invisalign

Clinica stomatologica » Aparate dentare » Aparat dentar Invisalign
Sunați pentru programare: 0733.733.030

Invisalign este cel mai cunoscut aparat dentar complet invizibil. Compus dintr-un set de aliniatori personalizați, tratamentul ortodontic Invisalign este unul extrem de comod pentru pacient.

Datorită faptului că aliniatorii sunt detașabili, tratamentul nu aduce schimbări în alimentație sau în rutina de igienizare. În plus, nu produce nicio schimbare nici în viața socială a pacientului, acesta poate renunța la aparat în orice moment-cheie, de la întâlniri, conferințe la evenimente speciale din viața lui. Fiind realizați dintr-un material transparent, aliniatorii sunt aproape invizibili.

Pentru că setul de gutiere trebuie îndepărtat atunci când pacientul dorește să mănânce, Invisalign este și alegerea ideală pentru cei mici, ajutându-i să aibă un stil de viață sănătos și să renunțe la gustările nesănătoase. 

Caz clinic tratat la Denttaglio Clinic (before/after)

Avantaje/ Beneficii

 • Este complet invizibil datorită aliniatorilor realizați dintr-un material transparent, deci nimeni nu va observa că porți aparat dentar
 • Nu provoacă dureri sau disconfort datorită faptului că nu are brackeți sau sârme – există doar o mică presiune la schimbarea fiecărui set de aliniatori
 • Aliniatorii se schimbă acasă, fără să fie nevoie să mergi la activarea aparatului dentar la medicul ortodont, astfel aparatul dentar poate fi folosit și în tratamentele ortodontice la distanță
 • Vizite mai rare la medicul ortodont, controlul făcându-se la 6-8 săptămâni sau chiar 3 luni
 • Este 100% personalizat și funcționează pe întreaga durată a purtării lui, față de aparatele clasice care funcționează doar în primele două săptămâni de la activare
 • Aplică forțe mici, dar reduse, astfel protejează dinții de mișcări bruște și îi mișcă în permanență
 • Poți mânca orice atunci când nu porți gutierele
 • Nu aduce schimbări în rutina de igienizare

Caz clinic tratat la Denttaglio Clinic (before/after)

Sfaturi și recomandări

 • Pentru rezultate vizibile, trebuie purtat minimum 22 ore pe zi, inclusiv noaptea.
 • Nu consuma băuturi colorate pentru că vei risca să colorezi aliniatorii.
 • Curăță aliniatorii de fiecare dată înainte să îi pui.
 • După ce ai mâncat, spală-te întotdeauna pe dinți înainte să pui gutierele. Dacă nu o vei face, riști să faci carii.
 • Daca simti ca salivatia este abundenta, nu te ingrijora, este normal la inceput.
 • Nu utiliza pasta de dinti pentru curatarea aliniatorilor, ci sapun 
 • Pastreaza intotdeauna seturile de aliniatori pe care i-ai purtat deja
 • Pastreaza intotdeauna setul de aliniatori actuali in cutia pe care ai primit o in pachet

Cum îndreaptă dinții aparatul dentar invizibil, Invisalign?

Spre deosebire de tratamentele ortodontice clasice, Invisalign folosește o tehnologie inovatoare care permite îndreptarea dinților și tratarea afecțiunilor de ocluzie incorectă, la copii și adulți, printr-o serie de aliniatori detașabili transparenți. Cu ajutorul ClinCheck, planul de tratament virtual 3D, pacientul va vedea de la început cum va arăta zâmbetul lui la finalul tratamentului (și cum se va schimba de la o zi la alta), chiar înainte de a începe tratamentul propriu-zis.

Planul de tratament Invisalign este împărțit în etape, astfel încât într-o anumită etapă doar anumitor dinți li se permite deplasarea.

Fiecare set de aliniatori sau gutiere trebuie purtat timp de două săptămâni (în anumite cazuri 3 săptămâni, în funcție de recomandările medicului). Pe măsură ce sunt schimbate seturile de aliniatori, dinții tăi migrează de la o zi la alta spre poziția finală din planul de tratament. Aliniatorii trebuie purtați minimum 22 de ore/ zi pentru un tratament cu rezultate rapide. 

