Pentru cei care isi doresc sa arate cu 10 sau 20 de ani mai tineri, insa considera chirurgia estetica o metoda prea drastica sau periculoasa, exista o alta optiune. Estetica dentara devine tot mai populara in randul celor care vor sa-ai schimbe radical aspectul fizic, insa fara un chin prea mare. Este nedureroasa, non-invaziva, iar tehnologia dentara a evoluat mult si propune multe alternative.

Zambetul este una dintre cele mai pozitive emotii.

Estetica dentara este posibilitatea de a schimba aspectul unui dinte sau al unui grup de dinti si cel mai important, este capacitatea de a schimba felul în care o persoana zambeste. Astazi, folosind principiile de design ale zambetului, le putem conferi pacientilor nostri un aspect al dintilor foarte real si natural si ii putem face  sa arate cu 10, 20 de ani mai tineri.

Denttaglio realizeaza aceste transformari prin combinarea unei tehnologii de ultima generatie, si anume fatetele ceramice  – piese subtiri, modelate din portelan, avand forma dintelui, care se adapteaza pe partea frontala a dintelui – cu ochiul unui chirurg estetician.

Se numeste „liftingul zambetului” deoarece colturile gurii, pe masura ce imbatranim, coboara . Acest lucru confera un aspect incruntat, imbatranit, pielea  incepe sa se deformeze, lucru ce poate fi observat si la unii tineri. Ceea ce facem noi, este sa oferim suport buzelor prin construirea unei noi linii a zambetului. In urma acestui proces, partea roz a buzei, numită  vermillion, se ridica, si dintr-odata, buzele capata un aspect plin permanent. Acest lucru se datoreaza faptului ca dintii au fost asezati in pozitia corecta, in armonie cu trasaturile faciale, deoarece un zambet perfect trebuie sa se bazeze pe niste dinti aproape perfecti, insa obligatoriu cu un aspect natural. Aceasta este in esenta un design adevarat al zambetului.

Indiferent daca dintii dvs. sunt decolorati, ciobiti, strambi sau au spatii inestetice, la Denttaglio Clinic  putem proiecta un plan digital al viitorului zambet, care ar putea include o combinatie între tratamente de albire, conturarea gingiilor cu laser si fatete ceramice. Specialistul in estetica dentara  discuta mai intai cu fiecare pacient in parte problemele care trebuie solutionate si efectul general pe care doreste sa-l obtina pacientul.

„ Vom proiecta si modela dintii in functie de personalitatea, aspectul fizic si varsta persoanei, luand in considerare chiar si culoarea parului si ochilor acesteia”

Acest proces s-a transformat intr-o ”forma de arta”, care utilizeaza in procesul de planificare imagini pe calculator prin tehnica  Digital Smile Design  pentru a-i arata pacientului sau pacientei cum va arata acesta/aceasta la finalul tratamentului.

                                                                                                     Dr. Klodian Hazizi

                                                                                                        Medic specialist