Cum schimbă tehnologia digitală viața pacienților

Noile tehnologii digitale le oferă pacienților accesul la îmbunătățirea calității vieții prin eliminarea durerii, ore mai puține petrecute la medicul stomatolog, garanția unei lucrări realizate cu precizie microscopică și posibilitate de a ști de la început cum va arăta dantura, estetic și funcțional, la finalul tratamentului.

De aceste beneficii se poate bucura orice pacient, indiferent de problemele pe care le are.

Totul începe cu o diagnosticare realizată foarte rapid, în 60 de secunde, cu ajutorul aparatului 3Shape. Pe baza acestui diagnostic, fiecare pacient primește un plan personalizat de tratament.

Scanare 3Shape - tehnologie medicala

Implant digital

Cu ajutorul tehnologiei digitale, medicul planifică pe calculator inserarea implanturilor în poziția optimă înainte de intervenția propriu-zisă. Se realizează un ghid chirurgical, care va fi utilizat pentru a determina exact locul, adâncimea și unghiul implantului. Astfel pacientul primește implantul dentar într-o singură zi, fără a fi nevoie de mai multe sedințe la medicul stomatolog, așa cum se întâmplă în cazul intervenției clasice. De asemenea, pentru că se renunță la decopertarea gingiei, pacientul nu simte durere.

Tehnologia digitală oferă posibilitatea de a clona aspectul unui dinte, asfel încât implantul să aibă aceeași formă și culoare cu a dintelui natural. Spre exemplu, dacă pacientul are nevoie de împlantul unui incisiv lateral superios stâng, acesta va arăta exact ca incisivul lateral superior de pe partea dreaptă.

Fațete dentare

Pentru a elimina așa-zisul aspect al „dinților de faianță”, tehnologia digitală le oferă pacienților șansa de a participa la realizarea designului final pentru fațetele dentare. Pe calculator, se creează o proiecție care îmbină aspectul, forma și funcționalitatea. Astfel, pacientul va avea la final exact dinții pe care și-i dorește.

Spre exemplu, în cazul în care are nevoie de o singură fațetă dentară, aceasta poate avea aceeași formă, structură și nuanță cu a dintelui natural. Astfel, nimeni nu va observa că a avut o intervenție.

Aparat dentar

O dantură nealiniată creează disconfort și situații stânjenitoare pacienților. Decizia unui tratament cu aparatul dentar le oferă acum posibilitatea de a urmări pe calculator toate etapele prin care trece îndreptarea dinților pentru a obține un zâmbet frumos și sănătos. De asemenea, pacientul știe de la începutul tratamentului în cât timp poate obține cel mai bun rezultat.

Indiferent de tratamentul de care are nevoie pacientul, misiunea noastră este să-i oferim cele mai bune tratamente, estetice și funcționale, pentru ca în final să obțină zâmbetul pe care și-l dorește. Un zâmbet pe care să-l păstreze pentru totdeauna și la care să revină de fiecare dată când timpul își lasă amprenta.