Nu este necesară activarea aparatului dentar așa cum se întâmplă în cazul aparatului dentar cu brackeți, deoarece Invisalign funcționează în permanență, 24 de ore din 24, aplicând forțe blânde asupra dinților pentru a-i aduce în poziția corectă. Astfel, și vizitele la medicul ortodont sunt mai rare, la 6-8 săptămâni sau chiar 3 luni pentru pacienții care locuiesc în străinătate (fiind recomandat pentru un tratament ortodontic la distanță) versus cel clasic care necesită control lunar.

Cum aliniatorii Invisalign pot fi scoși în orice moment al zilei, pacientul poate mânca orice dorește, exact cum o făcea înainte să înceapă tratamentul ortodontic, spre deosebire de aparatul dentar cu brackeți unde există numeroase restricții alimentare.

Fiind detașabil nu produce nicio schimbare nici în rutina de igienizare orală și, cel mai important, este că pacientul poate scoate aparatul la orice ocazie specială precum nunți sau întâlniri importante, astfel viața socială rămâne aceeași. Bineînțeles, cu diferența că pacientul va fi mai încrezător.

Sistemul Invisalign oferă cea mai ușoară metodă de îndreptare a dinților, este confortabil, invizibil și detașabil, astfel nu produce nicio schimbare în rutina de igienizare sau în alimentație, așa cum se întâmplă în cazul aparatelor dentare clasice, cu brackeți.

Aparat dentar cu brackeți versus Invisalign

INVISALIGNAPARAT DENTAR CU BRACKETI
Set de aliniatori transparențiAparat dentar metalic, format din sârme și brackeți
Invizibil – nu se observă delocMetalic – atrage atenția
Plasticul aliniatorilor protejează gingia și cavitatea oralăSârmele pot irita cavitatea orală
Nu produce schimbări în rutina de igienizareRutină de igienizare îngreunată
Aparat dentar mobil – îl poți da jos în orice moment al zilei/ la evenimenteAparat dentar fix – nu îl poți da jos decât la finalul tratamentului, în cabinetul medicului
Trebuie purtat 22 de ore/ zi timp de 6-18 luniTrebuie purtat 24/ 7 pentru aproximativ 2 ani
Mănânci ce vrei, fără grija bracket-urilorRestricții alimentare
Mănânci exact ca înainte să începi tratamentul ortodonticDificultăți în masticație
Se resimte doar un mic disconfort, o presiune la schimbarea setului de aliniatoriProvoacă dureri de dinți și irită cavitatea orală
Necesită periaj după fiecare masăPoate cauza decolorare dentară
Vizite mai rare la medicul ortodont (chiar și o dată la 3 luni)Necesită controale lunare
Succesul tratamentului este dat de disciplina pacientuluiNu este recomandat atleților
Trebuie îndepărtat pentru a mânca sau a consuma alte băuturi în afară de apăPoți mânca cu aparatul, însă produce schimbări în alimentație și rutina de igienizare

ZAMBITI!  INVISALIGN ESTE SI PENTRU ADOLESCENTI

Invisalign pentru adolescenţi

Invisalign oferă o gamă de opţiuni de tratament pentru adolescenţi, INVISALIGN TEEN. Marele beneficiu al Invisalign este că oferă o soluţie estetică şi mai flexibilă pentru a reda adolescenţilor încrederea unui zâmbet minunat. Aliniatorii Invisalign teen sunt confortabili, detaşabili şi aproape invizibili, ceea ce înseamnă că adolescenţii pot continua să se bucure de viaţă fără restricţiile, iritarea şi stânjeneala asociate adesea suporturilor (brackets) şi sârmelor de metal.

Aliniatorii Invisalign sunt, de asemenea, detaşabili, astfel încât adolescenţii pot continua să se spele pe dinţi şi să folosească aţa dentară ca de obicei.

