Zâmbetul este prima trăsătură pe care o observăm la o persoană, este acea carte de vizită care creează prima impresie. Cu siguranță ți s-a întâmplat de nenumărate ori să fii fascinat de zâmbetul strălucitor, perfect, al unui actor și probabil te-ai întrebat cum reușește să aibă un astfel de zâmbet. Nu mai este un secret faptul că actorii de la Hollywood optează pentru fațetele dentare atunci când își doresc un zâmbet plin de strălucire. Și tu poți obține zâmbetul de Hollywood mult visat, cu doar două vizite la Denttaglio Clinic!

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt construcții protetice unidentare, foițe fine din ceramică, perzonalizate pentru fiecare dinte, pentru fiecare pacient, ce se aplică pe suprafața vizibilă a dinților. Cei mai mulți pacienți optează pentru fațete dentare doar în zona dinților frontali, atât pe maxilar, cât și pe mandibulă, schimbând total aspectul zâmbetului. 


Am nevoie de coroane sau fațete dentare?

Deși foarte multe persoane confundă fațetele dentare cu coroanele dentare, acestea sunt elemente total diferite. Coroanele dentare sunt utilizate pentru a reface dintele, acoperindu-l în totalitate, în timp ce fațetele dentare acoperă doar partea din față a dinților, neputând fi utilizate pentru a întări un dinte afectat de caria dentară. De asemenea, fațetele nu ajută nici la îmbunătățirea masticației, fiind utilizate strict în scop estetic. Așadar, dacă dorești să îmbunătățești aspectul dinților tăi, îți recomandăm fațetele dentare.

Când sunt recomandate fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt cea mai bună opțiune atunci când îți dorești un zâmbet perfect, strălucitor, obținut într-un timp foarte scurt. Spre deosebire de implanturile sau coroanele dentare, fațetele sunt mai puțin invazive și sunt recomandate de medicii dentiști ori de câte ori este posibil atunci când pacientul își dorește un nou aspect al zâmbetului.

Pot fațetele dentare să repare aspectul dinților ciobiți sau pătați?

Pot fi folosite pentru a repara sau pentru a îmbunătăți aspectul dinților ciobiți, pătați sau care nu reacționează la tratamentul de albire. Sunt utilizate pentru a corecta anomaliile de structură a smalțului (displazii, distrofii, modificări de formă a arcadelor dentare de gravitate ușoară spre medie), dar și în cazul dinților care sunt prea mici ca lungime. De asemenea, pot fi utilizate pentru a corecta micile spații interdentare sau anomaliile minore de poziționare a dinților (rotații). 

În cât timp pot obține un zâmbet nou cu ajutorul fațetelor dentare?

Zâmbetul este schimbat total cu ajutorul fațetelor dentare în doar două vizite la clinica stomatologică. La Denttaglio Clinic, consultația începe cu o discuție despre cum ai dori să arate zâmbetul tău la finalul intervenției și include un plan de tratament și simularea Digital Smile Design, ceea ce îți permite să vezi cum va arăta zâmbetul tău la final, chiar înainte de a începe. Cu ajutorul Digital Smile Design, planul de tratament integrează aspectele biologice, structurale și funcționale, pentru ca pacientul să se bucure de rezultate de lungă durată, care să i se potrivească personalității și trăsăturilor faciale. Astfel este obținut un zâmbet personalizat (poziție, formă și culoare), în perfectă simetrie și armonie cu fața.

În cadrul următoarei vizite, fațetele sunt poziționate provizoriu, iar dacă aspectul este cel dorit, acestea se fixează definitiv, iar pacientul este gata să folosească noul zâmbet după cum dorește! Te poți bucura de dinții tăi în mod normal imediat după intervenție, adezivul utilizat fiind unul care se întărește pe loc. Tot ce rămâne de făcut este să-ți îngrijești noul zâmbet la fel cum îți îngrijești și dinții fără fațete. 

Pacientul Denttaglio Clinic a optat pentru fațete dentare pentru a-și accentua zâmbetul, având dinții naturali de dimensiune mică. Fațetele dentare îi conferă un zâmbet mai larg, mai alb și mai strălucitor.

Avantajele fațetelor dentare

  • Naturalețe – Imită perfect dinții naturali prin proprietățile optice ale materialelor ceramice, astfel încât sunt insesizabile. 
  • Rezultate imediate – Obții un nou zâmbet după doar două vizite la medicul stomatolog
  • Rezistență în timp – Rezistente în timp, nu doar din punctul de vedere al materialului din care sunt realizate, ci și din punctul de vedere al culorii. 
  • Minim invaziv – Reprezintă un tratament minimum invaziv, fiind conservatoare cu țesuturile dentare restante. 
  • Personalizare – Pacientul poate opta pentru nuanța de alb dorită, de la o nuanță cât mai apropiată dinților la nuanțe albe ce conferă un zâmbet de Hollywood pacientului. 
  • Longevitate – Durată de viață între 7 și 20 ani. În plus, orice fațetă căzută poate fi oricând refăcută sau înlocuită. 

Pacienta Denttaglio Clinic a optat pentru îmbunătățirea estetică a zâmbetului prin fațete dentare deoarece a dorit să aibă un zâmbet alb și strălucitor, dar extrem de natural. 

Bucură-te și tu de o intervenție minimum invazivă, fără durere, fără disconfort, realizată de medicii dentiști experimentați de la Denttaglio Clinic și poartă cu încredere noul zâmbet de Hollywood! Te așteptăm la consultație, programează-te acum!