Invisalign este cea mai bună alegere din punctul de vedere al esteticii și flexibilității pentru a reda adolescenților un zâmbet plin de încredere. Seturile de aliniatori sunt confortabile, detașabile și complet invizibile, astfel încât adolescenții nu vor simți nicio jenă și nici un disconfort așa cum se întâmpă în cazul aparatelor dentare cu brackeți și sârme din metal. 

Invisalign nu impune nicio restricție în viața unui adolescent. Fiind un aparat dentar mobil, pacientul se poate spăla pe dinți așa cum o făcea în trecut și, bineînțeles, să folosească ață dentară. În plus, poate mânca orice își dorește.

Există mai multe variante de tratament pentru adolescenți, în funcție de stadiul dezvoltării dentiției. Invisalign Teen este varianta de tratament special concepută pentru adolescenți, pentru cei tineri sau cei în cazul cărora dentiția adultă nu a erupt încă. În cazul unei dentiții dezvoltate, chiar dacă pacientul este adolescent, se va merge pe varianta unui tratament de adult. Doar medicul specialist ortodont Denttaglio Clinic poate decide care este cea mai bună variantă pentru pacient.

Invisalign Teen folosește același sistem ca Invisalign pentru pacienții adulți, mai exact aliniatori care deplasează dinții treptat, fără brackeți sau sârme, însă au câteva caracteristici speciale:

 1. Indicatori de uzură – mici puncte albastre pe aliniatori care se decolorează de la albastru la transparent pe măsură ce pacientul poartă aparatul, astfel încât părinții și medicii să poată controla situația. 
 2. Caracteristici speciale pentru eupția caninilor, a celui de-al doilea premolar/ molar
 3. Șase aliniatori individuali gratuiți – dacă unele gutiere se pierd sau se rătăcesc

ETAPELE TRATAMENTULUI ORTODONTIC CU INVISALIGN

Procedura de tratament

Consultație

Un plan de tratament Invisalign care este creat pentru dumneavoastră

Doamna Dr Monica Hazizi este specialist ortodont, certificat Invisalign cu o vasta experienta in tratamentele cu aliniatori transparenti. La prima vizita, vom sta de vorba si vom afla care sunt nemultumirile legate de dantura dvs. Vi se vor face poze intraorale, un set de radiografii si scanari ale dintilor si gingiilor. In urma unei analize amanuntite, Dna doctor  va va explica daca Invisalign este aparatul dentar recomandat pentru dvs.

Planul de tratament

Proiectat să se potrivească stilului dumneavoastră de viaţă

După ce a fost confirmată compatibilitatea pacientului cu tratamentul Invisalign, un plan de tratament ortodontic este creat personalizat cu ajutorul softului special creat de Invisalign, ClinChek, un plan de tratament virtual 3D. 

ClinCheck indică deplasarea fiecărui dinte de-a lungul tratamentului și oferă pacientului o imagine clară despre cum se va schimba zâmbetul său de la o zi la alta și cum va arăta zâmbetul la finalul tratamentului. Pacientul are posibilitatea să consulte planul de tratament virtual 3D, ClinCheck, în orice moment al tratamentului.

Tratamentul cu Invisalign

Un zâmbet la fiecare pas

Fiecare set de aliniatori personalizați trebuie purtat câte două săptămâni, timp în care dinții migrează, puțin câte puțin, spre poziția finală. De la un set la altul vei observa schimbări ale zâmbetului tău. 

Seturile de aliniatori se schimbă acasă, de către pacient. Pe durata tratamentului există și controale ocazionale la medicul ortodont pentru a monitoriza evoluția, însă acestea sunt mai rare față de cele pe care le presupune aparatul dentar cu brackeți.

În funcție de complexitatea cazului, durata unui tratament cu Invisalign variază de la o persoană la alta, în funcție de complexitatea cazului și de modul în care reacționează dinții. În mod normal, tratamentul durează între 6 și 18 luni.

Contenția

După ce dinții au ajuns în poziția finală, urmează perioada de contenție care ajută dinții să se fixeze în noile poziții.

Vino în clinicile Denttaglio și întreabă-ne despre Invisalign!